Mistä syystä olet antanut velliä vauvalle?

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Itse mietin, alkaisiko antaa velliä 4 kuukautiselle vauvalle vai onko se ihan turhake koko velli? Onko vaikuttanut yöuniin parantavasti ja onko tullut mahavaivaa ym? Vauvani saa siis vastiketta.
 
*
oletko lainkaan antanut kiinteitä vielä?
Jollet niin mielestäni aloitat niiden annoin ja unohdat vellit kokonaan.
Mä annoin esikoiselle neuvolan ohjeesta 2-3kk-> veliä kunnes saatiin lupa antaa soseita. Korvike ei yksin riittänyt, vaan sitä meni ihan liikaa. Tällä hetkellä tosin en antaisi velliä lainkaan, vaan miettisin jotain muuta vaihtoehtoa jos olisin vastaavasa tilanteessa.
 
****
Annettiin 3,5 kk vauvalle koska pulautteli niin paljon. Velli pysyi paremmin sisällä. Yöuniin ei juuri vaikuttanut ja korvikkeen energiamäärä on suhtkoht sama mitä vellissä. Aloitettiin maissivellillä, mutta siitä meni maha niin kovalle, että piti ottaa samantien luumusose kuvioihin. Samantien aloiteltiin sitten kiinteät 4 kk iässä.

JOs vauva on korvikkeella ja ikää tuon verran, voithan alkaa maistattaa soseita jo... vaikka bataattisose, perunaa tms. Ja tietty voit vellejäkin kokeilla aluksi. Hitaasti hyvää tulee. Eka vaikka 10 ml maidon sekaan... sit 20 ml ja siitä totutellen.
 
..
En ole antanut. Lopetti yösyömisen 4kk iässä muutenkin. Kiinteitä sai 5kk alkaen ja 6kk aloitettiin puuro aamuin illoin. Melkein heti alkoi syödä normaalia aikuisten pikakaurahiutaleesta tehtyä puuroa.
 
*
ja juu, meille tuli vatsavaivoja vellistä ja lopetinkin niiden annon sitten hetkeksi. Mutta tosiaan meillä oli vauva sen 2-3kk ja sitä velliä meni ensin ihan 10ml/pvä ja maksimissaan sen 50ml/pvä myöhemmin. Nykyisellä järjellä sillä ei varmaankaan mitään vaikutusta nälkään voi olla kun noin pieni annos, mutta olin niin tyhmä että uskoin neuvolaa. :p
 
J-t harmaana
Mä annoin ihan neuvolan kehotuksesta esikoiselle, en muista tarkkaan oisko ollu 2kk iässä. Korvikemäärät alko päivässä huidella litraa ja vellillä sitte saatiin määrää pienemmäksi. Mutta kiinteätkin alotettiin sitten jo 3kk iässä, koska pojalla oli niin valtava ruokahalu. Yöuniin vaikutti, nukkui tuon vellin aloittamisen jälkeen 7h putkeen öisin.
 
"kiki"
Tytöllä toivottiin, että pikkasen paksumpi ruoka (=velli) olis auttanu refluksioireisiin, mutta eipä tuo auttanut. Muuten ei oltais koskaan varmaan edes ostettu vellipurkkia.
 
*
Mä annoin ihan neuvolan kehotuksesta esikoiselle, en muista tarkkaan oisko ollu 2kk iässä. Korvikemäärät alko päivässä huidella litraa ja vellillä sitte saatiin määrää pienemmäksi. Mutta kiinteätkin alotettiin sitten jo 3kk iässä, koska pojalla oli niin valtava ruokahalu. Yöuniin vaikutti, nukkui tuon vellin aloittamisen jälkeen 7h putkeen öisin.
sama meillä..että soseiden maistelu alkoi 3kk iässä...
.
 
"Mandi"
Meillä annettiin kaksospojille velliä aamuin ja illoin n.4kk->. Pysyivät kylläisempinä pidempään. Maito määrät on heillä vauvana ollut aina maksimissaan, joten velli tuli tarpeeseen. Puurothan taitaa olla 5-6kk ikäisille jos nyt oikein muistan. Ja se kiinteiden alottelu 4kk iässä on sellasta närppimistä aluksi ettei sitä nyt voi syömiseksi heti kutsua :) Meillä yöunet rauhottui vellillä ja aamuvellin jälkeen pojat eivät ihan samantien huutaneet "nälkäänsä"

Mielestäni mikään ei ole turhaa, toisilla lapsilla vaan toimii eri asiat.
 
