Parhaat lasten suusta

Olin bussissa pienten poikieni kanssa ja sisään astui vanhempi rouva kukkakimppu kädessään. Pojat yleensä kommentoivat kaikkea ja ihastelivat kukkia asiaankuuluvasti. Toinen pojista katsoi minuun ja varmisti: "Ei Marian neito?" Robin Hoodia on tullut katseltua videolta...

Kalareissulla poikani katseli ämpärissä polskivaa särkeä ja komensi närkästyneenä: "Kala! Lopeta riehuminen!"
 
Lisään vielä em. elokuvasta tulleista sanallisista vaikutteista...

Eräänä päivänä oltiin omalla autolla liikenteessä ja asiat eivät menneet ihan toisen pikkumiehen mielen mukaan. Takapenkiltä kuului erittäin painokkaasti pehmeällä ärrällä höystettynä: "Isä maanpettujiii!!"

(sai kyllä aikaan aika hervottoman naurukohtauksen meissä vanhemmissa, kun ei oltu ennen koko sanaa kuultu käytettävän puhumattakaan moisesta "syytöksestä" :) )
 
Toissailtana kuuntelin kun poika 2v4kk jutteli sängyssään: "mää aina ikkee ja vinkuu ja laivoo"... On ollut taas isä enemmän kotona ja sillon tahtoo elämä olla yhtä itkua ja vinkumista ja raivoomista kun kaikki kolme on niin mahdottomasti isän perään..
 
Meidän nuorimmaisella 9kk ikäisellä vauvalla oli hiiva tulehdus pyllyssä ja näytin isoveljelle että kato Joonalla on hiiva tulehdus pyllyssä niin Niilo sano siihen että "Niilollekkin hiivaa":) Ja sit viä yks päivä Niilo kiukutteli ja komensin sitä että nyt sitten loppuu toi törttöily niin Niilo sano siihen että "ei Niilo oo,mikään tötterö"
 
Meidän poju 3v kysyi talvella, kun joki oli jäätynyt : "Mihin vesi on viety?"

Samainen poju kyseli joulusta ja selitimme, että jouluna on Jeesuksen synttärit.Poika mietti hetken ja tokaisi: " Sitten, kun jollain ihmisellä on synttärit, niin Jeesuksella on joulu!"

Toinen poikamme taas sanoi äidille, kun tämä otti lisää ruokaa :" Äiti yrittää lihottaa itteensä!"(Onkohan tullut puhutuksi laihduttamisesta lasten kuullen?! =) ) :LOL:
 
Poikani, 2v9kk, oli "vara-isovanhempien" kanssa ollut isopappansa haudalla istuttamassa kukkia. Sanottiin isin kanssa että olipas kivaa kun kävit isopappalle istuttamassa kukkia. Poika tokaisi siihen: "Joo, mut pappa ei ollut pihalla!"

Poju leikkii kovasti pippelinsä kanssa aina ennen kun mennään iltapesulle. Yks ilta leikki oli äidin mielestä jo aika rajua, niin tokaisin, että äläs nyt niin kauheesti venyttele ja läpsi pippeliä, se voi vaikka irrota(kun en muuta keksiny). Poju siihen, että ostetaan sit uus!!
 
Oltiin tytön 3,5-v kanssa uimahallissa. Suihkussa hän katseli muita naisia ja totesi sitten vierressä olevasta, että onpa pullukka täti. Siihen sihisin että tuu nyt vaan suihkuun ja keskity siihen. Aikansa naapuri suihkukopissa ollutta naista vielä tuijotettuaan hän totesi hyvin hartaana "tuleeko meillekkin tuollasiet pulleat pimpsat?" :snotty: :snotty: Mitäpähän tuohon on äidillä sanomista.
 
Pari hassua juttua vuosien varrelta:

Opetin esikoiselleni kun hän oli noin 3-4 v, että mitä ei saa tehdä... lista oli pitkä. Hän sitten kertoi isille mitä oli oppinut että ei saa tehdä; ...ei saa potkia, ei saa lyödä, ei saa valehdella, ei saa koskaan polttaa tupakkaa eikä käyttää huumoria (tarkoitti huumeita)....

Samainen tyttö opetteli 1-2 v tunnistamaan naisia ja miehiä. Se ratkaisevin erohan ei aina näy vaatteiden läpi. Kerran marketin kassalla kysyi sitten lyhyt tukkaisen kassatädin nähdessään tosi kovalla äänellä; että äiti onko tolla tädillä pimppi vai pippeli? Punaisena vastasin, että kaikilla tädeillä on pimppi...

Kuopukseni ei osaa vielä sanoa K-kirjainta. Sana pikku on hänen suussaan pittu... oi miten monta noloa hetkeä se onkaan aiheuttanut...

