Ruokahaaste vko 35

Tämän viikon aihe on kasvisruoka. Ruuan pitää sisältää kasvista/kasviksia, mutta saa sisältää myös kananmunaa ja maitotaloustuotteita. Ei saa sisältää minkäänlaista lihaa eli EI nautaa, sikaa, kalaa, kanaa jne. Eikä myöskään eläinperäisiä tuotteita tyyliin häränlihafondi jne.

Mulle ja Pink Poodlelle tuli tasapeli ja mä ehdotin aiheeksi sitä mitä kahvikirahvi toivoi viime viikolla ja se sopi Pink Poodlelle.

Ruokahaasteen säännöt:
- kokkaa ja kuvaa (tekijä saa olla kuka tahansa samassa taloudessa asuva)
- kuva ja resepti sunnuntaina klo 19.45 mennessä
- äänestys alkaa sunnuntaisin 19.45 jälkeen ja kestää vuorokauden
- eniten ääniä saanut valitsee uuden raaka-aineen/aiheen
- nahistelijat eivät pääse äänestykseen
- jos uuden aiheen antanut ei pääse tekemään sunnuntaina äänestystä niin hän ilmoittaa siitä etukäteen ja joku muu tekee äänestyksen

Menneet haasteet:
vko 2 kana
vko 3 halpa liha
vko 4 makkara
vko 5 pinaatti
vko 6 pihvi
vko 7 keitto
vko 8 pikkulämpimät
vko 9 oranssi
vko 10 kala
vko 11 ylijääneet ruoka-aineet
vko 12 aamupala
vko 13 maksa
vko 14 herneet/pavut
vko 15 suklaa
vko 16 pääsiäinen
vko 17 grillattu ruoka
vko 18 vappu
vko 19 äitienpäivä
vko 20 eväs/eväät
vko 21 maitorahka
vko 22 peruna
vko 23 sienet
vko 24 hampurilainen
vko 25 finedining palstatyyliin
vko 26 kastike
vko 27 salaatti
vko 28 mansikka
vko 29 feta ja fetantyyppiset juustot
vko 30 mustikka
vko 31 kesäkurpitsa
vko 32 Yhdysvaltalainen keittiö
vko 33 Pikaruokaa palstatyyliin
vko 34 italialainen keittiö
 
Viimeksi muokattu:
Vuohenjuustonuudelit



Esikeitä/hauduta hyvälaatuiset nuudelit (varo ylikypsyyttä), pilko punaisesta chilista pätkä, viipaloi kevätsipuli sekä valkosipuli. Kuullota chilit ja valkosipulit wokkipannussa öljyssä, lisää nuudelit, mausta mm. soijalla (lisäksi maustoimme tällä kertaa valmismausteseoksella, mikä jäänyt jostain halpisnuudelipussista). Lisää pannuun pieniksi paloiksi murennettu vuohenjuusto koko ajan sekoittaen; juuston voimakkuuden vuoksi sitä kannattaa laittaa maltillisesti. Lisää kevätsipulit, sekoita.

Tarjoile makean chilikastikkeen kanssa.
 
"vieraana"
Onko vuohenjuusto kasvis? ;) Kannattaisko täsmentää aloitusta ja laittaa siihen, mitä muuta ruuassa voi käyttää kuin kasviksia? Siis esim maitotaloustuotteet, kananmunat tms
 
Spencer Hastings
[QUOTE="vieraana";30213852]Onko vuohenjuusto kasvis? ;) Kannattaisko täsmentää aloitusta ja laittaa siihen, mitä muuta ruuassa voi käyttää kuin kasviksia? Siis esim maitotaloustuotteet, kananmunat tms[/QUOTE]

Noh, kasvisruoka on lihaton ja vegaaniruoka on kaikista eläinperäisistä tuotteista vapaa.
Eikös? En näe aloituksessa mitään epäselvää.
 
Spencer Hastings
[QUOTE="vieraana";30213878]Eli munakas on kasvisruoka? Lasketaanko kala lihaksi vai ei?[/QUOTE]

No.. niin on? Siinä ei ole lihaa. Siis eikö se ole ihan virallinenkin määritelmä, että kasvisruokavalioon kuuluu munat ja maitotuotteet, ja vegaaniseen ei, eikä muutkaan eläinperäiset, kuten hunaja ja liivate.

Kala on lihaa. Se on elukka. Niin no toisaalta se kananmunakin on kanan vauveli. Joku aatteellinen kasvissyöjä vois nyt vastata tähän oman näkemyksensä? :D

Itse ajattelin tähän jotain tulista papupataa. Sais nyt vaan uunin kuntoon, toinen hajos jo vuoden sisään..
 
[QUOTE="vieraana";30213852]Onko vuohenjuusto kasvis? ;) Kannattaisko täsmentää aloitusta ja laittaa siihen, mitä muuta ruuassa voi käyttää kuin kasviksia? Siis esim maitotaloustuotteet, kananmunat tms[/QUOTE]

Vuohenjuusto on täysin sallittu.

Vegaani
Vegaanit eivät syö lihaa missään muodossa (ei myöskään jauhelihaa, makkaroita tms.), kanaa tai muita lintuja, kalaa, rapuja tai simpukoita.
Vegaanit eivät syö muitakaan eläinkunnan tuotteita, kuten kananmunia, hunajaa, maitoa, voita, juustoa tai muita maitotuotteita. Vegaanit eivät myöskään syö ruokia, joissa on liha-, kala-, tai kanalientä, liivatetta tai eläinrasvoja.


Eli nyt ei haettu vegaanista ruokaa.
 
kahvikirahvi
Kookoscurry-kasviksia

20140826 171029

Kuullota porkkanoita öljyssä wokkipannulla. Lisää pilkottu parsakaali, punasipuli ja kesäkurpitsa, paista hetki. Lisää makeaa chilikastiketta ja mustaa pippuria oman maun mukaan. Purkillinen luomukookosmaitoa ja paljon curryjauhetta. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä kunnes kasvikset ovat pehmenneet sen verran että haarukka menee helposti läpi.

(Me syötiin kolmen viljan helmien kanssa koska ei ollut riisiä, mutta jos joku kokeilee tätä niin oon varma että riisi sopii tämän kanssa paremmin, vaikka hyvää oli kyllä noinkin.)
 
  • Tykkää
Reactions: Rätti Väsynyt

Yhteistyössä