Nainen ja 3 lasta kuoli rautavaaran kolarissa

  • Viestiketjun aloittaja Onnettomuusko
  • Ensimmäinen viesti
"hmm"
[QUOTE="jjjj";30379686]Jossain uutisessa puhuttiin työkeikasta. Oma mies tekee myös keikkoja, joista siis on mahdollisuus myös kieltäytyä. Joskus miehen yletön työmäärä stressaa kohtuuttomasti puolisoa ja lapsiakin, kun otetaan kaikki työt vastaan, oli sitten jouluaatto taikka viikon työputki takana ja rahasta ei puute.

Sitähän me ei tiedetä oliko tässä tapauksessa näin, tietenkään.[/QUOTE]

Vaikka se mies olisi tehnyt ympäripyöreätä päivää, niin naisella oli vaihtoehtoja! En voi ymmärtää tätä ymmärrystä mitä täällä annetaan tätä tekoa kohtaan.
 
vieraskin.
Järkyttävä tapaus. Ehkä mies pystyy joku päivä puhumaan poliisille ja asia selviää. Taustalla voi olla mitä vain esim. paha masennus tai vaikka äidin narsismi. Voi vain arvailla millaista elämä heillä perheessä on ollut. Pahasti kuitenkin asiat ovat olleet, kun äärimmäinen teko on tehty ja viattomat lapset murhattu ja aiheutettu isälle ja monelle muulle ihmiselle ikuinen paha olo.
 
:::
[QUOTE="hmm";30379764]Vaikka se mies olisi tehnyt ympäripyöreätä päivää, niin naisella oli vaihtoehtoja! En voi ymmärtää tätä ymmärrystä mitä täällä annetaan tätä tekoa kohtaan.[/QUOTE]

Johtuu siitä että tekijä oli nainen. Jos mies olisi tehnyt vastaavaa niin kukaan täällä ei puolustelisi.
 
"jjjjj"
Ymmärtäminen ja hyväksyminen on eri asioita. Jos asia ahdistaa, ehkä ei kannata lukea näitä ketjuja. Ilman ymmärrystä emme voi estää tuleviakaan perhesurmia. Se että miettii miksi asiat on johtaneet toiseen, ei tarkoita että hyväksyy itse teon. Se vasta on sairasta, jos ihmistä ei kukaan ymmärrä ennenkuin hän päätyy tuollaiseen tekoon. Jos joku olis ymmärtänyt tätäkin äitiä, niin EHKÄ tämäkin teko olisi jäänyt tekemättä.

Justhan täällä palstallakin oli aloitus, jossa joku nauroi sille että kaverin mies on juoppo ja pariskunnan vauva joutui sairaalaan. Siinä on monen ihmisen ymmärryksen taso, empatiasta ei tietoakaan. Ylemmyyttä tunnetaan ja todetaan vaan toiselle että uippa nyt siinä paskassas kun olet esim. huonoja valintoja tehnyt kumppanin suhteen. Sit samaiset varmaan itkee täällä palstalla että miksi näin on käynyt... Tekopyhää.

Mutta jatka toki kauhistelua ja kivien heittelyä, sehän se paljon auttaakin. (ei ketään).
 
"jjjjj"
Ihan samalla tapaa ymmärrettiin pari vuotta sitten, kun mies murhasi koko perheensä ja itsensä olikos se Espoossa. Ymmärrettiin että se liittyi mm. isoihin talousvaikeuksiin, jotka lopulta ajoi miehen tekoonsa. Ei hyväksytty, ymmärrettiin. Ja hyvä niin, jotta samankaltaisia kohtaloita voidaan jatkossa ennaltaehkäistä ja samassa jamassa olevia perheitä auttaa.
 
