***SYYSMASSUKOIDEN 2008 MUSSUKAT***

Täälläkin ollaan edelleen hengissä vaikka ei siltä ole oikein tuntunut :headwall:
Uusin tulokas, Enia-nuppusemme on ollut jatkuvasti kipeänä, kaikenlisäksi sama maitoallergia mikä siskollaankin... Nyt ollaan oltu puoltoista viikkoa neljän seinän sisällä kun molemmat tytöt on olleet melkein 40C kuumeessa, korvatulehduksessa ja ovat oksentaneet/ripuloineetkin :(

Huoli oli kova kun tauti oli pahimmillaan mutta nyt on onneksi jo alkanut helpottaa ja Ada onkin jo melkein terve, antibioottikuuri kuitenkin päällä.

Tänne kuuluu muuten ihan hyvää, en muista edes koska oon kirjotellut viimeks, oonko edes maininnut että Ada aloitti päiväkodissa? On siellä aamut klo 8-11.30 ja on ollut nyt 3viikkoa (-viime viikon kipeenä) ja alkukankeudet on pikku hiljaa alkaneet helpottaa.

Alku kahden pienen kanssa on meillä ollut tosi rakkaa mutta toivotaan että pahin alkaa olla takana päin. Ihania tyttöjä ja yhtään hetkeä en antais pois mutta kyllä on ollut kovilla niin oma mielenterveys kuin parisuhdekin.

Äh nyt tais herätä pieni taas, joten hyvää äitienpäivää kaikille! Jatketaan taas piakkoin :)

Tinii + Ada pian 1v9kk + Enia 4kk :heart:
 
Tervehdys taas pitkästä aikaa!
Jimillä on huomenna 1,5 v neuvola, jonka varasin 2 kk sitten ;) ikää on kyllä hiukan vajaa 1v 9 kk, painoa arvioisin olevan n. 16 kg ja pituutta 90 cm, iso ja vahva jäpikkä, luullaan häntä jatkuvasti 3-vuotiaaksi.

Tämä mamma on saanut omia lomia kiitettävästi, Jimi äidilläni hoidossa: lapissa huhtikuussa 4 pv, sitten Tallinnassa pitkä viikonloppu ja kesäkuun lopussa suunnitelmissa 4 pv Krakovassa, muuten ei tällasta yh-arkea oikein jaksaskaan, hirveesti piristää mieltä pikku breikit!

Arki on aika haastavaa tuollaisen touhu-Petterin kanssa, hoidossa on yksit kolmiperhepäivähoidossa 8.30-17.30 arkisin ja siitä jäämme suoraan ulos yleensä n. kl 20 asti, väkipakolla sissän eli päivässä Jimi ulkoilee n. 6 tuntia ja se on minimi, että saa energiat purettua, muuten on kämppä aikamoisessa kaaoksessa...

Sanoja on tullut vähän lisää, mm. vettä, voi ei, tu tuut tarkoittaa junaa. Kaikki moottoripelit kiinostaa yli kaiken oli sitten kyseessä sähkövatkain tai rekka-auto. Kaikkiruokainen on ja itse syö, suuttuu yleensä jos yrittää auttaa. Potalle tai pöntölle ie suostu mun kanssa, hoidossa kylläkin. Vellipullon annan yhä iltaisin, muuten jättänyt pullon pois.

Kevään valo huononsi unia, niin että harvoin saan ennen kl 22 nukkumaan, aamuisin välillä oli herätys jo klo 6, mutta nyt taas nukkuis yli klo 8 ja tietty ainakin työaamuina kun pitää kello olla soittamassa...

Toissa viikolla oli kova kröhä ja käytin korvalääkärillä, putket oli tukossa ja irtoamassa, ne siis kesti 11 kk, nyt katsellaan vähän eteenpäin, mutta aika matalalla kyynyksellä lähdetää uusiin putkiin, koska niiden ansiosta vuoden sisällä kaksi kertaa vähän flunssaa nuhan kanssa eikä kertaakaan korvatulehdusta.

Meidän oma hoitaja saattaa lopettaa elokuussa opiskeluiden takia ja olen anonut päiväkotipaikkaa, vastausta ei olla saatu, muutetaan elokuun alussa tilavampaan rivariin Pohjois-Helsinkiin ja siellä kuulemma kaikki päiväkodit on täynnä, ekana jonossa ne joita kuljetettu jo yli vuosi muille alueille ja tokana sisarukset eli ei kauheesti toiveita annettu. Miueluiten jatkaisin ainakin vuoden vaihteesee vielä yksityisesä hoidossa se on niin leppoisa ympäristö ja yksilöillinen hoito on aika eri kokemus kuin meidän viikon kokemukset ainakin osoittivat lähipäiväkodista. No siellä oli 1-7 vuotiaat samassa ryhmässä ja se oli aika kaoottista menoa. Uuden alueen päiväkodeissa yritetään pienten ja isojen ryhmät pitää erillään, mikä on mun mielestä toimivampi juttu. Sitten on tiestysti yksityisä päiväkoteja vielä olemassa, mutta en ole vielä niitä ehtinyt selvitellä.

