Valion sivuilta:
"Ranskankerma eli crème fraîche on hapatettua kermaa, jota on perinteisesti käytetty ruoanvalmistuksessa etenkin Ranskassa. Crème fraîche on rakenteeltaan sakeahko ja maultaan kirpeän hapan.
Valio crème fraîche 28 % HYLA® ja Valio Laktoositon kevyt crème fraîche 12 % sopivat käytettäväksi ruoanvalmistukseen monin eri tavoin. Keittoihin crème fraîche antaa pehmeän, täyteläisen maun. Crème fraîche kestää hyvin kuumennusta ja sopii kylmiin ja lämpimiin kastikkeisiin, uuniruokiin ja leivontaan.
Valio crème fraîchet antavat ruoanvalmistukseen lisää makua ja mehevyyttä."
"Smetana on vanha venäläiseen ruokakulttuuriin liittyvä maitovalmiste. Valio smetana on hapatettua kermaa, jonka rasvapitoisuus on 42 %. Maultaan se on täyteläinen, aromikas ja raikkaan hapahko.
Smetana on käyttötavoiltaan monipuolinen. Se kestää hyvin kuumennuksen, joten se sopii erityisen hyvin pitkää kumennusta vaativiin pata- ja uuniruokiin, keittoihin ja kastikkeisiin. Riista- ja kalaruoille smetana antaa täyteläisen maun. Sellaisenaan smetana maistuu blinien, mädin ja uuniperunoiden kera tai kalan kastikkeena. Smetanaa voi myös vaahdottaa kevyesti. Smetanaa voi pakastaa lyhytaikaisesti. Muista myös vähälaktoosinen HYLA® vaihtehto."
Itse suosittelen käyttämään yleensä kuohukermaa, voita ja muita täysrasvaisia maitotuotteita ruoanvalmistuksessa. Suomessa maidon rasvaprosentti on 0-3%. Oikeasti maidossa, jota myydään monissa muissa maissa kuin Suomessa, on rasvaa yli 4% ja se on paljon terveellisempää kuin Suomessa myytävä prosessoitu litku.