Mitä mieltä olette tästä kohteesta (sis linkin oikotielle)?

  • Viestiketjun aloittaja miettii
  • Ensimmäinen viesti
"nainen"
No tuossa ei ole asuttu 6 vuoteen ja se on välttävässä kunnossa, ihan totaalinen saneeraus siihen pitää tehdä, se tajuaa kaikki. Mutta kannattaako tuosta siis maksaa milainen hinta, jos remonttiin menee XX euroa?
 
Rahaa kuluu
Asunto ilman mukavuuksia, kuvista päätellen vain sähkö tulee taloon. Eli yksi iso kysymys miten ja kuinka kalliilla vedet taloon, vessat yms. Talossa ei myöskään ollut pattereita eli tällä hetkellä puulämmityksen varassa. Taitas kuule halvempaa olla rakentaa uusi.
 
"vieraana"
Tonkka bensaa ja tulitikut :D
Kannatan.... :D Ei kai tuolle talolle (tai muillekaan rakenuksille) paljonkaan voi arvoa antaa, koska kaikkihan tuolta pitäs repiä "ituineen" irti ja rakentaa uudestaan (vesijoto, viemärit mm.). Ja jossain kuvassa olin kattovinani, että kivijalkakin olis vähän notkahtanut? Vai tekikö vaan kuvakulma...

Mutta muutaman tavaran voisin sieltä käydä vaikka heti hakemassa... ;)
 
vieraskin.
Jos haluaa menettää rahat, ihmissuhteet, saada burnoutin ym. niin ihan hyvä alkaa kunnostaa. Muuten purkuun ja uusi tilalle, jos ehdottomasti haluaa tuonne alueelle muuttaa. Uusi tulee kyllä edullisemmaksi. Tuollaisen perusteelliseen remontoimiseen menee kyllä yli 100000 euroa. Siihenhän pitää laittaa kaikki uusiksi.
 
karkea arvio
Remonttiin kannattaa varata vähintään uuden rakentamisen hinta. Todennäköisesti enemmänkin. Eli siitä voit laskea hintaa: Järkevä hinta tuolle olisi noin tontin arvo tai ehkä tontin arvo - purkukulut.
 
itse korjaan ko taloja tyokseni. ja itselle tehnyt kaksi. kun unohtaa tiukat aikataulut ja varsinkin kerralla kuntoon ajatuksen niin saastaa rahaa ja hetmoja huomattavasti. omat talot maksaneet 30-45 000e. remontteihin mennyt 10-20 000e riippuen mukavuuksista. toinen meni vuokralle joten siella on esim vesivessa. omassa on sisal kuivakaymala. vaikea sanoa ilman parempaa tutkimista mita talossa taytyy tehda. kannattaa varautua joihinkin hirsikorjauksiin. ovat ihan normijuttuja. kuinka vaativia olette? tarviiko kaiken olla uutta ja hienoa. jos ajatus on uudesta kodista niin suosittelen sellaisen ostsmaan. vanhasta ei uutta saa. tai saa mut ei jarkevaan hintaan. eika siina ole muutenkaan mitaan jarkea. tuhoaa vain upean talon. jos et tieda mitaan vanhan korjauksesta eika vasara pysy kades. et tieda mika on linoleum tai pinkkari tai pellavaoljy. haluat kaiken lahimmasta rautiasta mahdollisimman halvalla ja hoyrynsulku taytyy loytya niin talo on sinulle vaara :)
 
Hiippari
Tarjoaisin 30-35 tonnia maks. Tuosta saisi mielettömän "kesähuvilan"!
Mutta ostajan tarvitsee olla joko erittäin tyhmä ja rahoissaan tai kätevä käsistään ja ymmärtää vanhojen talojen päälle. :) Jos tuossa kohteessa on runko kunnossa niin voi olla tilaisuus jollekin. Itse en enää lähtisi siihen hommaan.. kerta riitti.
Pellavaöljymaali -> näen vieläkin painajaisia kuivattamisesta..