Kolmipyörä on jo otettu käyttöön ja just on alkamassa tajuta sen logiikkaa, muuten huristelee kovaa vauhtia ulkona potkumopolla ja sisällä formulapotkuautolla. Mielellään kiipeäisi kaikkialle, mm. IKEAn varasto-osasto oli ihan hitti, kun isoja pahvilaatikkovuoria.

Mutta nyt taitaa unimatti kutsua, laitan mitat huomenna jos kerkiän... taitaa olla tän porukan isoin lapsi anyway...


 
huh, täälläpä on paljon tapahtunut!
Suuren suuria onnitteluja vauvan saaneille!itelläkin vähän vauvakuumetta olis mutta ei nyt parane ees aatella :D
Meillä onkin paljon tapahtunut viime kirjoituskerran jälkeen, Eetillä todettiin maitoallergia joka LOPULTAKIN rauhoitti yöt, meillä siis ensimmäinen kokonaan nukuttu yö oli tossa maaliskuussa.
Helmikuussa sain lopetettua imetyksen, sillä varjolla etten joudu ite maidosta luopumaan :D

Pojat aloitti perhepäivähoitajalla maaliskuussa, ovat ainoat hoitolapset kun hoitajan lapset ovat vasta 1v ja 3v. Todella tyytyväisiä ollaan oltu, ja pojatkin viihtyy hyvin vaikka Eetin kestikin hiukan lämmetä hoitajalle.
Mä siis aloitin työt tolloin ja nyt valmistun parin viikon päästä. Vihdoin 3v ahkerointi on ohi!

Asuntokin ollaan ehditty ostaa,rempata ja muuttaa.Se olikin melko haastavaa kun oli opiskelussakin juur pahimmat loppukirit samaan aikaan..onneks on ohi jo.

Eeti on kasvutarkkailussa, pikkuinen pirpana on 9,9kg ja 83cm. Vaikka ei oo kyllä iso tuo isovelikään mutta Eeti ei ole saanut lisää painoa muutamaan kuukauteen josta lastenpolilla ollaan huolissaan, itse en osaa huolestua kun kerran tuo toinenkin on aina ollut pikkunen ja poikien isä on aika kukkakeppi kans.

mukava oli lukea teidän kuulumisia, täytyis oikein kunnostautua ja alkaa käydä täälläkin useemmin..
D. ja Eeti 1v 8kk, ja isoveli ens kuussa 4v!
 
hei, sitä piti vielä kysyä että onko meidän poika ainut joka ei vielä juurikaan puhu?
Samat sanat on kun aiemminkin, äikkä, pappa, mamma ja hyppää. vastaa pään pudistuksella/nyökytyksellä kysymyksiin. On ihan outoa kun isoveli puhui kun papupata jo 1v ikäisenä..
 
Jimi kävi eilen neuvolassa, pituutta tuli 90 cm ja painoa n. 16 kg kuten arvelin. Ei suostunut millään vaa'alla oleen sekunttia kauempaa, et olis saanut varman tuloksen. Lääkäri alotti palikkatestillä eli kolme palikkaa päällekkäin, meni vaikkei koskaan ole kotona tehty ja kynällä piti paperille vähän piirtää, sekin onnistu. Mut kun varsinaiset tutkimukset alko, kävi kyl lääkäriä sääli. Ei saatu katottua korvia ei silmiä tai suuta. Jotenkin sen räyhäämisen keskellä ehkä sai kuunneltua keuhkot ja sydämen, EHKÄ... Onneks ei kauheen usein tarvi käydä lääkäris, siinä tulee kaikille hiki!

Kiva kuulla et DayDreamskin on hengissä, ei ole aikoihin kuultu susta!
 
huomenta! Tai siis.. meillä vielä noin klo 04 tissitellään ja näin viikonloppuisin saadaan nukuttua tissi suussa klo 07 asti. Useana työaamuna en sitten saa unta ennen kuin pitää nousta klo 5.45. Ja Piipe herää itkemään äidin lähtöä 6.30 ja sitten taas tissitetään. Taudeista on selvitty j ens viikolla pitäis saada 1v rokotukset. vähän ollaan myöhässä. ja kesän jälkeen sitten 1,5v rokotukset. Painoa on kai vähän yli 10 kg, olisko jo 11 kg ja housuissa menee 74 tai 80 cm hyvin päälle, 86 olis punteista sopivammat mutta edes kestovaipat ei pidä tarpeeksi ylhäällä housuja.. hameet, mekot ja paidat ovat sitten 92 kokoisia. Onneks kummatkin lapset ovat olleet hoikkeliineja niin ei ole ongelmaa vaatteiden suhteen. Jos esikon päällä on vaate pysynyt niin pysyy se Piipenkin päällä.

