Sanokaa,ettei tää ole hometta!!! KUVA

  • Viestiketjun aloittaja jadal
  • Ensimmäinen viesti
jadal
NYt alkaa pikkuhiljaa upota tajuntaan, mitä tuo tarkottaa. Pari päivää mennyt jotenkin niin, ettei oo osannut päästää kunnolla sitä tajuntaan, mitä tuo tarkoittaa.
 
"lissu"
Meillä kun oli remppamies laittamassa pesutiloja, niin sanoi ettei mustahome ole ns. vaarallista. Siis puun ominaisuuksiin kuuluu kaikenlaista, kuten se, että sen väri muuttuu, eikä kaikki värimuutos oli varsinaista hometta.
 
Ole yhteydessä kunnan terveystarkastajaan, että tulee ottamaan näytteet. Meillä antoi samalla hyvät vinkit korjaamisen suhteen.

Ja kuule, ei tähän maailma kaadu, korjaatte kuntoon ja teillä on entistä parempi talo. :hug: Niin ja muista vielä kiittää kuopusta, joka hienosti ongelmakohdan löysi. :)
 
"Rane"
Voi kurja, mutta onneksi se selvisi nyt eikä vasta niin myöhään ettei sitä voisi enää korjata. Voimia :hug:
Niin, ei vielä kirvestä kaivoon, vaikk akyllähän nuo homepolkuilta nbäyttää. Mutta: Tuo voi olla hyvinkin vanhaa hometta - vaikka peräti rakennusaikaista, ts. lautapinoissa /varastoinnissa muodostunutta . ei siis asumisaikana. Tuosta voi päästä eroon, ja voi olla ettei se nytkään ole mitenkään leviämässä tai yleensäkään kovin aktiivisesti elämässä enää mukana.

Kyl se siitä, jadal!
 
Ooo
Onhan sitä hometta kaikkialla, ei tuo näytä vielä kosteusvauriolta, vaan aika tavalliselta vanhentuneen seinän värjäymältä, pilkuttumiselta. Tarkistuta varmuudeksi toki. Pienellä rempalla varmaan selviätte, nou hätä. Tuus ilmotteleen sitten jos jotain muuta selviää, toivotaan parasta.
 
"Kaisa"
Voi myös olla puun ns. normaalia tummumista. Kannattaa tosiaan käyttää sitä kunnan terveystarkastajaa paikanpäällä. Onko vanhatalo, meil auottiin vanhantalon seiniä ja sieltä löyty jotain valkoista jauhoa ja se oli jotain entisaikaista lahonestoainetta.
 
"Kaisa"
Mä en tekis tuolle seinälle mitään ennen kuin terveystarjastaja on käyny paikalla.. elä ainakaan ilman suojia lähe aukomaan tuota seinää ja parempi ois et lapsetkaan ei ois kotona
 
!!
Jos olis oma asunto, kehottaisin vahingossa tiputtamaan tulitikun...
Niin paljon tuskaa on homekierteessä ja ikuisissa veloissa. :/
Ehkä omistajakin suunnittelee tätä. Hometta kun ei mikään vakuutusyhtiö korvaa, mutta tulipalon kylläkin. Varo ensi kerralla matkustamaan lähtiessä...
 
"xxx"
hometta on ja jos sitä rakennusaikana on päässy syntymään niin home ei mihinkään kuole tai vanhennu vaan jatkaa omaa homeista elämää ja itiöiden lisääntymistä. mutta ehkä vaurio ei ole kovin laaja...?
 

Yhteistyössä