Ehkä fiksuinta olisi tinkiä tonttihinta ja rakentaa uus puretun tilalle?
 
ap....
vanhasta ei uutta saa. tai saa mut ei jarkevaan hintaan. eika siina ole muutenkaan mitaan jarkea. tuhoaa vain upean talon. jos et tieda mitaan vanhan korjauksesta eika vasara pysy kades. et tieda mika on linoleum tai pinkkari tai pellavaoljy.
Olen etsinut vanhaa taloa, koska pidän niistä. Yleensä huonokuntoiset myydään tontin hinnalla. Onko mitään järkeä maksaa tuosta 58 000e?
 
ööööö....
+ tosi ihana ja suojaisa vanhan ajan pihapiiri, kunnostamalla kaiken saisi tosi viehättävän ja "maalaisromanttisen" paikan
- todennäköiset kosteusjäljet kuvissa siellä täällä, myyjän yritys siirtää eri lauseilla kaikkea vastuuta pois (=ehkä aavistaa, että mitä vain ylläriä voi olla), hinta

20 000 voisi tuosta ehkä maksaa jos olisi varmaa ammattiosaamista ja rahaa tehdä koko paikka uusiksi. luultavimmin ihan törkeän iso homma saada tuosta asuttava. mutta jos tahtoo elämäänsä haasteita ja stressiä niin sitten varmaan ihanteellinen paikka :)
 
riippuu talon kunnosta. ja alueen hintatasosta. meil naapuri myytiin juuri 105tonnia. ja rempattu 80-luvulla eli mielestani edessa suurempi ja kalliimpi remppa kuin tas omas johonka muutettiin heti asumaan ilman sita juoksevaa vetta sun muita hienouksia. nyt kaikki tarpeellinen loytyy. ota mukaan joku joka noista tietaa. ei ketaan raksaukkoa vaan vanhohen talojen tuntija. loviisasta ja porvoosta varmasti loytyy. heikot kohdat on alimmat hirret ja katto. ikkunoiden aluset. nurkat. niissa yleensa ongelmia on. mun mielesta hinta on kohtuullinen mut tarjoaisin aluks 40tuhat. eika tota voi verrata mihinkaan 80-90luvun oktaloon. tuo seisoo paikallaan viel 100vuoden paast. nuo uudemmat ei. kannattaa muistaa et 60-luvulta ettepain talojen kayttoiaksi on jo rakennusvaihees suunniteltu maks 50vuotta.
 
jos pellavaoljymaali ei kuivu 3paivassa on vika maalarissa. joko liian paksulti tai kuivatettu liian pimeas. maali vaati kuivuakseen valoa. olen ko maalia kayttanyt 10vuotta ilman ongelmia. ohuelti valossa. ja maalata voi vaik pakkases!
 
aika kaukana purkukuntoisesta! meilla oli kivijalka palasina. alimmat hirret lahoja. talon alla vetta metri. maali tippu seinist. ikkunois ei maalia edes ollut. vetta ei tullut ei mennyt. mut isoin tyo ollut hmmmm. puuhellan muuraus? ja se on ollut ainoa mihin tarvittu tyomies. no joo. kun kaivettiin oja kellarista pois ja vedettiin vesijohto siihen samal niin naapuri kavi kaivinkoneel tontil. mut paivas oli sekin tehty. rempan hinta riippuu taysin siita mita talosta haluaa. mun silmaan tuo nayttaa muutyovalmiilta. ekaks kaataisin noi pikkukoivut talonymparilta ja tokkisin hirret lapi ruuvimeisselil ja kavisin jintis kattomas katon alusen.
 
vierass
Jos sijainti ois ideaali, purkaisin nykyisen talon (ja se järkyttävän huussin ja mitä siellä nyt oli) ja tekisin tilalle uuden.

Ja sille joka sanoi että jos olis purkukuntoinen olis jo purettu niin ei kyllä mee niin. Purkamisessakin on hommaa, ensin luvat, sitten joku joka tekee ja se purkujätekin pitää jonnekin kuljettaa.
 

Yhteistyössä