Eilen opittiin uusi sana: hajja eli hiusharja. :)
Me saatiin tietää hoitopaikasta! Hyvin kävi. Piipe pääsee samaan paikkaan, missä esikkokin on nyt. Esikko pääs sinne kun meillä oli parin sentin pino lääkärinlausuntoja ja muita dokumentteja. No hän oli siellä kahden paikalla tähän vuoteen saakka. Piipe oli jo käynyt puoli tuntia harjoittelemassa ja koko ajan oli itkenyt 'ihi, ihi' eli isän perään. Eikä ollut suostunut syömään mitään. Harmillista, ettei kukaan hoitopaikan myöhäisempää keski-ikää edustavista hoitajista ole suostunut imettämään Piipeä. Sanovat, ettei se ole enää mahdollista. Mutta sitten on mielenkiintoista nähdä, mitä ja miten he saavat Piipen syömään. Kotonahan hän suostuu syömään vain voin leivältä ja vähän ranskalaisia tai makaroonia ja nakkeja. Plus tietty tissiä. Ja jäätelöä. Eikä häntä saa syöttää. Meillä varmaan kesä menee siinä, kun yritetään harjoitella ruokailua puistossa. Esikoisen kanssa se oli aivan mahtava tapa aloitella sitä syömistä kun hän 3v täytettyään lähti hoitoon. Pari kertaa sain jopa hänelle puistossa syötettyä jotain. Mutta se yhteinen ruokailu ja sen harjoittelu oli kyllä tosi tehokasta opettelua. Toivottavasti Piipekin oppisi syömään kesän aikana.

Meidän muskarissa ei ole enää iltaryhmiä. Pitää yrittää löytää joku paikka musiikin harrastamiseen.. Vielä ei pariin vuoteen voi soittotunneille lähteä joten pitää miettiä, mitä voitaisiin harrastaa. Ja miten saadaan aikataulut asettumaan jos esikolla on kaksi iltaa harrastuksia ja Piipellä vielä omansa.. ja tietty miehellä on kerran tai kahdesti kuussa joku iltameno..

Meillä Mimmi eli Minni-Hiiri on edelleen supersuosittu. Tosin nyt neiti suostuu käyttämään jo jotain muutakin vaatetta, kuin Minnin kuvalla varustettua. Tutit jätettiin pois melkein 3 viikkoa sitten. Yöimetykset väheni samalla korkeintaan kahteen.

Hexa ja melkein 1v9kk Piipe

(*muoks*) ja saatiin esikon neuvolan yhteydessä mittoja: 11,2 kg painoa ja 87,3 cm pituutta. Ihan 0-käyrällä mennään.
 
Heipparallaa meiltäkin!

Huhhuh että tuo aika on menny nopeaan. Parin kuukauden päästä tulee 2 vuotta ipanalle täyteen. Pitää koittaa jossain vaiheessa lukea noita teiän kirjotuksia tuosta väliltä.

Meille kuuluu hyvää, vuodenvaihteessa ruvettiin tilallisiksi. Tehtiin miehen kotitilalla sukupolvenvaihdos joten tekemistä riittää lehmien ja pojan kanssa. Siihen lisäksi muutama hevonen niin eipä ole tällä äipällä vapaa-ajan ongelmia, kun sitä vapaa-aikaa ei tahdo olla :D .

Kalle osaa jonkin verran sanoja: lehmä, kissa, lammas, kaakao, maito, leipä ja sen tärkeimmän eli eikä :LOL:

Yöt meillä on nyt ollu vähän rikkonaisia, kun tuo pikkumies tahtoo yöllä tulla meiän keskelle ja on sitten sen verran levoton nukkuja ettei mitään rajaa. Kädet ja jalat käy kokoajan :kieh:. Aika hyvin Kalle nukahtaa omaan sänkyyn mutta tosiaan yöllä sitten hiipparoi meiän viekkuun. Vinkkejä otetaan vastaan että miten sen saa pysymään siellä omassa sängyssä koko yön?

1,5v neuvola meillä oli huhtikuussa. Mittoja: paino 11kg 900g ja pituus 82,8cm, päänymp. 49cm. Allergikokeissakin tuli käytyä kun tuo poitsu tahtoo itteään raapia välillä niin että on ihan verillä. Tuloksien saaminen vaan tuntuu kestävän iät ajat. Välillä kun niitä kyselin niin oli jotain lukuja mutta kas kummaa, seuraavalla kerralla ei ollut enää mitään tuloksia. Yritin sitten esittää että soittaisivat mulle päin kunhan ne tulokset tulee mutta ei kuulemma käy, pitää vaan yrittää välillä soitella ja kysellä. Turhauttavaa :headwall:
Pikkusisarus Kallelle on ollut suunnitelmissa mutta toteuajankohdasta ei olla vielä päästy yksimielisyyteen.

Mutta siinäpä meiän kuulumiset pikaisesti.

