Onko täällä ketään joka polttaa sähkötupakkaa..

  • Viestiketjun aloittaja nananannaa
  • Ensimmäinen viesti
kfkfkf
:headwall:

Ylläolevissa jutuissa on otettu huomioon KAIKKI nesteet, vain tyhmä tilaa jostain tuntemattomasta paikasta nestettä... Niissä voi olla mitä vain. Samoja kamoja saa ihan ostettua apteekista, mitä ylimääräistä niissä voi olla?

Ja joo, ei ole voitu todistaa että se auttaisi tupakasta vieroittamiseen, no eikai jos ei ole tutkimuksia tehty, mutta kai jokainen nyt itse sen hoksaa, että jos suurinosa ihmisistä pääsee tupakasta eroon tuon kanssa, niin ei se mitään tutkimuksia vaadi tueksi...
 
  • Tykkää
Reactions: rops
Tässä faktaa THL:n sivuilta, enemmän uskon tätä kuin käyttäjien mutu-kokemuksia... :

Turvallisuudesta ja vaikutuksista ei tieteellistä näyttöä

Tieteellistä näyttöä sähkösavukkeiden terveysvaikutuksista ja tehosta tupakasta vieroituksessa on toistaiseksi saatavilla vähän. Valtaosassa sähkötupakkatutkimuksista on lisäksi menetelmällisiä puutteita, ja ne perustuvat vastaajien käsityksiin siitä, miten ja miksi he käyttävät sähkötupakkaa.

Saatavilla olevien luotettavien toksikologisten tutkimusten mukaan sähkötupakat sisältävät terveydelle haitallisia ainesosia, mutta pitoisuudet ovat pienempiä kuin tavallisissa tehdasvalmisteisissa savukkeissa. Muun muassa Yhdysvaltain lääkeviranomaisen FDA:n (Food and Drug Administration) tutkimuksissa on käynyt ilmi, että sähkötupakat tuottavat hengityskaasuun pieniä määriä syöpää aiheuttavia nitrosamiineja ja jäänestoaineessa käytettävää myrkyllistä dietyleeniglykolia (Westenberger 2009). Eräässä tutkimuksessa havaittiin, että jo lyhytaikainen sähkötupakan käyttö vaikuttaa kielteisesti keuhkojen toimintakykyyn, mutta pidempiaikaisen käytön vaikutuksista ei ole varmuutta (Vardavas ym. 2011).

Sähkösavuketuotteita markkinoivat tahot esittävät, että sähkösavuke on tehokas apuväline tupakoinnin lopettamiseen. Tämän väitteen tueksi ei kuitenkaan tällä hetkellä ole olemassa tieteellistä, systemaattiseen tutkimukseen perustuvaa näyttöä. Tutkimusnäytön puutteen vuoksi sähkötupakkaa ei toistaiseksi voi suositella tupakasta vieroitukseen. Tästä syystä Maailman terveysjärjestö WHO (World Health Organization) on kehottanut tuotteiden valmistajia lopettamaan väitteet tuotteen terapeuttisista vaikutuksista. WHO ei kuitenkaan sulje pois mahdollisuutta, että sähkösavuketta voitaisiin käyttää tulevaisuudessa tupakoinnin lopettamisen apuvälineenä, jos tuotteen väitetyt hyödyt voidaan todistaa luotettavissa tieteellisissä tutkimuksissa.

Tutkimuksissa on lisäksi havaittu, että sähkösavukelaitteiden ja niissä käytettävien nesteiden laatu on hyvin epätasaista. Laitteet voivat erota rakenteellisesti toisistaan, niiden toimintavarmuudessa on löytynyt puutteellisuuksia, eikä nesteiden ilmoitettu koostumus ole aina vastannut tuotteen todellista koostumusta. Joissakin nikotiinittomissa tuotteissa on havaittu nikotiinia, kun taas joissakin tuotteissa joiden olisi tullut sisältää nikotiinia, nikotiinia ei ole löytynyt. Lisäksi tuotteiden koostumus ja laatu ovat vaihdelleet myös nimellisesti samanlaisten tuotteiden välillä. Koska tuotteiden terveysvaikutuksista on toistaiseksi vähän tietoa ja tuotteiden laadussa on huomattavaa vaihtelua, kuluttajia kehotetaan asiassa varovaisuuteen. (Trehy ym. 2011, Hadwiger ym. 2010, Williams & Talbott 2011.)

THL:n ja Työterveyslaitoksen tiedote sähkösavukkeesta
Tähän lainaan kepsistä, älä jaksa.
 
kfkfkf
ja blaa blaa, sähkötupakka on pahasta.. Kuinka pahasta se tupakka sitten on? Tiedän monia ihmisiä, jotka ei tupakointia olis halunneet lopettaa, mutta lopettivat kun saivat tilalle sähkötupakan. Ziljoona kertaa mieluummin mä hengittelen höyryä, kuin savua.

Mulla on lisäks ollut erittäin mieluinen vaikutus tuolla, sen takia polttelen sitä yhä.

