Tammikuun Vauvat 2012

Heips!

Me ollaan lähössä toukokuun loppupuolella Italiaan.Ollaan ennenkin matkustettu ku on ollut vauva ikäisenä noi muut ja tosi hyvin on mennyt ja helppoa:Dkääk mä vaan pelkään lentämistä niiiiin paljon vaikka paljon olenki lentäny:(

nyt vaan pikasesti,poika nukkuu niin onki hyvä sauma saaha siivousurakka loppuun!

Aivan mahtava ilma ulkona!!

hemuliina ja pikku elvis
 
Heippa!

Tosi nopsaan käyn jotain kommentoimassa..

Yösyötöistä ollut puhetta, niin meillä ne kestää 20-30min. ja vauva syö 3-4 kertaa yössä. Minä en röyhtäytä vauvaa yöllä ollenkaan kun vauva nukahtaa heti syönin jälkeen uudestaan eikä ole vielä ilmennyt mitää ongelmaa vaikka jättää yöllä röyhtäyttämättä. Pitää sit alkaa röyhtäyttään jos alkaa sen vuoksi mahavaivoja ilmeneen.

Neiti10: harmi jos ei maito riitä kun kirjotuksesi perusteella oisit kuitenkin halunnut imettää. (tai minä ainakin ymmärsin niin :) ) mut yks pikainen neuvo vaikka oot varmaan jo kokeillu kaikki konstit, mut kuitenki tärkeää on että itse juo riittävästi päivän aikana ja syö muutenki monipuolisesti. minä huomasin esikoisen aikaan tuon et jos en ollut muistanut juoda tarpeeksi päivän aikana ni maitokin oli sit vähänä. Nyt oon yrittäny joka välissä hörpätä joko mehua tai vettä. :)

mut nyt taas pitää mennä kotihommien pariin... :)

an-ri ja tyttö 3vk
 
Kommentoinpa minäkin pikaisesti.

Meillä yösyötöt kestää varmaan noin 20min, minkä päälle röyhtäytän neitokaisen. Edellisiä en ole röyhtäyttänyt, mutta tämä kun alkaa ähinänsä, niin pulauttelee helposti sitten maitoa, ja minä vieressä kuuntelen, tukehtuuko toinen..: / Heräyksiä on muutama, mutta tosiaan jossain vaiheessa neiti ähisee sen pari tuntia, joten yöt on vähän sumua..

Ja päivärytmiä ei varsinaisesti meilläkään vielä ole. Aamulla heräillään kahdeksan nurkilla ja valvoskellaan noin kymmeneen, jolloin lähdetään yleensä porukalla pihalle. Illalla neiti on hereillä taas noin klo 20-22. Tuossa välissä välillä hän nukkuu koko päivän ja herää välillä vaan syömään, välillä sitten valvoo enemmänkin.

Jaahas, neiti heräsi, joten mentävä on. Ilmeisesti meillä tilaillaan lisää ruokaa, kun koko ajan pitäisi olla tissi suussa..Sama juttu eilen..

Pinuski
 
Anri, kiitos vinkistä :) Tosin juon yleensä päivisin vähintään sen 1,5l ja välillä menee melkein kolme. Olisi ollut ihanaa imettää ainakin siihen 6kk asti. Mutta ei voi mitään :/ Minäkään en öisin röyhtäytä ja ollaan muutenkin öisin hissukseen, ei höpötellä tms.

Tellu Po, eikös teidänkin neiti tule huomenna sen 4vko? Muuten en muistais, mutta jäit mieleen kun samana päivänä syntyivät :) Mulla kun tuntuu välillä olevan päivät ihan sekaisin :D

Meillä on tuon siskon kanssa toistaiseksi mennyt hyvin (1,5v), ainakin vielä saa hyvin jaettua huomion hyvin molemmille :) Sisko antaa tuttia, pulloa ja huolehtii imetystyynyn annosta äipälle ja pois otosta. Myös antaa siskolle pusuja ja heijaa sitteriä. Saa nähdä kauan kestää :)

Jaksamisia kaikille.

Nyt syömään ja mieskin tuli.
 
Neiti10, joo oikeassa olet. Meillä lasketaan vauvan ikä jo viikoissa, en enää laske päiviä. Kohta lasketaankin jo kuukausissa, kamalaa miten nopeasti aika menee.

Kokeilin tänään kestovaippoja. Imse vimseä ja Fuzzibunzia. Imse vimse tuntui kauhean kankealta ja kamalan märkäkin se oli, kun sit vaihdoin, mutta kaipa se asiansa ajoi. Nyt päällä tuo Fuzzi, saapa nähdä, miten se pelaa. Yöksi sitten kertakäyttöinen. Molemmat noista kestoista tekee ainakin aika ison paketin, hyvä kun potkupuku mahtui päälle vielä.

Miten olette ratkaisseet vaipparoskis ja -säiliöasian, kun käytätte sekä kertiksiä että kestoja? Onko teillä kestoille ämpäri ja kertiksille roskis? Meillä on kannellinen ämpäri vaipparoskiksena ja nyt pitäisi varmaan hankkia toinen likaisten kestojen säilytykseen. Huuhteletteko kakat heti kestovaipasta ja sitten likoamaan? Onko teillä kuivaliinoja tai riisipaperia (en ole ihan varma mitä nuo ovat) suojaamassa vaippaa ja helpottamassa kakkojen pesua?
 
