Onko raha ollut ratkaiseva asia lapsentekopäätökseesi?

En ekan kanssa. Mutt mä olinkin 17 ja mies työssä käyvä: asuttiin pienesti, elettiin muutenkin pienesti, niin että kyllähän siinä yksi pieni lapsikin tarpeineen meni.

Mutt tokan kanssa jo mietin: moneltakin kantilta. Että miten pärjättäis miehenkin tuloilla, mutta haluanko mä elää niin vai hajotanko oman pääni siinä touhussa? Mutta en tokikaan antanut sen estää lapsen tekoa, vaan tein hyvän suunnitelman töihin paluusta nopeasti. Se toimi. Kolmannen kanssa suunnitelma oli sama, vauva vain päätti toisin.
 
MB
En lykkää lasten saantia rahan takia, vaikka sitä ei paljon olekaan. Toki on mietitty että pärjätäänkö ja riittääkö lapselle ruokaa ym, mutta ainakin nyt ollaan tultu siihen tulokseen, että pärjätään. Aiomme tarjota lapselle jonkin hyvän harrastuksen hänen oman halunsa mukaan ja ostaa ehkä kallistakin tavaraa tai vaatetta harvoin ja halvemmalla; käytettynä ;>. Mutta en koe että lapsi tarvitsee ainakaan pienenä muuta kuin turvallisen sylin, ruokaa ja huolenpitoa. Kaikki tarvikkeet on saatu käytettynä valmiiksi ja tarvetta mihinkään älyttömän kalliiseen ei ole. Jos tulee, sitten tingitään muusta. Mutta joka tapauksessa kyllähän lapsen elättämiseksi tarvitsee rahaa ja sitäkin on mietittävä, mutta ei mekään olla saatu kaikkea kallista lapsena ja hyvin ollaan pärjätty. :)
 
Meillä nyt ei ylimääräistä rahaa juuri ole. Mutta silti en lasten hankintaa lykkää rahan takia. Lapsia tulee jos on tullakseen. Ensimmäisen kans elin kaksin raskausajan ja siihen että poika täytti 1v2kk. Nykyisen miehen kans oli ongelmia lasten saannin kans, joten lapsettomuushoitoihin lähdettiin. Rahat siihen säästettiin ja näin ollen saatiin ensimmäinen yhteinen pikku prinsessa. Uusiin hoitoihin taas säästettiin rahat ja pikku prinsessa syntyi. Eli nyt meillä yhteensä 3 lasta.

Pojan harrastukseen uppoaa kiitettävästi rahaa.Pelaa jääkiekkoa ja pohjois-pohjanmaalla asutaan. 1200/vuosi, lisäksi jääkiekkovarusteet ja pelimatkat ja seura-asut. Tytöt käy musiikkileikkikoulussa yht. 280e vuosi. Siihen päälle asumismenot ja lainat. Nyt uudesta lapsettomuushoidosta meille syntyy keväällä kaksoset tai sitten yksi pikkuinen. Se nähdään montako tulee niin tämän kuun lopussa. Raskaus vielä niin alussa. Rahatilanne ei välttämättä ole paras mahdollinen kun itsekin työttömäksi jään. Mutta aina ollaan eteenpäin menty oli kuin tiukkaa välillä tahansa.
 
En ole miettinyt silloin kun nämä kaksi on tehty. Mutta kyllä nykyään yksi iso osasyy siihen että meille ei enempää lapsia tule on raha. Tai pikemminkin sen puute. Niin isoa halua ei ole saada lisää lapsia että oltais valmiita tinkimään siitä elintasosta mitä meillä nyt on. Jos rahaa olisi niin ettei paskalle taivu ja olis varaa ostaa isompi talo ja autot ja sitten varaa mun olla pari vuotta kotona lapsen kanssa ilman että tarvii mistään tinkiä, ni voi olla että lapsia tulisi lisääkin. Ei välttämättä, mutta ainakin sitä voisi pohtia ihan realistisena vaihtoehtona.
 
Varmasti olisi, jos kokisin taloudellisen tilanteemme liian heikoksi. Tosin sen paikan edessä ei olla vielä oltu, eli siinä vaiheessa kun muut asiat puhuivat lapsen puolesta oli taloudellinenkin tilanne sellainen että se salli lapsen. Molempien kohdalla.

Mutta siis olen miettinyt taloutta molempien lasten kohdalla ja tulen miettimään mahdollisten seuraavienkin kanssa. Tosin tällä hetkelläkin muut syyt ovat huomattavasti isompana jarruna vauvalle kuin raha.
 
No ehkä vähän siinä mielessä, että 2 lasta riittää.
Asutaan Helsingissä ja jos tässä tarttis vielä suurempi kämppä hankkia niin lainaa joutus taas ottaan pirusti.
Meille on ollu tärkeetä olla myös kotona ku lapset on ollu pieniä. Ollaan molemmat oltu hoitovapaalla.
Tykkään, että voidaan matkustella ulkomailla ja tehdä kaikkea muutakin mihin menee rahaa eli käydä risteilyillä, huvipuistoissa, kylpylöissä yms.
Lapset saa harrastaa mitä haluaa ilman että raha ois este siihen.
Koko perheen harrastuksiinkin menee jonkin verran rahaa.

Että siinä miëlessä rahalla on jotain merkitystä. Ja toki sillä, että kahden lapsen kanssa liikkuminen on selkeesti vaivattomampaa ku vaikka viiden. Uskoisin.
 
Itse En. Mutta tunnen ihmisiä jotka tekevät niin. Yksi tuttava pariskunta suunnittelee kaiken hyvin tarkasti, koulutukset,työpaikat,asunto ja tulot. Ne pitävät olla täysin mallillaan ennen kuin lasta rupeavat yrittämään.
 
Sillon lykättiin kun olin työttömänä. Oli just muutenkin otettu iso asuntolaina. Sitten puoli vuotta töissä oltuani jätin pillerit. En haluaisi olla tuolla pienimmällä tuella äippävapaalla. Nyt sentään saa ton ansioihin sidotun kun on ollu tarpeeksi töissä.
 
jollain tapaa joo
On se siinä mielessä vaikuttanut, että haluan mennä vähäksi aikaa töihin ennen seuraavaa lasta. Jos jäisin kotihoidontuelta suoraan äitiyslomalle, niin äitiysloma pärjättäis kyllä hyvin, mutta seuraava hoitovapaa olisi yhtä kidutusta. Mieluummin siis teen osa-aika-työtä siinä välissä.
 

Yhteistyössä