Niihu ja Kalle 1v ja kohta 10kk
 
Jouskarikin täältä kuittaa että "hengissä" ollaan!!! :wave: :D

Koulusta alkoi kesäloma ja illat menee palkattomassa työharjottelussa. Päivät kotona lasten kanssa.
Esikoinen menee syksyllä tuohon 100m päähän eskariin ja Ranjuskainen ompi päivät sitten kotona mun kanssa. Vähän mietityttää rahatilanne mutta pitänee jostain nipistää. Kunta-lisä häviää kokonaan syksyllä kun nuorin täyttää 2v. Mutta onneksi tulee se perusosa ja opintotuki.
Eihän tilanne onneksi ole kuin väliaikainen.
Ranja on topakka neiti ja puhuu jo 3 sanan lauseita ja laulaa mielellään mm. ihhahhaata (joka oli minunkin lemppari aikoinaan) sekä Fintelligenssin "mikä boogie" kuuluu lemppareihin ;)

Meillä syödään kaikkea ja paljon! Ainoastaan uunilohi tökkii, joka taasen oli esikoisen herkkua aikoinaan. Parasta kesässä on tietysti jäätelö ja makkara.

Kaikki eläimet kiinnostavat ja niitä hellitään ja suukotellaan- oikeita ja niitä pehmolelujakin.
Äidin "kauneusjutskatkin" ovat tutustumisen alla, huulikiilto ja hiusharja kuuluvat päivittäiseen kauneusrutiiniin.. :D

Täällä odotellaan kovasti aurinkoisia kelejä jotta pääsisi kunnolla uimaan ja rannalle!
Mukavaa kesää kaikille tasapuolisesti ja pistäkäähän kuulumisia kun kerkiätte!

Jouskari&Ranja 1v.9kk
 
Täällä voidaan paksusti :D huh, onneksi ei vielä kovin kovia helteitä ole ollut! On tää vaan jänskää vertailla näitä raskauksia kun on niin lähekkäin nuo lasketut ajat. Neuvolakortteja selatessa homasin, että painokin on noussut 200g-tarkkuudella samassa suhteessa viikkoihin nähden. Muuten onkin ollut aika erilaista, ja "vaivaisempaa" tämä raskaus.

Esikko puhua pälättää ja laulaa lauluja. Hyvin jo pystyy keskustelemaan joistain asioista ja yleensä tietää mitä hän haluaa. Poikkeuksena siis kun saa raivarit eikä suostu puhumaan...
Pottailu ei onnistu, ei suostu potalla istumaan. Seuraavaksi ajattelin hommata supistajan pönttöön jos vaikka sinne onnistuisi.
Purkkiruokaa menee meillä vielä jonkin verran, ei oikein samaa ruokaa suostu syömään. Sormiruokaa kyllä, tyyliin nakkia ja tomaattia, porkkanaa, kurkkua yms. Jugurtin syö itse lusikalla, mutta aina ei ole innostunut lusikkaa käyttelemään.
Huono on edelleen nukkumaan. Koskaan ei oikeastaan ole tarvinut nukuttaa unille, mutta yöllä on usein hereillä ja mölisee omiaan tai toisinaan itkuskelee.

Tämmöistä meillä B)

mp ja poitsu 1v9kk ja masumatkaaja 28+0 :heart:
 
Pikaiset kuulumiset myös meidän perheeltä.

Ellen juttelee jo todella paljon, lauseita tulee usein ja joka päivä sanavarasto kasvaa nopeasti. Luultavasti tämä kehitys on vaikuttanut uniin, eli nukahtaminen on ollut jonkin aikaa todella vaikeaa. Elleniä väsyttää, mutta ei saa unesta kiinni kun kuiskailee itsekseen oppimiaan sanoja ja lauseita :whistle:

Meillä syödään hyvin ja mikään muu ei mene kun hyvin maustettu "aikuisten" ruoka. Purkkiruokiin ei koske ollenkaan ja puistoruokailua ei voida harrastaa, koska neiti ei syö maustamatonta ruokaa. Yrtit, valkosipuli, pippurit, curry, chili... Kaikki mausteet maistuvat. Tuntuu, että ruuanlaittoon menee todella paljon aikaa kun teen joka päivä lounaan ja päivällisen. Toisaalta tuleepahan itsekin syötyä samalla hyvin ja terveellisesti. Ellen syö nykyään yleensä itse haarukalla, mutta välillä toki äidin tai isin pitää auttaa.

Meillä on menossa pieni vierastamiskausi, eli uusien ihmisten kohdalla pää painetaan alas ja suojaa haetaan äidin tai isin jalkojen välistä. Toisaalta ollaan jo niin isoja tyttöjä, että puistossa huikataan äidille "hei heit" ja lähdetään seikkailemaan. Sitten on vuorossa turvanhaku sylistä "äiti, sykkyyn" ja sama kuvio toistuu uudelleen :)

Uutta vauvaa Ellen odottaa kovasti. Hän osoittelee mahaani ja ilmoittaa siellä olevan "isin vauva" :kieh: Ellen on myös todella kiinnostunut kaikista vauvoista ja luke kotona mielellään vanhoja Vauva-lehtiäni.

