Mitäs mieltä olitte Anthony Bourdainin Suomi-jaksosta?

  • Viestiketjun aloittaja Lunatic
  • Ensimmäinen viesti
-.-
En tykännyt. Syyt onkin jo lueteltu moneen kertaan..

Juominen ei haitannut, sitähän se harrastaa joka jaksossa. Mutta ne paikat missä se kävi, voi luoja... Ihmettelin, että miksi se edes jäi Helsinkiin. Okei, pääkaupunki, mutta helkkarin ruma semmonen.
Perhe oli oikeen kunnon junttiperhe, en ymmärrä mistä kolosta ne oli edes kaivettu. "pillupiirakoita" AARGHH!
Mannebaari, moskovabaari - mitä SUOMALAISTA noissa nyt on.
Grilli nyt oli perus paskagrilli jota löytyy joka nurkasta. Osasta saat parempaa, osasto just tommosta kuraa.
Sauna oli todella ruma ja likasen näkönen.
No, eipä tässä nyt auta kun lohduttautua ajatuksella, että ehkä vaan sielä Helsingissä on noin paskaa ;-)
 
  • Tykkää
Reactions: päätön
Kerrassaan viihdyttävä pläjäys, nauroin tosi paljon. Tämä kipusi Anthonyn jaksoista ehdottomasti kakkoseksi.
Parempi oli vain se jakso, missä se yökkäili sille mädäntyneelle sian päälle. :D :D
 
nautiskelija
Alkuperäinen kirjoittaja TriplaIsä;27066153:
No joo. En kyllä pysty käsittämään että kenen mielestä oli hyvä juttu syöttää Gordonille mämmiä ja lötköä eineskarjalanpiirakkaa.
En tunne ketään Gordonia, mutta mämmi kermalla ja sokerilla maustettuna on hyvää! Pitää olla ylpeä omista hienoista perinneruuistaan.
 
iktu
Olis saannu tulla ulos kehän sisältä. Tossa ei ollut mitään suomalaista, mieleen tuli lähinnä jokin Venäläinen keskikokoinen kaupunki. Siinäpä mainetta kerraksen Hesalle.

Ja meinas itku tulla. Raahata nyt hänet johonkin vi**tun käpyiseen vuokra kaksioo (anteeksi vaan siltä se näytti). Niin kuin suurin osa suomalaisista asuisi tollasessa rotanloukossa. Ei tartte mitään yltiöälöä kuvaa Suomesta rakentaa. Tietty synkkyys toki meissä on. MUTTA EDES muutama kaunis kuva. Tai paikka. Tai muitakin ihmisiä kuin kännäävä äiti, tytär ja naapurin muija. Tekemässä pillupiirakoita KAULIMELLA. Piirakat tehdään pulikalla.

Ihqu kuva suomesta. karsea kerrostalokämppä ja pöydällä pullo pöytäviina...
 
muualta
No eikö täällä muka ole? Ja märkää vielä. Minusta on paljon parempi näyttää minkälainen tämä maa on sen 9-11kk vuodessa, eikä sitä idyllistä aurinkoista juhannussäätä josta tänäkin vuonna sai nauttia ehkä kaiken kaikkiaan max 10 päivää...
Ei se kyllä noin mene. Tosin rannikkokaupungit on ne poikkeus. Niissä tosiaankin on noin vitun ankeeta liki läpi koko vuoden.

Meillä on kaunis talvi, kun se todellakin kuvataan jossain muualla. Päivät ei keskitalvella suinkaan ole pimeitä. Tai sitten syksy. Mutta ruskakin näkyy vaan siellä missä on muutakin kuin pelkkiä taloja...

Suomessa on kauniita päivä vaikka kuinka paljon. Ton jakson kaltaisia vaan pimeimpinä syksyn hetkinä. Ja keväällä ennen kuin kunnolla sulaa..Kaupungeissa nuo vuoden ajat ei vaan ole niin kauniita. Vallankaan rannikolla.
 
-___-
teiän mielestä varmaan anthony ois pitäny raahata johonki mamuperheeseen syömään ruokaa jne, ja näyttää kaikin tavoin että tämä on hyvin monikulttuurinen maa, kun ei teille kelvannut näköjään supisuomalaiset perinteineen ja aatteineen.
 
"Tohtorin pätevyys"
Mitä pahaa tuossa jaksossa muka oli? Bourdainhan vaan kehui suomalaista ruokaa :D Ei yhtään poikittaista sanaa tullut ruuan suhteen.

Vissiin ei ole ihmisille muuten tuttu koko tv-sarja... pelkän suomijakson ovat katsoneet.
 