"koppis"
Annoin kuopukselle velliä (toisille en koskaan), koska sen avulla hän nukkui rauhallisesti eli pysyi kylläisenä. Kuopus olis silloin "jo" 6 kk. Toki hän sai puuroakin, mutta yleensä joi vielä pullollisen velliä päälle. Ei kai siitä vahinkoakaan ole ollut..
 
mmmmmmmm
meilä annettu velliä. miksi ei ? en ymmärrä ku monet vauhkoaa et yturhaa on :)

vähän eri asia antaa 4kk vellipullo kun 'maistattaa' puuroa, ei meillä ainakaan alkuun mennu ku lusikallinen-kaks, joten ei se taida ihan täys ateria olla.

vauva tykkäsi iltavellistä, vaikutti tyytyväisemmältä ( maito ei pitänyt nälkää kauan ) joten miks ei olis annettu? :)
 
"aapee"
Mahtavia yöunia tullut joillekin vellien jälkeen.:D Niin,miksipä sitä ei voisi kokeilla.

Nyt vaan aloin miettiä, josko kuitenkin aloittaisin noita soseita.. Öistä on nimittäin tullut melkoisen levottomia.
 
kyllähän sä mut tiiät
Musta velli on ihan turhaa, mieluummin kiinteitä. Jos siis ajattelet sitä, että yösyönnit vähenee. Vellissä on energiaa melkein saman verran kuin korvikkeessa.
 
Hei, Meillä pian 4kk vauva myös =)

Esikoiselle aloitin viikko vajaa 4kk ikäisenä vellin iltasin, eipä siitä mitään apua ollut. Maidollakin tuo eka unipätkä oli 4-6h ja sitte loppu yön söi tissiä tiheämmin.

Tälle toiselle en meinaa ruveta antaa velliä enkä vielä muitakaan kiinteitä. lähempänä vasta sitten 5kk ikää kun hyvin tuntuu kasvavan ja olevan tyytyväinen.

Ainut puuro mitä saa ruveta antamaan 4kk on riisipuuro. sen ku tekee tarpeeksi löysäksi, niin siitä tulee vellimäistä ja menee tuttipullostaki (vellitutista) läpi.
Jos haluat jotain kokeilla niin voisin suositella sitä =)

Kiinteet ovat aluksi maistelua, mutta jo muutamassa viikossa alkaa puolipurkillistakin upota ja täyttämään mahaa. Suosittelen aloittamaan maissi tai bataatti tai porkkana-perunasoseesta ja samanaikaisesti maistatteluun otin myös hedelmäsoseet mukaan. Hedelmää päivällä, kasvista illasta. 3-5pvää saman maistattelua ja sitten uusi ruoka aine mukaan. Myöskin suosittelisin ottamaan luumusoseen käytön jokapäiväiseksi. ihan yks kaks lusikallista riittää ja pitää mahan toimivana. Näin tein esikoisen kohdalla varmaan 7kk asti.

4kk ikäisenä kasvis ja hedelmäsoseet. riisipuuro.
5kk ikäisenä kotimaiset viljat tai liha
6kk ikäisenä sitten taas liha (kana,kala, possu) jos viljat aloitettu 5kk ikäisenä.
Näin siis meidän neuvolassa menee suositukset.

Eli aikamoista lappaamista se kiinteiden aloitus sitten on, kun sen aloittaa.
6kk ikäisenä ruokailu pitäisi koostua aamupuurosta, lounaasta, välipalasta, päivällisestä ja iltapuurosta. vähintään 600ml maitoa päälle pvssä =)
ja tämän myötä pitäisi lapsen myös jaksaa nukkua täydet yöt, joten hiljokseltaan siitä voi ruveta sitten unikouluttamaan !

Tsemppiä !!
 
..
Aloita ne kiinteät. Anna muutamana päivänä päivällä ja sitten voitkin tuttua ja turvallista soseainesta antaa jo toisen satsin iltapuolella, esim. tunti-pari ennen nukkunmaanmenoa. Kyllähän sekin sitä nälkää pitää sitten yöllä! Meillä on parin viikon totuttelun jälkeen päästy jo noin puolen purkin määriin per ateria :) Sen jälkeen oli mielestäni helpompi lisätä ruokakertoja, kuin yrittää kasvattaa heti annoskokoa. Eli meillä taisi olla ainakin 4 ateriaa käytössä ennen kuin päästiin kokonaiseen purkkiin määrässä. Puuron tein alkuun esim. 4-5 kukkura teelusikkaa hiutaleita + vettä ja sekaan lopuksi vähän sosetta.
 

Yhteistyössä