nopeita apuja koskien kaupan purkua

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Meillä on ollut viime päivinä päänvaivaa. Mieheltä ostettiin meidän auto ja saimme vaihdossa edullisemman ja ostaja maksoi väliä. Nyt ostaja haluaakin purkaa kaupan,hän "keksi" olematonta vikaa,mutta puhelimessa myönsi että itse teki hätiköidyn päätöksen ja oli autokuumeinen.Puhuin juuri ostajan kanssa puhelimessa ja hän uhkasi käräjillä...poliisi oli muka sanonut,että häntä on huijattu ja oikeutettu kaupan purkuun.,Me tiedämme totuuden,ettei häntä huijattu vaan häntä itseään vaan kaduttaa.
Me emme halua kaupan purkua,muttemme myöskään ole jättäneet mitn kertomatta tai huijanneet.Hän sai ajaa koeajon yms..kaikki meni oikein. Onko hällä mitn perusteita? miten tuo menee yksityishenkilöiden välilläää..

Ihan sama kuin ostaisin veneen ja vkonlopun ajettuani sillä haluisin sen palauttaa ja saada rahat takaisin.Eikö ole mahdotonta? kai joku suoja myyjälläkin on tai jatkuvasti ihmiset voisi muuttaa mieltään.
 
voi ei
Mulla on vaan yksi neuvo: Purkakaa kauppa. Olen itse ollut vastaavassa tilanteessa ja ostajat puhuivat omiaan. Käräjillä oltiin ja aluksi kaikki menikin niin kuin piti, mutta vuosikausien taistelu kääntyi tappioksi. Se on edelleen täysin käsittämätöntä, sitä ei kukaan ymmärrä miksi näin kävi. Mulle tuli hirveä lasku. Yksityisten välinen kauppa siis sekin oli
 
"vieras"
kiitos tiedoista :) ollut aika huisketta tässä ja ostaja lähettelee kiristys viestejä...muka poliisit sen puolella ja poliisit ottaa kuulema mielellään tälläisen huijausjutun :( Mies itse sanoi,että oli niin kova autokuume,että teki hätiköidyn päätöksen,mutta äsken sanoi,että vaiheteissa vikaa. Ei tasan ole ja hän sai tosiaan käydä koeajolla...rälläs autolla vkonlopun noin 1000 km yhteensä ja nyt haluaa rahat takasin,sekä vanhan autonsa. Varmaan kannattaa nyt olla vastaamatta sen viesteihin kokonaan!
 
grade
[QUOTE="vieras";28623045]kiitos tiedoista :) ollut aika huisketta tässä ja ostaja lähettelee kiristys viestejä...muka poliisit sen puolella ja poliisit ottaa kuulema mielellään tälläisen huijausjutun :( Mies itse sanoi,että oli niin kova autokuume,että teki hätiköidyn päätöksen,mutta äsken sanoi,että vaiheteissa vikaa. Ei tasan ole ja hän sai tosiaan käydä koeajolla...rälläs autolla vkonlopun noin 1000 km yhteensä ja nyt haluaa rahat takasin,sekä vanhan autonsa. Varmaan kannattaa nyt olla vastaamatta sen viesteihin kokonaan![/QUOTE]

Jos ei ole tehnyt rikosilmoitusta -> laiton uhkaus
Myös kiristys viestit ovat laittomia uhkauksia.
Ilmoittakaa poliisille jos ei muuten usko.
Kaupan purkuun ei ole mitään syytä.
 
"Vieras"
Mikäli ette oikeasti ole tehneet mitään väärin, niin eihän teillä ole yhtään mitään velvollisuutta purkaa kauppaa. Te kuitenkin luultavasti voitte purkaa kaupan mikäli niin haluatte, ihan vain ystävällisyyttänne. Mikäli sellaista menisitte tekemään, niin kannattaa tietenkin varmistua siitä, ettei siinä vaihteistossa nyt ole mitään vikaa... siis mikäli tämä autonne ostaja osapuoli olisi sen nyt hajottanut, ja siksi katuu kauppoja.
 
"vieras"
Tottakai voitte suostua kaupan purkuun, mutta teidän ei tarvitse palauttaa välirahaa koska auto on kärsinyt niin kovin, miehesi voi pyytää virkavallan paikalle kun hän palauttaa autonsa ja kun löydätte riittävästi siitä hänen aiheuttamia vikoja ja koloja ja ennen kaikkea kulumista 1000 km, sehän on järjettömän paljon viikonlopun aikana ajettuna. Just tollasia mulkkuja on ympäri Suomea! ;) Jotkut jopa tekevät työkseen juuri tuota kyseistä peliä ja jopa palauttavat rikkinäisenä ja vaativat rahat takaisin.
 
fgmn
[QUOTE="Vieras";28623104]Missä tuossa laiton uhkaus on tapahtunut?
Laiton uhkaus on sellainen jossa uhkaillaan jollain laittomuudella.
Eihän tuossa uhkailtu kuin käräjillä ja sinnehän saa ihan laillisesti asian viedä jos tuntee tulleensa väärin kohdelluksi.[/QUOTE]

muka poliisit sen puolella ja poliisit ottaa kuulema mielellään tälläisen huijausjutun

Jos ei ole tehnyt rikosilmoitus, on kyseessä laiton uhkaus. Mitä kohtaa et tajua pallokorva homo petteri hintti?
 