Oikein ihanaa kesää teille kaikille!

Tiinuliini ja Ellen 1,8kk + Vompatti 26+3
 
Heippa taas pitkästä aikaa :)
En ehdi nyt kuulumisia alkaa sen enempää kirjottelemaan kun niitä on niin paljon mutta kiinnostaisko tapaaminen mammojen ja lasten kesken ja miksei tietty isienkin :D Edellisestä on aikaa niin paljon!

Jossain pk-seudulla minne pääsis helposti yleisillä ja olis joko sisätila tai aidattu ulkoalue, niin ettei tarviis koko aika stressata mihin taaperot säntäilee :D

Kirjotelkaas jos kiinnostusta löytyy ja vinkkejä mahdollisesta paikasta jos tulee mieleen! Meille vois tulla kotiinkin hyvin mut mietin vaan että mihin vaunut tunkastaan jos tulokkaita olis paljoan :D
 
Vieläkö mukaan mahtuu? Täällä olis yksi äiti juttelu/kirjoittelu seuraa vailla. :wave: Neea tyttömme on kohta 1 v 10kk ikäinen ja meno sen mukaista :snotty:

Taitaa ensimmäinen kunnon uhma kolkutella ovella kun joka asiaan sanoo ekana EI ja huuto on aivan kauhea jos ei jotain saada |O Omaa tahtoa meiltä löytyy ihan riittämiin, auttaa ei saa missään vaan kaikkea opetellaan itse ja kovasti. Hyvä ettei välillä päätä paukuta seinään :headwall:

Sanoja tulee jo tosi paljon ja nyt hakee jo pieniä lauseita... Tuntuu imevän kuin pesusieni sanoja ja kaikkea muuta mitä ympärillä tapahtuu. Isoveljen (5v) kanssa riidellään jos jonkinlaisesta asiasta ja ollaan tukkanuottasilla tuon tuosta :kieh:

Meille syntyi toukokuussa 3 lapsi ja sitä hoidetaan kilvan, Neea tosin aika kovakouraisesti joten aina pitää minun tai isän olla katsomassa perään. Syöttäminen pullosta onnistuu jo suht hyvin (siis Neealta) ja tekee sitä mielellään :p vaipan vaihtoa katsotaan hoitopöydän vierässä silmä tarkkana ja sanotaan mitä vaipasta löytyi... :LOL:

Onneksi Neea nukkuu vielä päiväunia niin ehtii hieman hengähtää kaiken hulinan keskellä :attn: Nyt Neea opettelee nukkumista omassa huoneessa ja hyvin on ainakin lähtenyt... on nyt nukkunut reilun viikon omassa huoneessa ilman heräilyjä ja nukkuu muutenkin paremmin siellä kun meidän huoneessa, varsinkin kun vauva herää yöllä syömään :p

Onnea kaikille odottaville :flower: ja hauska kuulla että teilläkin odotellaan vauvan syntymää :hug:

Nyt alkaa vauva heräilee joten on mentävä... :wave: :wave:

Palataan asiaan myöhemmin!
 
Mooooii!!!!!

Mitäs sitä tänne kuuluu??

Tervetuloa napero77 joukkoomme :wave: ...pitäs täs itelläki vähä ryhdistäytyä ja käydä kuulumisia laittamassa tänne...miten sitä onkaan niin kiireinen :whistle: :/

Meillä(ki) on sitä uhmaa liikkeellä ja melkein kaikkeen on ekka vastaus kans EI..nakellaan tavaroita yms..

Meillä oli täs kova koulu ku piti opetella päivähoitoon poika (pääsin/jouduin kurssille)..eka viikko ja toistaki pitkälti meni että jo mennessä huusi pyörän kyytissä että koko kylä raiku että ei hoitoon ja huusi ku jätettiin...
ruukasi istua "lempi" hoitajan sylissä koko aamun, ulos mennessä huuto työnä ja sielläki sit vaan sylissä istu...oli nuo siirtymävaiheet hommasta toiseen tosi vaikeita pojalle. Ja meni ihan totaaliseen syömälakkoon! :eek:

Mutta nytten oikein mielellään jää hoitoon, väliin saattaa vähän itkasta ku lähen mut oikein hyvin on sopeutunu..

Nyt ollaan koko perhe flunssassa..ja sieltä hoitopaikastahan se varmasti tarttui...Poika on ollu tähän mennessä vain pari-kolme kertaa nuhassa ilman kuumetta, niin nytten sitten tietty sairastetaan urakalla :/ :snotty: ja ei sillä, onhan se hyvä saada lisää vastustuskykyä..

Mutta kyllä tämä piristää olla vähän muuallaki kuin kotona päivät...oikeesti..kyllä alkuun otti itelle tosi kipeetä kun joutui laittamaan pojan "ulkopuoliselle" hoitoon...mutta joskushan se on eessä kuitenki...

