Munakokkeli (hotelliaamiaisen tapaan)

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja Vieras, 17.04.2010.

  1. Vieras

    Vieras Vieras

    Kiltit, neuvokaa miten saa sellasen ihanan munakokkelin mitä hotelleissa ja laivoilla on aamiaisella?

     
    #1
  2. vierailija

    vierailija Vieras

    Minusta ainakin laivalla on aina ihan kauheaa munakokkelia. Suolatonta ja maistuu siltä että on seissyt tuntitolkulla.
     
    #2
  3. zxz

    zxz Vieras

    sarjet munat kulhoon vispaat ,loraus maitoa, mausteita ,kaadetaan paistin pannuun ja lammitetaan puoli kuumalla jasekoitetaan kokoajan.
    toinen vaihtoehto on ajaa laiva keittioon, mutta tama on vaikeampi tapa.
     
    #3
  4. no

    no Vieras

    Ne laiva ja hotlamunakokkelit on tehty Scan egg tuotteista. Eli valmista kamaa..
     
    #4
  5. vieras

    vieras Vieras

    Minä teen niin, että vispaan munat kulhossa, loraus kermaa, suolaa ja mustapippuria ja ruohosipulisilppua/kevätsipulin varsia. Sit hella puolelle teholle, nokare voita ja ei ku kuumentamaan kokoajan sekoitellen.
     
    #5
  6. tuossa

    tuossa Vieras

    http://www.scanegg.fi/scanegg.asp?viewID=264
     
    #6
  7. munaa

    munaa Vieras

    Mä teen tosi terveellisen ja hyvän kokkelin näin:

    Otetaan reilu pala voita ja annetaan sulaa kattilassa (vaikkapa 100g). 4-5 munaa perään ja koko ajan sekoitellaan. Saman tien voipi lieden sammuttaa, hyytyy hetkessä. On hyvää!
     
    #7
  8. vieras

    vieras Vieras

    Mä oli hotellissa aamiaisemäntänä ja kokkeli tehtiin suraavasti: munia kulhoon, maitoa perään ja sekoitetaan. Seos mikroon ja välillä sekoitetaan, sit kun on valmista, painellaan vispilällä niin että menee muriksi ja maustetaan suolalla.
     
    #8
  9. namiskuukkeli

    namiskuukkeli Vieras

    Tässä ohje neljälle

    3 munaa
    3 dl maitoa / korvaa osa kermalla -> parempaa
    1 tl suolaa
    mustapippuria

    Vatkaa munat ja maito vaahdoksi. Mausta pippurilla ja suolalla. Kaada uunivuokaan. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 35-50 min.

    Paistoaika riippuu vuoan syvyydestä. Munakas on kypsää, kun se on hyytynyt kokoon.

    Kuten huomaat tämä on todellakin enemmä munakas kuin munakokkeli, mutta koska se helppo tehdä ja aineet halpoja, niin monet suomalaiset ravintolat tekevät sen kai näin.
     
    #9
  10. feger

    feger Tunnettu jäsen

    Rekisteröitynyt:
    21.09.2004
    Viestejä:
    26 299
    Saadut tykkäykset:
    38
    Minun munakokkeliin tulee mustapippuria, juustoa, maitoa ja oreganoa (tässä järjestyksessä ) :p
     
    #10
  11. vierailija

    vierailija Vieras

    Maitoallergisen äitinä en oikein ymmärrä miksi munakokkeliin pitää laittaa maitoa (varsinkaan juuri seisovassa pöydässä, tuossa ScanEgg-jutussakin näkyy olevan maitoa). Minä laitan vain hiukan vettä sekaan ja lopuksi suolaa. Teen kokkelin paistinpannulla koko ajan sekoittaen. Pitää ehdottomasti kaataa ajoissa pannulta pois, liian kuiva munakokkeli on pahaa.
     
    #11
  12. ap

    ap Vieras

    Kiitos

     
    #12
  13. ap

    ap Vieras

    Makuasioistahan ei voi kiistellä,mut minä ainakin tykkään niistä, ja suolaahan voi aina itse lisätä makunsa mukaan...mielummin vähemmän suolaa kun liikaa...ja meillä on kyllä ollut tapana ryömiä aamiaiselle laivallakin jo ennen kukon laulua...ei maistu seisseelle..