"vieras"
Jos ostaja voi toteennäyttää, että autossa on sellainen vika tai oleellinen kuluma, joka teidän olisi pitänyt tietää ja kertoa, niin kaupan purku on täysin mahdollinen lopputulos. On ihmeellinen, väärä luulo, että kahden yksityishnkilän välisessä kaupassa ei myyjällä olisi mitään vastuuta. Se ei tietenkään perustu Kuluttajansuojalakiin, vaan kyseessä voi olla silloin petos tai lievä petos kaupanteossa asiasta riippuen. Siitä voi olla muutakin, rankempaa seurausta kuin kaupan purku oikeudenkäynnin yhteydessä.
 
[QUOTE="vieras";28623158]Jos ostaja voi toteennäyttää, että autossa on sellainen vika tai oleellinen kuluma, joka teidän olisi pitänyt tietää ja kertoa, niin kaupan purku on täysin mahdollinen lopputulos. On ihmeellinen, väärä luulo, että kahden yksityishnkilän välisessä kaupassa ei myyjällä olisi mitään vastuuta. Se ei tietenkään perustu Kuluttajansuojalakiin, vaan kyseessä voi olla silloin petos tai lievä petos kaupanteossa asiasta riippuen. Siitä voi olla muutakin, rankempaa seurausta kuin kaupan purku oikeudenkäynnin yhteydessä.[/QUOTE]

:LOL: Paskaa jauhat
 
"vieras"
kun voihan ostaja jälkeenpäin keksiä vikaa tai pahimmassa tapauksessa itse hajottaa... Kyllä myyjällä pitää olla joku turva kanssa. Ostaja käy koeajolla ja auto on katstettu,ostaa sen.Eihän nyt voi noin vaan muuttaa mieltään ja varsinkin kun on ajanut jo sillä hyvät kilsat autoon.
 
"..."
Jos ei siinä koslassa kaupantekohetkellä mitään vikaa havaittu, niin turha edes miettiä kaupan purkamista. Varsinkin jos autossa on nyt oikeasti ilmennyt jotain vikaa, mitä siinä silloin ei ollut. Mistä tiedät, että tyyppi ei esim. ole vaihtanut siitä teidän ex-autosta vaihdelaatikkoa/jotain muuta osaa toiseen omaan autoonsa tai myynyt eteenpäin? Sitten vaan heittänyt rikkinäisen tilalle. Teillä ei ole mitään velvollisuutta myöntää takuuta myymällenne autolle. Tällaiset asiat on hankalia jopa liikkeiden kanssa. Yleensä vedotaan ostajan velvollisuuteen tarkistaa auto ennen ostopäätöstä. Kokemusta on.
 
kkt
[QUOTE="Vieras";28623104]Missä tuossa laiton uhkaus on tapahtunut?
Laiton uhkaus on sellainen jossa uhkaillaan jollain laittomuudella.
Eihän tuossa uhkailtu kuin käräjillä ja sinnehän saa ihan laillisesti asian viedä jos tuntee tulleensa väärin kohdelluksi.[/QUOTE]

Kyse on kuitenkin petoksen yrityksestä, eli ostaja valehteli poliisin olevan hänen puolellaan ja muuta sontaa. Itse en vastaisi yhteydenottoihin. Jos asia menisi käräjille (jonne se ei mene), ostaja joutuisi maksamaan ap:n oikeudenkäyntikulut koska ostaja häviäisi jutun ilman muuta.
 
"vieras"
[QUOTE="...";28623238]Jos ei siinä koslassa kaupantekohetkellä mitään vikaa havaittu, niin turha edes miettiä kaupan purkamista. Varsinkin jos autossa on nyt oikeasti ilmennyt jotain vikaa, mitä siinä silloin ei ollut. Mistä tiedät, että tyyppi ei esim. ole vaihtanut siitä teidän ex-autosta vaihdelaatikkoa/jotain muuta osaa toiseen omaan autoonsa tai myynyt eteenpäin? Sitten vaan heittänyt rikkinäisen tilalle. Teillä ei ole mitään velvollisuutta myöntää takuuta myymällenne autolle. Tällaiset asiat on hankalia jopa liikkeiden kanssa. Yleensä vedotaan ostajan velvollisuuteen tarkistaa auto ennen ostopäätöstä. Kokemusta on.[/QUOTE]

ok,kiitos vastauksesta
 
"bbb"
No säilytä nyt ainakin viestit / tekstarit jos kirjallisesti laittanut, siitähän saa myöhemmin tarvittaessa tietoa onko ollut yhteydessä poliisiin vai uhkaileeko vain.
Jos siis pieni paikkakunta eikä ole tehnyt mitään rikosilmoitusta.
 
Tottahan teillä on ollut kaupassa mukana selvä kauppakirja molemmille osapuolille, jossa todetaan kaupan ehdot (vaihdokki, väliraha yms)? Luovarin lisäksi kannattaa aina tehdä ihan erillinen kauppakirja jossa on em. tiedot kauppaan sisältyvästä tiedosta ja kohteista ja tieto että kyseisistä autoista on kerrottu kaikki mikä tiedetään jne. Se yksi pieni A4-lappu pelastaa monelta murheelta.
 

Yhteistyössä