Hellettä on tänne meilleki pohjoiseen yltänyt, olin jo ihan kyllästynyt siihen jatkuvaan kuumuuteen niin onneksi on nyt viileempää...mulle just passelit ilmat on tää +15- max. +22 :xmas:

Meillä poika on ottanut oikein pituuskasvussa kunnon pyrräyksen...ei tarkkaan mitattu mut varmaan se 10cm tullut 1.5 v neuvolan jälkeen :D , osataan jo paljooon sanoja, parin sanan lauseita tulee kans joitaki..syödään itse, puetaan itse (tai ainakin sinnepäin, lakki on aina ainakin päässä ja kengät yleensä väärissä jaloissa), osataan pakittaa autolla ja mopolla komeesti tööttäillen :LOL: , hirmu taitava ajamaan tuolla plaston mopolla...autot, työkalut, kuvakirjat kiinnostaa, duplopalikoilla rakennellaan, nuppipalapelejä kootaan..ulkona hiekkiksellä leikitään, kastellaan kukkia..

Mutta tämmöstä tällä kertaa...palataan tässä taas ja hyvää kesän jatkoa :wave:

T.hille+jesse 1v10kk :heart: :heart:
 
Napero77 tervetuloa mukaan vaan =) jos haluat tietoja tonne etusivun listaan, niin voin lisäillä.

Täällä myös uhmaa ja EI tulee hyvin ponnekkaasti. :whistle: Muutenkin jos ei saa tahtoaan läpi tuo poika, niin aloittaa sellaisen raivoamis-huutamiskonserton, joka voi kestää vaikka kuinka ja kauan. :kieh:
Sanoja tulee muutamia ymmärrettäviä, mutta niin se jutustelu alkoi veljelläänkin vasta 2 vuoden iässä. :)
muuten on kova touhuamaan ja kovasti koettaa selitellä ja sellainen hurmuri vaaleine kiharoineen ja hymykuoppineen. :D

Äitee taas sitten voi edelleen paksusti, mutta viimeisiä viikkoja viedään jo B)

tsemppiä muillekin odottajille näillä helteillä. Aika tukalaa välillä ollut.

mukavaa, kun tää pino edelleen elelee, vaikka vähän hitaammin kuin ennen, mutta kuitenkin. =)

katjuska ja mukeloiset ja sintti 37+1 :heart:
 
Heippa hei :wave:

Katjuska Tässä on ne tiedot....

Napero: 6.9-08 tyttö 50cm 3570g py 36 (rv 40+1)

Meillä oli nuorimman pojan ristiäiset eilen... ja nyt ollaan päästy siitäkin rumbasta eroon.
Vähän kyllä meni penkin alle ristiäiset kun isä laittoi työt ristiäisten edelle... :'( Selitä siinä sitten kaikille miksi näin meni... :ashamed:

Juuri tultiin käymään kotona hakemassa hieman lisää vaatteita muksuille ja lähdetään takas evakkoon :headwall: Oli illalla (tai yöllä) soittanut ja jätti vastaajaan viestin, että pitää mennä myös tänään töihin... ei osannut sanoa kuinka kauan menee.

Saa nyt nähdä kuinka kauan tätä kestää... ihan on ollut yksinhuoltajan elämää kaikkine ristiäisvalmisteluineen tämä meidän elämä :headwall: Anteeksi että puran teihin pahaa oloani, mutta en kehtaa lapsiinkaan purkautua...

Mutta nyt täytyy rientää... kyyti odottaa pihalla :wave: :wave:
 
Hei pitkästä aikaa. Palattiin just lomareissuilta ja vielä olis kuukauden pätkä hoitovapaata ja sinä aikana olis myös tuon hoidon aloitus ja tutustumiset edessä.
Piipe osaa sanoa pari uutta sanaa, 'tissi' ja 'hissi' (lomailun tuloksia) ja 'Ii' on Iines ja 'Hissu' on Hessu. Aikaisemminhan jo oli tämä 'Mimmi' eli Minni/Mikki. 'Ankka' on melkein tulossa. Eli sanavarasto kasvaa kovaa vauhtia koko ajan. :) Ymmärrys on parempaa kuin puheen tuottaminen.

Ruokana menee ranskalaiset, makkara ja jäätelö. Ja tietty se tissi. Jos ei tissiä tule hoidossa niin ehkä sitten opitaan syömään ruokaa muun perheen lailla. Niin joo ja pomppulinnat ja trampat on suuria suosikkeja. 3-pyöräisellä ajellaan jo vähän. Eikä rattaissa suostuta istumaan lenkin aikana! Ihan hurjaa kun tuo meidän 6v pysyy paremmin rattaissa kuin tämä 1v11kk.

