Miten se vaikuttaa pieneen lapseen jos äiti vaihtaa miestä todella usein?

  • Viestiketjun aloittaja Huomannut...
  • Ensimmäinen viesti
Huomannut...
Eräs nuori vähän päälle parikymppinen äiti vaihtaa miestä usein. Noin 2-4 viikon suhteita on usein, sitten ehkä noin viikon tauko ja taas uusi mies. Siitä en tiedä kuinka paljon irtosuhteita harrastaa tuossa välillä, mutta kova miehenmetsästys on ainakin tällä naisella menossa. Ihmettelen vaan että eikö tuo ole lapselle aika haitallista kun äidillä on jatkuvasti uusi mies ja vieläpä vie kotiinsa niin että lapsi varmasti hämmentyy?

Lapsi on kuitenkin sen ikäinen että ymmärtää jo varmasti pienessä mielessään että miksi täällä on aina joku uusi vieras mies? Kun äiti siis raahaa näitä miehiä kotiinsa ja siellä ovat yöt ja päivät, joten kyllä lapsikin aina näkee että taas on uusi mies talossa. Sitten parin viikon jälkeen ero ja hetken päästä äiti roudaa uuden äijän sinne kämppään ja sama kuvio toistuu. Ja tätä on jatkunut niin kauan kuin jaksaa muistaa.
 
ironiaa
Ei tietenkään mitenkään. Ne miehethän kuuluu äidi elämään. Ei lapsen.

Näillä sanoillahan tätä yleensä puolustellaan, saahan nuori nyt hyvänen nähköön elää vaikka obkin äiti
 
eoidaf
Oleellista on minkäikäinen lapsi on kyseessä. Kuinka paljon ymmärrystä, kuinka paljon äiti selittää kumppanien vaihtuvuutta. MItä kaikkea lapsi on näkemässä? Onko lapsi turvallisessa hoidossa sen aikaa, kun äiti hakee seuraa?
 
Owl
Mielestäni tuo on haitallista lapsen kehitykselle. Samoin kuin useat muutotkin koetaan haitallisina. Perusturvaanhan kuuluisi, että muutoksia tapahtuisi mahdollisimman vähän, että elämä olisi lapselle ennalta-arvattavaa ja rutinoitunutta. Tosin tuossahan on rutiinit kohdallaan(voisi letkauttaa!), mutta minkä kuvan se antaa lapselle äidistä, itsestään sekä miehistä, joihin ei voi kiintyä, sillä ne ovat kuin kertakäyttötavaraa?Ehkä jopa hylkäämiskokemuksia.
 

Yhteistyössä