[QUOTE="hmm";30379764]Vaikka se mies olisi tehnyt ympäripyöreätä päivää, niin naisella oli vaihtoehtoja! En voi ymmärtää tätä ymmärrystä mitä täällä annetaan tätä tekoa kohtaan.[/QUOTE]
no sehän on palstan laki, että tapahtui mitä tahansa, niin aina se on miehen syy, tassäkin tapauksessa mielipide on se, että se on miehen syy, vaikka se nainen sen teon teki. mutta auta varjele, jos mies olis tehnyt tuon, niin ei minkäänlaista ymmärrystä löytys. täällä oltas lynkkaamassa jo kuollutta ihan varmasti
 
"2 lapsen äiti"
Kahden lapsen äitinä en tunne mitään sympatiaa tuota äitiä kohtaan! Ja niitä lapsia ei ole joka vuosi pakko tehdä jos ei ole valmis/jaksa.... kolmen lapsen elämä....ei voi ymmärtää...
 
"jjjjj"
Se on kans palstalla ihan tavallista, että vaikka kirjotat vaikka vittu tavaten että -en syytä isää enkä vapauta äitiä vastuusta-, niin silti mammat tulee keuhkoamaan että syytät isää jaadajaadajaada.

:D kerrassaan toivotonta.
 
vieraskin.
Kovin puolustellaan tätä naista ja pidetään jonkinlaisena uhrina, joka yksin ilmeisesti masennuksen kourissa kamppaili.

Emme kuitenkaan tiedä miten totuus menee. Isä on syyskuussa soittanut poliisille apua pyytääkseen. Miehellä luulisi olevan kynnyksen ison tuollaiseen soittoon. Isä on voinut olla kovilla. Todennäköisesti kävi töissä, hoisi lapsia ja kannatteli vaimonsa psyykettä. Muutenhan vaimo olisi jättänyt perheensä ja lähtenyt menojansa, mutta todennäköisesti mies oli se joka yritti ja uskoi vielä perheeseen. Ties millaista helvettiä isä on joutunu kokemaan ja hirvittää vain millainen hänen olonsa on nyt.
 
vierash
Miehillä on omat paineensa. Miehet tekevät enemmän itsemurhia joten turha väittää että paineet olisivat vähäisempiä.
Eivät ne olekaan. Monilla ihmisillä on suuria paineita sukupuolesta riippumatta. Harva silti onneksi ajautuu äärimmäisiin tekoihin.

Tuon perheen lapset olivat 1, 2 ja 6 vuotiaita. Tuossa vaiheessa naisen paineet saattavat kasvaa huomattavan suuriksi ja nainen tarvitsee mieheltä erityistä tukea että jaksaisi. Tästä tapauksesta en tiedä miten kotityöt ja lastenhoito on jaettu, mutta ainakin niistä on ilmeisesti riidelty rajusti.
 
"jjjjj"
Näkisin ennemminkin että perheen tilanteessa kaikki on voineet olla uhreja. Ei vain isä tai äiti, joista toinen on hyvis ja toinen on pahis. On vaan tullut vaikeuksia, joista ei ole ylös päästy.

Voihan se olla että äiti vaan oli kylmäverinen murhaaja, mutta yleensä näille tapauksille löytyy muu selitys.
 
miehen syy
[QUOTE="2 lapsen äiti";30379812]Kahden lapsen äitinä en tunne mitään sympatiaa tuota äitiä kohtaan! Ja niitä lapsia ei ole joka vuosi pakko tehdä jos ei ole valmis/jaksa.... kolmen lapsen elämä....ei voi ymmärtää...[/QUOTE]

Näinpä. Miehen olisi kannattanut pitää vehkeensä housuissaan tai älytä käyttää edes kumia. Pakkoko sitä on jatkuvalla syötöllä pökkiä nainen raskaaksi.
 
[QUOTE="jjjjj";30379832]Näkisin ennemminkin että perheen tilanteessa kaikki on voineet olla uhreja. Ei vain isä tai äiti, joista toinen on hyvis ja toinen on pahis. On vaan tullut vaikeuksia, joista ei ole ylös päästy.

Voihan se olla että äiti vaan oli kylmäverinen murhaaja, mutta yleensä näille tapauksille löytyy muu selitys.[/QUOTE]

Yleensä löytyy selitys, mutta sama koskee muitakin väkivallantekoja.
 
"jjjjj"
Mitäpä jos se äiti ei ollut kohdannut muunlaisia ihmisiä kuin tälläsiä kuin "kahden äiti". Jospa siellä neuvolassakin oli vastassa täti, joka oli sitä mieltä etten tunne sympatiaa sun väsymystä kohtaan, kato, ei niitä lapsia ole pakko joka vuosi tehdä. Mitäs teit.