"sondersson"
Mannebaari, moskovabaari - mitä SUOMALAISTA noissa nyt on.
Mustalaiset on kyllä oma osansa Suomea, ja kyllähän meno siellä näytti mukavemmalta kun jossain perusraflassa. Katsos kun tehdään tv-ojelmaa niin siinä pitää tapahtuakin jotain.
Ja se moskovabaari liittyy Kaurismäkeen, olennainen ja kiehtova osa Suomea myös. Tuntuupa monella teistä olevan suppea käsitys Suomesta, hyvä kun näitte tän ohjelman :)
 
hehz
en tiiä, oli jotenkin vähän masentava jakso. musta anthonykaan ei ollu yhtä innoissaan kun on ollu muissa maissa. oishan sitä suomessa ollu muutakin näytettävää kun ruma pk-seutu taikka jonkun stadilaisen juopon jorinat.. :D
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";27067096]Pääkaupunkiseudun voisi eristää suomesta ja myydä venäjälle. Samanlaista tuo infrastruktuuri ja ihmiset näyttää olevan kuin jossain venäjän slummeissa.[/QUOTE]

Mites sitten suukki pantais siellä kehäkolmosen ulkopuolella, kun ei tulisi enää Helsinkiläisiltä perityt veroeurot pikkukuntien tileille.
Ei se Putin varmaan suostuis rahoittamaan muuta Suomea sitten...
 
[QUOTE="vieras";27067238]En katsonut ohjelmaa, mutta mitä erikoista on ananaksessa grilliruuassa? Mä en koskaan osta grilliltä MITÄÄN ilman ananasta :D[/QUOTE]

Ei ananasrenkaissa mitään kummallista olis ollu mutta kyllä se vesittyneen näkönen mössö oli aika...... erikoista :D
 
"vieras"
Minusta ohjelma oli juuri niin ankea kuin pelkäsinkin. En kyllä koskaan jalallanikaan astuis Suomeen ton ohjelman perusteella, jos olisin joku muun maalainen matkustelija-tyyppi. Kyllä oli niin kolkkoa ettei tosikaan, se saunakin, eikö tosiaan viihtysämpää löytynyt..
Ja yleensä kun Anthony ohjelmiensa lopussa kehuu ainakin sarkastisesti maata jossa vieraili, niin tällä kertaa ohjelma loppui siihen kun Anthony päästeli yök-ääniä ja pyyhki makkaraperunoita kameran linssistä.:eek:

Ja se ananas grilliruuassa, mitä helvettiä?
Tismalleen samat ajatukset! Jos en olis tienny että tuo on kuvattu Suomessa niin olisin luullut jakson kertovan jostain siperialaisesta syrjäkylästä. Ihan järkyttävä. Niiden ois pitäny tulla tänne kesällä ja grillata jossain mökillä kalaa ja makkaraa uusien perunoiden kanssa =)
 
[QUOTE="vieras";27067437]Tismalleen samat ajatukset! Jos en olis tienny että tuo on kuvattu Suomessa niin olisin luullut jakson kertovan jostain siperialaisesta syrjäkylästä. Ihan järkyttävä. Niiden ois pitäny tulla tänne kesällä ja grillata jossain mökillä kalaa ja makkaraa uusien perunoiden kanssa =)[/QUOTE]
No olisi ollut kaunista kyllä. Mutta olisiko se ollut viihdyttävää? EI. :D
 
Mun mielestä jakso oli tosi hauska, vähän sillai "kieli poskessa" tehty. Mun mielestä ne ampu siinä niim yli, että ei sitä tosissaan voi ottaa.

Uskoisin niiden hakeneen tarkoituksella sitä ankeutta. Nehän halusi nimenomaan tulla keskellä pimeintä talvea ja valitsi sen känniläisen niille kokiksi ja voisin kuvitella myös, että ravintolatkin oli tarkoituksella valittuja. Ainoa mistä itse voisin vähän kritisoida oli saunan valinta (olis varmaan saattanut löytyä siistimpikin vaihtoehto) ja se, että ruokajuomana olisi välillä voinut viinan tilalla olla esim. kotikaljaa.

Eikö se Jaskan grilli oo joskus äänestetty suomen parhaaksi vai muistanko ihan väärin? Lisäksi, jos he olisivat halunneet lähteä Helsingin ulkopuolelle, niim olisivat varmaan lähteneet? Taitaa vaan tossa ohjelman teossa olla aika tiukka tahti, ettei kovin moneen paikkaan ehdi.

Mun mielestä se neukkula oli aika upee paikka, jonne voisin itsekin mennä käymään. Ja se tarina siitä oli aika hauska: "Haluttiin baari, jossa kukaan ei halua käydä, mutta suomalaiset on just niin pimeetä porukkaa, että ne jonottaa tänne juomaan väljähtynyttä kaljaa, syömään eilisiä leipiä ja kuuntelemaan suurten johtajien puheita".
 
  • Tykkää
Reactions: Kerpele
"vieras"
Hyi saatana että helsinki on masentava ja ruma paikka.

Olisivat nyt edes käyneet vaikka kesällä joissain vanhoissa puutalokaupungeissa, olisivat kalastaneet jossain kalaa ja tehneet siitä sapuskaa, olisivat käyneet jossain maatalossa syömässä kunnon ruokaa, olisivat osallistuneet vaikka hirvimetälle, olisivat käyneet poimimassa mustikoita tai sieniä ja valmistaneet niistä jotain, olisivat.....

Lista on loputon.

Tuo viinan kanssa läträäminen ja sitä kokoajan mainostaminen oli todella mautonta. Ei todellakaan antanut kuvaa suomesta ja suomalaisista.
 

Yhteistyössä