En ole ollut flunssassa 2 vuoteen, en KERTAAKAAN. Aiemmin mulla oli melkein kokoajan flunssa. Se tappaa pöpöjä
 
SahkisFani
Tiedän monia, jotka ovat kovin vastaan sähkötupakkaa ja juurikin vetoavat noihin kielteisiin lausuntoihin ja "tutkimattomiin tutkimustuloksiin". Mieluiten vetelee kessua vaan.. kun ei ole toiminut muut nikotiinikorvaustuotteet. Käsittämätöntä.. vesikin tappaa liikaa juotuna. Sähkötupakka on hyvin suurella todennäköisyydellä huomattavasti vaarattomampi kuin tavan tupakki.
Olempa ominpäin tutkinut liuoksiakin.. työni puolesta löytyy siihen laitteisto. Ei ole vielä ihmeitä epäkohtia vastaan tullut.. toki en ole tilannutkaan mistään todella epämääräisistä paikoista.

Minulla oli eniten pään sisällä ongelma tupakoinnin lopetuksen kanssa. Siinä ei purkan jauhaminen auttanut. Mutta parin epäonnistuneen sähkötupakkakokeilun jälkeen löysin mieleiseni, kun laittoi kohtuu summan rahaa välineisiin ja liuoksetkin olivat hintavia mutta hyviä. Kappas.. yli 20 vuotta polttamista ja alle viikossa lopetin normaalin tupakoinnin. :)
Pieni paha tuo mielestäni on.. joku pahe pitää olla ja tämän sallin itselleni. Voin mennä yöllä terassille ja höyrytellä mietiskellen. Se on sitä "terapiaa" ja rentoutumista.. Karhunvatukka ja cappuccino tämän hetkiset lempparimakuni. Aijai..
 
nananannaa
siis mitä.. juu minä oon niin laiska etten jaksa mennä ulos sauhuttelee tätä, kysymys kuuluu, mitä haittavaikutuksia sisään hengitetystä höyrystä enää on ulos puhallattaessa? ymmärrän toki että oikeaa tupakkaa ei poltella sisällä kun siis siitähän jää sitä savua pitkäksi aikaa ja haisee ja ja ja..
 
Mirri123
Ite olen tilaillut näitä eshishoja viime aikoina. Tuolta http://www.lollypuffstore.com/ ainakin tulee nopeasti ja edullisempia kuin muualla. Nää on tosi hyvänmakusia ja ei oo nikotiinia, tupakkaa tai muitakaan myrkkyjä nii voi hyvillä mielin sauhutella:)
 
Kertokaas mistä kannattas tilata. Ite noita viikonloppuna kattelin. Millainen olisi hyvä alotuspaketti tälläselle röökiakalle millä menee ainakin 10-15 vrk. Ja ongelmia lopetuksen kanssa. Saa laittaa vaikka yv:tä kiitos :)
 
vierailija
Oikeasti melkä säälittävää touhua. Kuka on niin tyhmä, että vetää jotain sähkötupakkaa, oikeasta tupakasta nyt puhumattakaan.

Kaikenlaiset tupakoijat ovat säälittävä näky. Ja jotenkin sen sähkötupakan vetäminen posket lommolla on jo kaiken säälittävyyden huippu. Kuinka tyhmiä ihmiset voi olla ja sitten vielä väittävät sen olevan "terveellistä" tai ainakin "terveellisempää"...ei voi ku nauraa. Ja mahtavaa esimerkkiä näytätte lapsillekin sillä tupakan/sähkötupakan vetämisellä. Ja vielä jopa sisällä laiskuuttaan sitä sähkötupakkaa vedätte...hohhoijaa!
Kysymys. Ootko tyhmä vai tyhmä. Tupakointi itsellä alko koska se on helppo tapa lievittää paineita ja stressiä. Sähkötupakka on paljon parempaa kuin normaalitupakka silla siinä on vähemmän myrkkyjä eikä siitä saa häkää eikä tervaa. Ja lapsille huono esimerkki? Voi lapset kuule näkee huonoa esimerkkiä kaikkialla siksi lapsilla on aivot erottaa huono ja hyvä ja siksi niitä myö opetetaan siihen. Hellitä täti siis kukkahattuas sillä täällä ihmiset keskustelee tupakoinnista yms. Ja siihen tää keskustelu on tarkoitettu, eikä valimstamaan kuinka tyhmää tupakointi on.
 
vierailija
...Sähkötupakka on paljon parempaa kuin normaalitupakka silla siinä on vähemmän myrkkyjä eikä siitä saa häkää eikä tervaa...
Luetteletko mitä myrkkyjä sähkötupakassa sitten on? Mikä siinä mielestäsi aiheuttaa syöpää, tai muita sairauksia? Käsittääkseni siinä ei ole mitään myrkkyjä. Nikotiinia ei sellaiseksi voi laskea, sillä sen "myrkkyluokitus" perustuu vain siihen että se aiheuttaa riippuvuutta. Negatiivisia terveysvaikutuksia nikotiinilla ei ole. Eli mitä sitten?
 

Yhteistyössä