Äidin teot tuomitaan, mutta toisaalta tuomitaan jo pelkkä äidin väsymyskin ennen mitään tekoja. Sekin on tavallaan aika sairasta.
 
hmph
Tyypillinen miehen kommetti. Miehen, jolla ei ole hajuakaan siitä, millaista on hoitaa vuositolkulla kahta vaippaikäistä ja kolmatta alle kouluikäistä siinä sivussa - yksin, ilman riittävää tukea.
Tällä sekopäämutsilla oli tasan 1 ja 2 vuotiaat lapset + 6-v (ellei tämä isompi sitten erityislapsi, niin siitä on ihan hlvetin paljon apua kotihommissa jo)
Ei ole mikään vuositolkulla kahta vaippaikäistä hoitamista. Haloo! Kyllä on ollut heikkoluontoinen ihminen tämä sekopäämutsi :kieh:
 
viera.s
[QUOTE="jjjjj";30379832]Näkisin ennemminkin että perheen tilanteessa kaikki on voineet olla uhreja. Ei vain isä tai äiti, joista toinen on hyvis ja toinen on pahis. On vaan tullut vaikeuksia, joista ei ole ylös päästy.

Voihan se olla että äiti vaan oli kylmäverinen murhaaja, mutta yleensä näille tapauksille löytyy muu selitys.[/QUOTE]

Mitkään vaikeudet eivät selitä tällaista tekoa. Äiti on lastentappaja täysin riippumatta siitä mitä hän on kokenut elämässään.
 
vierash
[QUOTE="jjjjj";30379851]Mitäpä jos se äiti ei ollut kohdannut muunlaisia ihmisiä kuin tälläsiä kuin "kahden äiti". Jospa siellä neuvolassakin oli vastassa täti, joka oli sitä mieltä etten tunne sympatiaa sun väsymystä kohtaan, kato, ei niitä lapsia ole pakko joka vuosi tehdä. Mitäs teit.

Äidin teot tuomitaan, mutta toisaalta tuomitaan jo pelkkä äidin väsymyskin ennen mitään tekoja. Sekin on tavallaan aika sairasta.[/QUOTE]

Noinhan se on. Ja sosiaalitoimi tekee mieluummin huostaanoton kuin tarjoaa perheelle tukitoimia.

Yksi suuri syyllinen tässä on Suomen hallitus, koska se ei ole tehnyt mitään sen eteen että mielenterveyspalveluja olisi saatavilla kaikille tarvitseville. Näin kansalaisena tuntuu toivottomalta yrittää vaikuttaa asioihin äänestämällä, koska näyttää olevan aivan saman ketä äänestää - samat idiootit siellä silti heiluu jotka jatkuvasti vähentävät terveyspalvelujen saatavuutta, ja nyt esim. pyrkivät vähentämään synnytyssairaaloita siten että moni joutuu lähtemään synnyttämään hyvin pitkän matkan päähän. Se aiheuttaa vaaraa ja matkasynnytyksiä.
 
prkl
Olikohan perheelle tarjottu esim. tukiperhettä lapsille. Siinä nyt edes yhden viikonlopun kuussa saisi hengähtää vanhemmat keskenään. Kai jotain muutakin ehkäisevää apua olisi pitänyt olla tarjolla? Omasta puolesta mun veromarkat sais käyttää tähän ehkäisevään työhön ennemmin kuin esim. huostaanottoihin. Ja huostaanotettu on vähemmästäkin (ainakin netissä leviävien tarinoiden mukaan), olisiko tämä pelastanut perheen? Saiko perhe mitään tukea mistään? Kamalan paljon kysymyksiä vaan mielessä.

Lähipiirissä on lapsiperhe, jossa juuri samanikäiset lapset. He eivät huoli juuri koskaan lastenhoitoapua, vaikka on tarjottu. Onko sitä apua vaan niin vaikea ottaa vastaan, vai eivätkö kaikki oikeasti vaan tarvi? Mietityttää vaan näkeekö sitä oikeasti kulissien taakse :O
 

Yhteistyössä