Periaatteessa on kesän lomamatkat ja autoreissut menneet hyvin kun takapenkkiläisillä on ollut ipodit, joista ovat katselleet piirrettyjä.. Toiselle on laitettu sinne Mikki Hiiren kerhotaloa ja toiselle Olipa Kerran Ihminen-sarjaa. Ja jotain oopperoita, baletteja ja pikkuprinsessoja. Oikea aarreaitta tuo digiboksi, josta on saatu ohjelmia siirrettyä ipodiin. Eipä mistään verkkokaupasta oikein saa suomenkielisiä lastenohjelmia hankittua.. Väritystehtäviä on sitten ruokapöydässä käytetty apuvälineenä kun odotellaan jossain ravintolassa ruokia. Hyvä kun toinen tekee eskarijuttuja ja toinen harjoittelee kynän kädessä pitämistä ja värin saamista paperille.

Kohta pitää alkaa kiinnittelemään nimilappuja vaatteisiin. Onneksi on noita ommeltavia, ne kun ompelee esikon vaatteisiin niin sitten irrottamaan joutuu vasta kun Piipiäiseltä pistetään vaatteet eteenpäin. Melko hyvin ovat kestäneet kaksi käyttäjää nuo meidän vaatteet. Esikoinenhan käyttää keskimäärin 3v yhtä vaatekertaa, ennen kuin se menee odottamaan Piipeä. Jotkut sukat kyllä ovat sirtyneet vaatekaapista toiseen suoraan ja kunhan Piipe oppisi potalla käymään niin pikkaritkin lähtisivät esikon kaapista liikkeelle. Mutta vasta eensi vuonna uskon tuon kuivaksi opettelun onnistuvan.
 
Heippa pitkästä aikaa...pikainen kirjoitus kun kohta täytyy lähteä kouluun. Oon siis entinen aatumaria08 ja jouduin tietyistä syistä vaihtaan nimimerkkiä.
Annu on reipas tarvahalainen,pikkuinen kun mikä 1v8kk oli 79,5cm ja 9.5kg. Sairastelut vähentyneet.mutta,kyllä niitäkin vielä riittää. Kaikki kokeet otettu,et on vaan normaalia enemmän sairastelava lapsi.
Viikonloppuna vietetään 2v synttäreitä. Kohtahan me kaikki ollaan leikki-ikäisiä.
Jos kunnostautuisi ja palaisi tähän ketjuun kirjoitettelemaan. Jos Katjuska viitsit tonne etusivulle vaihtaa ton mun nimimerkin.
Annu puhuu jo kun papupata pitkiä lauseita tulee. On muutenkin niin pikkuvanha.
Eroon Annu reagoi aika voimakkaasti ja kun isä käy joskus ja joluna (palas siis vetämään) niin ne hetket kun isi lähtee on kamalia,kun ei osaa sanoa toiselle,et koska tulee seuraavan kerran,huomenna,viikon päästä...no kukin tavallaan
Uhma meillä on kova johtuen varmasti paljolti isoista muutoksista,tarha,muutto,tukiperhe ym...
Nukkuminen otti takapakkia,ensimmäisen kk nukku hienosti omassa sängyssään omassa huoneessaan,mut sit halus nukkuun mun kanssa. Nyt saadaan synde lahjaksi iso sänky niin on sovittu et se sit pistetään omaan huoneeseen ja Annu siirtyy takaisin sinne,katotaan kuin käy.

mut nyt pakko mennä,tuli sellainen olo et pakko tulla illalla kertoon enemmän

kertokaaa tyhmälle,kuinka polltetaan,et voi seurata jotain ketjua,monta vuotta täällä roikkuuneena en tiä.:ashamed:

Katja ja Annu=)
 
Kiitos katjuska. Onnea kolmannesta pojasta,ex ne oo aika pienillä ikäeroilla. oonko väärässä et syysmassukoitten mussukka on vanhin? teillä sit pitää vilskettä.

