miten saatte pidettyä kodin puhtaana ja siistinä

Joka päivä teen pientä siivousta. Joka huoneessa on kori, johon voi nakella lattialta pois leluja ja vaatteita. Tavaramäärä on minimissä eli esim. kirjahyllyssä ei ole mitään krääsää, vaan kirjoja ja muutama valokuvakehys.

Lapset saavat tuoda leluja lastenhuoneesta olkkariin vain luvan kanssa ja sillä ehdolla, että sotkut siivotaan. Jos ei siivoa niin sitten ne lelut pannaan jäähylle.

Jokainen siivoaa jälkensä ja sotkut siivotaan, kun niitä tulee eli ei jätetä odottamaan, että joku siivoaa.

Tämä toiminta meille on ihan automaattista. Mitään stressiä siitä ei tule. Tykkään, kun on koti siisti.
 
Kaikki turha roina pois ja kaappeihin myös järjestys ja tilaa niille tavaroille, joita siinä ei koko ajan tarvita. Joka tavaralle joku oma paikka. helpotsi puhdistettavaa pintaa ja hyvät siivousvälineet käden ulottuville. ja kokoa ajan jotain pientä järkkäämistä. Ei päästä lankoja käsistä. ja vie mennessään, tuo tullessaan. Sydämen asia allekirjoittaneelle, sillä epäjärjestyksessä on kuuppakin mulla sekasin ja sit on kaikilla huono :whistle:
 
Pysymällä tiiviisti töissä (ja lapset koulussa/tarhassa) :whistle:
Kotona sitten vaan koko ajan keräillään ja järjestellään. Kerran viikossa parempi siivuous.
Ehkä sitten myöhemmin kun ollaan isännän kanssa kahden, meillä on kaikki tiptop...
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 28.05.2007 klo 14:09 Pix kirjoitti:
Siivoan.
Vähän joka päivä, ja kerran viikossa kunnolla.
Peesi tähän. Minkään väärässä paikassa olevan tavaran yli en kävele vaan poimin mukaani jalaitan paikoilleni, oikeastaan en juuri koskaan vain kulje paikasta a paikkaan b vaan siinä samalla sudin jotain.
 
En mitenkään. En enää edes yritä. Lakkasin yrittämästäkin kolmatta joskus -95 odottaessani. Uskokaa tai älkää, olemme pysyneet elossa myös nämä viimeiset 12 vuotta.

Olen huokaissut, lakannut yrittämästä ja uskon, että en kertakaikkiaan kuulu niihin ihmisiin, jotka tietävät missä minkin asian paikka noin vain on ja muistavat laittaa asiat paikalleen. En osaa luoda ympärilleni järjestystä enkä harmoniaa, pikemminkin minusta tuntuu, että minne menenkin hengitän sinne jonkinlaista kaaosta.

Meillä on ns. peruspuhdasta (ei kohtuuttomasti pölyä, ei likakerroksia, ei mattoihin takertuvia likaisia vaatteita) mutta tavaroiden järjestyksestä ei ole minkäänlaista tietoa.

Piika-äiti
 

Yhteistyössä