     
    #13
  14. mie

    mie Vieras

    Musta sitä ei sekoiteta vaan nostellaan lastalla reunoilta keskelle päin ja pläjäytetään takas pannulle. Ettei mee liian muhuiksi...
     
    #14
  15. Laita pannuun oikeaa voita, mieluiten luomuvoita (Ruotsin puolelta voi ostaa Marketistakin) mut jos ei ole sitä, sillloin suolatonta ja sekaan vähän Maldonia, mut luomumunista tehtynä ei kapiaa edes sitä, kun on hyvää - maku tulee kunnollisista aineksista ja se kerma täytyy olla sitä Pirkka-luomua, missä ei ole karrageenia eikä guaria:
    http://koti.utanet.fi/~paula/kotikokkeli/abc24.html
     
    #15
  16. ..

    .. Vieras

    maun takia
     
    #16
  17. asdf

    asdf Vieras

    Mä laitan kahdelle neljä munaa ja desin kuohukermaa ja vähän suolaa, ehkä vähän persiljaa tai ruohosipulia.

    Kriittisintä on paistaminen: laitat paksupohjaisen pannun/kattilan YKKÖSELLE, maksimissaan kakkoselle lämpiämään, ja siihen köntin voita sulamaan. Sitten sekoittelet KOKO AJAN hitaasti pohjaa myöten kunnes on tarpeeksi hyytynyt. Siihen menee aikaa.

    Ne hotelliaamiaisten kokkelit ei oo oikeasti hyviä. Ne on tehty uunissa ja silloin siitä ei tule koskaan niin pehmeää ja kermamaista kuin jos pannussa tekee.
     
    #17
  18. ap

    ap Vieras

    dääm mulla ei o kermaa, käyks maito vai laitanko ukoin kauppaan??

     
    #18
  19. asdf

    asdf Vieras

    Siinä tapauksessa laita desi maitoa ja sekoita siihen vähän vehnäjauhoja!
     
    #19
  20. vierailija

    vierailija Vieras

    Minä paistan aina pannulla seiskalla (yhdeksästä ). Pitää vain olla nopea ja tosiaan ottaa pois sillä hetkellä kun kokkeli on hyytynyt, ei yhtään sen jälkeen. Minulle munakokkeli on pikaruokaa, joten en jaksa sitä hirveän kauan sekoitella :)
     
    #20
  21. ap

    ap Vieras

    laitan ton ukon kauppaan, joten kermalla teen..:D

     
    #21
  22. asdf

    asdf Vieras

    Kyllä se varmaan ihan hyvä tulee niinkin :) Mutta jos oikeen pehmeetä ja kokkareetonta haluaa niin sitten ihan superalhaisella lämmöllä hitaasti.

     
    #22
  23. minä vain

    minä vain Vieras

    Minä laitan ensin kattilaan noin 50 grammaa voita, sulatan, kaadan sekaan lorauksen kermaa (maitoakin voi toki käyttää), lopuksi munat, noin 4-5. Sitten vain nelosen lämmöllä kypsäksi välillä lusikalla sekoitellen. Lopuksi maustetaan suolalla ja haluttaessa mustapippurilla.
     
    #23
  24. "Diipadaapa"

    "Diipadaapa" Vieras

    Oi mäkin rakastan hotellimunakokkelia ja tein äsken kotona ekan kokkelini. Vähän yhdistelin reseptejä ja tein mahd. helpon kokkelin tälleen kokeiluksi! Rikoin 3 munaa, joku loraus kermaa ja vähän suolaa. Sitten kuumensin kattilan heitin koko hässäkän sinne ja siinä vaan ihmettelin ja sekottelin ja tuli namia! Voi ja kerma maistu aika kivasti namnam :eek: Suolaa ois ehkä voinu olla vähän enemmän.
     
    #24
  25. rock

    rock Vieras

    munaa kermaa maitoa suolaa ja teflon pannu puu lasta levy 2 ja sekoitamaan sopivasti ja eikun syömään nam. kaikki osaa
     
    #25

Jaa tämä sivu