Meillä kova tohina tulevien synttäreiden johdosta. Äitiä ahdistaa,viime vuonna oltiin kuitenkin viä perhe,tosin eroamassa oleva,kuitenkin,kaikki ei ollut yksin mun vastulla,niinkuin nyt.
Annun isihän ei saa tavata annua kun pieniä aioja kaksistaan,ja mun pitää olla silloin varma et se on siinä kunnossa et kykenee oleen Annun kanssa. oon käynyt kaupassa tai jotain muuta että saavat olla kaksistaan. Mua niin surettaa et kun 40v ihminen elää ennemmin rikollista päihde-elämää,kuin perhe-elämää. Eniten mua ärsyttää se kun pitää mua ihan tyhmänä. valehtelee,ja taas uus valhe.
No by the way silloin kun on rahaton kausi niin niin haluaa olla paljon Annun kanssa ja kyllä Annu sille tärkee on,muttei täekeempi kuin päihteet.
Annu on iso.pieni tyttö. Kovasti on uhmaa ja kiukutettulua ja sellaista että ei usko niinkuin ei yhtään mitään. jäähy ollaan otettu käytöön,mut aika harvakseltaan sitä käyän,kun ei viä oikein tajua sen merkitystä.
Nukkumaan meillä siirrytään takaisin omaan huoneeseen,isojen tyttöjen sänkyyn viikonloppuna,saa nähdä kuinka käy..
Annuhan lähti käveleen vasta 1v 3kk mutta on ketterä kuin mikä nykyään. Heti kun jostain tulee musiikkia niin alkaa tanssiin ja hyppiin. osaa melkein kuperkeikan ja jalkapalloa pelaa milellään ja jauksee lujaa. välillä kun juoksee mua karkuun niin saa tehdä oiein töitä et saa sen kiinni.
Mä oon ajoittain tosi väsynyt,kun mulla e noita yövapaita liiemmälti oo,sen mitä tukiperhe pystyy ottamaan. Annu herää 6-6.30 ja jos vapaa päivä,niin se päivä on tosi pitkä. välillä nukkuu 3h päikkärit välillä tunnin,mut illalla on sit niin poikki et viim puol 9 kaatuu sänkyyn.
Monet kerrat olet itkenyt etten jaksa,kun Annu ollut ihan mahdoton,olen sitten kertonut annulle miksi äitillä pahamieli. Että,äiti haluaisi tehdä kaikkea kivaa,eikä aina riidellä.
Meillä tullut nyt jonkinlainen eroahdistuskausi. Tarhassakin alkaa jo päikkyjen jälkeen kysyyn että koska se äiti tulee,en saisi käydä missään. <nytkin sanoin sille et äiti hakee,sut aikaisemmin niin voidaan tehdää jotain kivaa. Että,kun mummu tulee sit illaksi sun kanssa niin ehditään mekin oleen kaksin. niin heti ei saa äiti mennä. rauhoittuu lähes heti kun katoan.
Nyt kovasti odotetaan 2v neuvolaa et kuinka "lyhyt" toi meidän neiti on. 80 vaatteet käytössä. Onko mussukoissa muita näin pieniä.

ä poikeen taas,nyt päikyille.:wave:
 
Heippa!

Onnea Katjuskalle perheenlisäyksestä!

Nunnunannulle voimia arjen pyöritykseen!

Voin uskoa, että elo kaksin uhmaikäisen lapsen kanssa on haastavaa ja raskasta. Jos itse kokisin saman, olisin varmasti hyvin väsynyt. Meillä poitsu on niin kovin vilkas ja rauhaton, koko ajan menossa. Helpointa on olla kotona tai muissa vastaavissa tutuissa ympyröissä, kun ei tarvitse koko aikaa vahtia.
Iloinen ja sosiaalinen poika, ja hoidossa on tammikuusta saakka viihtynyt hyvin (3pv/vko). Edes alussa ei ollut ongelmia. Mutta nyt meilläkin jonkin sortin eroahdistusta tulossa, esim. eilen aamulla jouduin jättämään huutavana hoitotädin syliin.. ja viimeinen vko ollut repaleisia öitä.. halunnut viereen ja äidin ja isin syliin jne.. ottaa koville, kun on puolen vuoden iästä nukkunut niin loistavasti ja omassa huoneessaan yöt läpeensä... noh, ehkä tämä on ohimenevää... ehkä ei? Mutta ilmeisestikin hyvinkin ikään kuuluvaa.
Vaikka poitsu on vilkas ja kovin paljon peräänkatsottava, on hän kiltti. Vilkkauteen ei liity pahantekoa tms., vaan touhaa yleensä omiaan. Tosin tämähän voi muuttua kädenkäänteessä. Puhetta tulee paljon! On selkeästi hoidossaolon ansiotakin, että puhe on tehnyt varsinaisia edistyspyrähdyksiä.
Suurimpia kiinnostuksenaiheita ovat jalkapallon potkiminen, juokseminen, pyöräily (siis äidin tai isän kyydissä), trukit ja traktorit, sekä hiekkalaatikolla ja keinumassa viihtyy.
Ensi torstaina on 2v-neuvola ja synttärit parin vkon päästä. Poika on aika normin kokoinen, veikkaisin 86cm ja 13,5kg.

Päivähoidosta jää sitten kotiin syyskuun lopussa, kun minä aloitan äitiysloman. Vauvoista tykkää kovasti, jännä nähdä, tykkääkö enää sitten, kun sellainen muuttaa kotiin :)
Viikonloppuisin puuhaillaan paljolti koko perheen voimin rakennuksella. Aloitettiin talonrakennus keväällä ja muuttamaan olis tarkoitus päästä joskus helmi-maaliskuussa... katsotaan :) mutta kun vauvan syntymä lähestyy, niin jää meidän perheen puuhailut siellä paljon vähemmälle, ja annetaan ammattilaisten hoitaa loput.

Mukavaa syksyä kaikille! Ja onnea meidän 2-vuotiaille :heart:

suhveli ja poitsu pari viikkoa vaille 2v (ja masu 29+3)
 

Yhteistyössä