Suurlähettiläs kauhuissaan: Helsingin yliopistossa vaadittiin juutalaisten kansanmur.haa kansainvälisenä holokaustin vuosipäivänä

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
https://www.verkkouutiset.fi/a/tarkoittaa-israelin-pyyhkimista-pois-kar…

Israelin Suomen-suurlähettiläs Hagit Ben-Yaakov kiinnittää viestipalvelu X:ssä huomiota Helsingin yliopistolla mielenosoituksessa käytettäviin iskulauseisiin.
Hän on jakanut kuvan mielenosoituksesta Helsingin yliopiston rakennuksen ulkopuolelta. Kuvassa näkyvässä lakanassa näkyy iskulause River to the sea, Palestine will be free. Suomennettuna iskulause on Joesta mereen, Palestiina tulee olemaan vapaa. Joki on Jordan, meri on Välimeri.
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Useissa Palestiinaa maailmalla tukevissa mielenosoituksissa käytettyä iskulausetta on pidetty antisemitistisena eli juutalaisvastaisena.
Iskulause Joesta mereen tarkoittaa Israelin pyyhkimistä pois kartalta kokonaisuudessaan, Ben-Yaakov huomauttaa.
Suurlähettiläällä onkin opiskelijoille ja vasemmistolle viesti, etenkin kansainvälisenä holokaustin muistopäivänä (6. toukokuuta:
Me olemme täällä jäädäksemme!
Kauheaa rasismia yliopistolla- onko juutaisten kansanmurhan vaatiminen yliopiston virallinen kanta, vai pitääkö rasismia ja vihapuhetta katua, pyytää anteeksi ja irtautua siitä?
Hirveää jos ajatellaan että meillä Suomessa tutkijat ja yliopisto rasistisia ja juhlivat holokaustin muistopäivää vaatien juutalaisten kansanmur.haa
 

Yhteistyössä