Samainen kuopus on kova laulamaan... marketissa lauleskeli ensin lasten lauluja kun äiti teki ostoksia. Yhtä äkkiä alkoi tosi kovalla volyymillä laulamaan "Haart rot hallelujaa" - kyllä oli mummoilla hauskaa...
 
meiltäkin muutama hauska juttu matkan varrelta:
esikoisemme vähän yli 3 vuotiaana on ladannut ihan täysiä kaupassa hyllyjen välissä "iskä pieras"

Samainen neiti sai myös äidin punastumaan samoihin aikoihin kun kuopusta odottaessani olin kovasti huono vointinen ja koetin saada tilannetta haltuuni homeopaattisilla lääkkeillä kun sitten yhtenä aamuna tulimme kerrostalossa rappukäytävään ja satuimme siihen hissiä odottamaan naapurin tätin kanssa neiti kertoi tätille " äiti syö semmoisia pillereitä, mutta se on salaisuus..." (raskaus oli vielä niin alussa ettei sitä voinut naapurille huudella) jälkikäteen se on ihan hupaisaa mutta silloin ei kyllä naurattanut...

vanhemmillani on liike ja heillä oli asakkaana tumma ihoinen mies. mummo sitten esitteli viisi vuotiaan lapsen lapsensa ja mies kohteliaana tarjosi käsi päivää lapsi kättelyn loputtua katsoi ja tutki pitkän kättään ääneen että jäikö siihen mitään tummaa likaa kättelijän kovasti likaisesta kädestä...
 
meidan 2 v 2 kk tytto tulee vissiin parjaamaan tassa elamassa, tarhassa kai on oppinut puolensa pityamaan. tytto soi tanaan viinirypaleita ja yritin hanen lautaselta napata yhden, niin han vaan siihen tuumasi etta: leave it, MINE!
 
Ihan älyttömän hauskoja juttuja :LOL:

Meidän neiti hölösuulta (2v7kk) on tipahdellut enemmänkin lentäviä lauseita, mutta tässä vain muutama.

Katsoin miss scandinavia kilpailuja ja typy tuli viereeni ja sanoi että "laita lastenohjelmia"(Disney Channel) sanoin että ei nyt kun äiti katsoo tätä, jolloin likka pinkaisi isänsä luo parkuen: "äiti ei laita lastenohjelmia kun kattoo vaan tissiliiviohjelmaa!!!"

Auton radiosta tuli juisen Syksyn sävel. Lauloin sitä mukana ja välisoiton aikana kuuluu takapenkiltä: "Sairasta....sairasta on....!"

Olimme tytön kanssa katsomassa iskää ruokatunnilla Nesteellä, jossa hän kävi aina työkaverinsa kanssa syömässä. Ostin tytölle pillimehun, ja kun oli syöty ja juotu, niin mieheni kysyi tytöltä:"Mitäs sitten?" Johon tyttö erittäin kuuluvasti "Sitten tupakille!!!"

Kaupassa oli jonossa vieressämme oikein musta mies. Tyttö tuijotti häntä hetken ja sanoi sitten: "Kato äiti. Pimee!!!"

Meidän pikkunainen on myös kova laulamaan. Aina vaan ei lauluna lastenlaulu ja näin käy usen julkisilla paikoilla. Esim. Pankissa: "Ei ei tarvita ei me tiimiä, tallia. Ei ei oteta ei me vatasesta mallia, ei nahkapuku purista pallia, tää on taivaallista rallia..." Vaateostoksilla: "Yhren miehen ratissa, liika klappia, se tuli mutkaan ja sitten tuotiin pappia....jne" Kaupassa: "Koti kaupunkin katu oli hiekkainen tie, siinä anklia katolleen käänty.."

Isillä on siis ralliauto. Ja kappaleet ovat erittäin tunnistettavia, koska typsy on perinyt multa hyvän sävelkorvan.... ;)

Lyhyesti velä, Jos jokin vaate on väärin päin, niin se on: "ihan kurin kurin" (nurin kurin) ja jos tyttö ei halua syödä jotain niin "se on ihan vanhaa, ei sitä voi syödä"
 
Meidän esikko tokaisi minulle toissapäivänä kun olimme yhtä aikaa vessassa asioilla että "onko äiti sulla pippeliä?"no vastasin niin kuin ennenkin että "ei ole,pojilla on vaan sellaiset"no seurasi pieni hiljaisuus ja poika kysyi"no onko sinulla sellanen tyttöjen reikä?"Oli taas pokassa pitelemistä...Poitsu on nyt 3½-v.
 
Viime jouluna olin laittanut joulukelloja ikkunaan sillä aikaa kun muksut oli ukin kanssa ulkoilemassa. Kotiin saavuttuaan esikoinen, silloin melkein 3v, kiljaisi; " Äiti kato! Meil on ikkunassa tommosia poliisin pipoja!!!" Hetken aikaa kesti ennenkuin tajusin mitä neiti tarkoitti... :LOL:
 
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
pojalla 1v8kk on tapana kaivella äitin tissejä, sujauttaa siis käsi paidan sisään rintojen väliin. Olen yrittänyt opettaa tuosta tavasta pois ja tänäänkin sanoin että ei saa.. poika väitti vain että kaivanpas.. no aikamme väiteltyämme sanoi että kaiva omia.. poika laittoi käden oman paitansa sisään ja ja sanoi: liian vähän!
Ihana, meil kans poika 2v2kk kaivelee mut tissejä. Työntää myös päänsä mun paidan sisään ja mun pitää sit kurkkia pääaukosta sisälle. Poika nauraa ja kiljuu kaivaa, kaivaa, äitin tissiiiii, kiivaaa hihihihhhiiii :D
 

Yhteistyössä