Paulan rikkakasvien kitkemis-, puhdas ruoka- ja luontoketju osa 2.

Ole hyvä. Tule tänne, noin. Istu siihen ja ala kirjoittaa niin paljon kuin haluat. Fosfaatista koiranputkeen.
Älä laita rehu-uutisia ketjuihin joihin ne ei kuulu.

Äläkä nyt loukkaannu tästä, ala murjottaa ja kosta nostamalla kaikki mun vanhat ketjut parin vuoden sisältä.

Kiitos. <3
 
vierailija
Äläkä nyt loukkaannu tästä, ala murjottaa ja kosta nostamalla kaikki mun vanhat ketjut parin vuoden sisältä.
Ei kuulu mun tapoihin loukkaantua - käännän vain jalkaa, niin saattaa huitaisija horjahtaa - tosin ihan omasta painostaan/voimastaan. Liitän tähän sun ketjusta asian, jota et varmasti ole lukenut - kuten et muidenkaan postauksia.

Luin Heikki Räisänen kirjaa, ja Korintti on mainittu siinä niin monessa kohdassa, moneen kertaan, että kai mun täytyy kiinnostua asiasta enemmän? Mitralaisuus selitetään kyllä - onhan kirjan nimikin "Mitä varhaiset kristityt uskoivat". Ainakin yksi kappale siellä sivulla 39 kannattaa muistaa:

"Stoalaiset, joista tunnetuimmat roomalaisajalla ovat Seneca, Epiktetos ja Marcus Aurelius, yhdistivät etiikan ja panteistisen maailmankuvan: maailmassa kaikki on perimmältään yhtä. Kaiken läpäisevä ja kaikkea koossa pitävä voima on henki (pneuma), joka on olemukseltaan hienojakoista tulta. Henki ilmenee myös logoksena (<<järki>>, <<sana>>), joka säätelee sekä maailmankaikkeutta että ihmiselämää. Ihmisen ihanne on elää sopusoinnussa luonnon kanssa. Kaikki ihmiset ovat periaatteessa yhdenvertaisia, koska jokaisessa on kipinä maailmanjärjestä. Sosiaaliset erot eivät ole tärkeitä. Viisas ihminen on sisäisesti vapaa; hän kykenee pitämään yhdentekevinä asioita, joihin ei voi vaikuttaa."

No, jotakin yhteistä tietysti kaikissa uskonnoissa on, kun ne hallitsevat ihmisen mieltä niin voimakkaasti, mutta esimerkiksi nyt pari päivää ennen pääsiäsistä on täydenkuun aika, ei voi kuin ihmetellä, mitenkuun liikeet täällä pohjoisen pimeydesä on voinut kadota, missä aurinkokin on hukassa pitkiä aikoja. Edellisen linkin takaa tämä teksti kertaukseksi:

"Vuorokaudet on johdettu suoraan Auringon liikkeistä, mutta viikot ovat puolestaan ihmisen keksintöä. Niitä ei näe suoraan mistään luonnossa. Viikko syntyi Mesopotamiassa, jossa lukua 7 pidettiin pyhänä lukuna. Seitsemän esiintyi taivaalla kahdessa muodossa: liikkuvien valojen määrässä ja kuun kierron seitsemässä jaksossa. Taivaalla oli huomattu olevan seitsemän liikkuvaa valoa, vaikka muut olivat paikoillaan. Nämä valot olivat Auringon ja Kuun lisäksi Merkurius, Venus, Mars, Jupiter ja Saturnus. Kaikkia planeettoja ei vielä tunnettu.

Kuu puolestaan muuttui seitsemän päivän jaksoissa: kuun ohuesta sirpistä kului seitsemän päivää puoleen kuuhun, siitä taas seitsemän päivän kuluttua oli täysikuu, josta jälleen seitsemän päivän kuluttua puolikuu ja tästä seitsemän päivän kuluttua kuu katosi näkyvistä. Tästä syystä Mesopotamiassa joka seitsemän päivä oli pyhä ja päivät nimettiin seitsemän liikkuvan taivaankappaleen mukaan.

Monissa sanoissa on yhä takana nämä merkitykset, esimerkiksi englannin sunnuntain (sunday) taustalla on Auringon päivä. Maanantai on ollut Kuun päivä, tiistai Marsin, keskiviikko Merkuriuksen, torstai Jupiterin, perjantai Venuksen ja lauantai Saturnuksen päivä."

Pääsiäisena kanoillakin on tarpeeksi valoa (vähintään 10 tuntia vuorokaudessa tarvii, sanovat kirjat), mutta kanakin jättää yhden munan viikossa munimatta. Mistä se sen tietää?

Oikeastaan kuulla on 8 vaihetta, joista se yksi vaan ei maahan näy, uudenkuun aika - on se silti siellä aina olemassa!
 
vierailija
Ursan sivuilla on ajantasalla oleva "tähtikartta", jonne täytyy ensin muuttaa oma paikka pallolla. Nämä on perusasioita, mitä kaikkien kuuluu tietää ympäristöstä, vaikka ne olisi erimätietona jäänyt oppimatta. Ei ole kysymys uskomisesta, vaan todellisuudesta, liikkeestä - todellakin elämän virrasta, missä kaikki vaikuttaa kaikkeen:love::barefoot::cool:
Juuri tänään klo 14.01 kuu oli auringon edessä, mutta väistyi jo. Kannattaa katsella, niin oppii näkemään todellisuuden sellaisena kuin se tulee:rolleyes:.
 
vierailija
"CAikilla on heidän aicans/ ja caikilla mitä taiwan alla aljetan/ on heidän hetkens.

Aica on Syndyä/ Cuolla/ Istutta/ Repiä ylös istutettua.

Tappa/ Paranda/ Cukista/ Raketa.

Itke/ Naura/ Walitta/ Hypätä.

Heitellä kiwiä/ coota/ Halata/ ja lacata halamast.

Edziä/ cadotta/ Pitä/ poisheittä.

Rewäistä/ paicata/ Wai olla/ puhua.

Racasta/ wihata/ Sotia/ rauha pitä.

Tehkän nijncuin hän tahto/ ei hän enä saa.

Sijtä minä näin sen waiwan/ jonga Jumala ihmiselle andanut oli/ heitä waiwataxens.

Waan hän teke caicki hywin oikialla ajalla/ ja anda heidän sydämens caiwata mitä mailmas tapahtu: sillä ei ihminen taida löytä sitä työtä jota Jumala teke/ ei alcua eikä loppua."
 
vierailija
Toisten väitöksiö kannattaa lukea, vaikka ei aina kiinnostaisikaan. Tietoa ei haluta jakaa netissä niille, jotka sitä tarvitsevat... Siis tämäkin onvuodelta 2001 ihan tuttu pumaska paperia, jos vaan viitsii kahlata läpi. Tulosta sietä se .pdf- tiedosto kun näkyy olevan sielä olemassa. Luomusallittu, mutta missä se sallimus on, joka käytännössä pilaa meidän ruoan eikä kukaan puutu siihen?
 

Yhteistyössä