Lapsi liinassa, tukka pystössä... meidän elämää nykyään :D. Tässähän sitä joutaa kirjoittamaan, kun hytkyttelee liinassa olevaa lasta uneen.

MLM:n Juuso on totisesti aika hurmuri! Kuvasta sain myös vastauksen, kun olen pohtinut, että onko joillakin jo ihan vauvana tummat kulmat. Näköjään kyllä =).

Matkustamisesta on ollut puhetta. Kyllä parivuotiaankin kanssa pärjää, jos joku ehtii koko ajan perään katsoa :whistle:. Tosiaan vähän siitä kiinni, mitä matkalta haluaa. Jos lähtee sillä asenteella, että lasten ehdoilla mennään ja haetaan lähinnä vaihtelua arkeen, niin varmasti on kivaa. Meillä on kans suunnitteilla joku matka keväälle/kesälle, mutta esikoinen on jo niin iso, että lähinnä vauvan systeemit joutuu miettimään.

Yösyöttöjen tai yöelämän osalta meidän systeemi voi lähinnä antaa muille tunteen, että onneksi meillä ei ole noin... Eli imetystä 1-2 tunnin välein, joskus saattaa olla alussa yksi pikkuisen pitempi pätkä.
Alkuyön syöttöjen jälkeen poika saattaa jatkaa heti unia, mutta aamuyöstä alkaa ähinä ja ärinä.
Että parempien yöunien toivossa mennään kevättä kohti.. Jotenkin tämä liittyy noihin mahavaivoihin, joita tuntuu riittävän. Mutta niihin ei kai auta kuin aika, ruokavalio mulla on jo aika vauvaystävällinen.

Kestovaipoista Tellu Po ja muutkin olivat kommentoineet. Meillä käytetään kestoja vaihtelevasti. Oikeasti käyttäisin mieluummin pelkkiä kestoja, kun kertikset falskaa jatkuvasti ja haisevat aika kemikaaleille :headwall:. Ongelma on vaan siinä, että poika on vielä aika laihareitinen ja meidän vaipat on pääasiassa liian isoja. Harsoista en ole oikein innostunut, tosin välillä niitäkin saatan laittaa. Nauhavaipat on ihan toimivia, mutta vaatii vähän turhan paljon säätämistä. Ehdottomasti paras systeemi kotioloissa on muotoonommeltu sisävaippa ja villahousut. Kankaisia kuivaliinan laitan vaippaan, mikäli siinä ei ole valmiiksi kuivaliinapinta. Pesun ja säilytyksen hoidan siten, että huuhtelen vaipan heti käytön jälkeen ja säilytän sen jälkeen ns. kuivasäilytyksessä eli pesuvadissa tai ämpärissä väljästi siten, että ne pääsevät kuivumaan ja tuulettumaan. Eivät ala haisemaan, jos parin päivän sisällä pesee. Märkäsäilytystä en itse asiassa harrastanut esikoisenkaan aikoina. Niin ja kertiksille ostin roskiksen, mutta se alkoi heti haisemaan kuin rankkitynnyri, joten vaipat laitetaan keittiön roskikseen, joka siirtyy varsin nopeasti aina ulkoroskikseen.

Tämmöistä tällä kertaa. Mukavia talvipäiviä kaikille äideille ja vauvoille! (Nyt sentään pääsee jo hyvin ulkoilemaan, sillä saa jopa meilläkin päiväunia pidennettyä.)
 
Huh, olihan järkyttävä yö! Mies muutti takaisin omaan sänkyyn lasten huoneen lattialta (ollut siellä patjalla paossa, että edes toinen meistä saa nukkua), enkä saanut nukuttua. Tuntui liian ahtaalta meille kolmelle tämä 160cm. :ashamed: Patistin hänet sitten takaisin patjalle, niin eiköhän neiti aloittanut saman tien ähinänsä, jota jatkui koko yön. Taisin nukkua koko yönä pari tunnin pätkää. Aamulla ei voinut kuin itkeä omaa väsymystään. Mahaansa tuo taitaa ähistä, mutta mitä ihmettä sille voi tehdä? Itke ei, eli kipuja ei taida olla, vaan enemmänkin ilmaa mahassa. En mielestäni syö mitään erityistä, ruisleipääkin olen yrittänyt välttää. Suklaata ja paprikaa pyrin välttämään myös. Jos jollakin on antaa vinkkejä, niin mielelläni otan niitä vastaan! Käytössä rela-d-vitamiinit (3 tippaa tällä hetkellä) joissa mukana siis myös maitohappobakteerit.

Eli Meelia, tutulta kuulostavat nuo teidän yöt. Toivoisin, että neiti vähän kasvaisi, ja mahavaivat toivottavasti sitä kautta sitten helpottaisivat..

Kestovaipoista: Meillä säilytetään kestot ämpärissä, jossa on vettä sekä desin verran etikkaa. Kakat huuhdellaan käsisuihkulla vessanpönttöön, eli siellä vedessä ei sitten uiskeltele mitään kakkahiutaleita. Etikka taas auttaa siihen, että vaipat on miellyttävämpi nostella koneeseen ilman sitä hentoista kakan/pissan hajua. Samassa vedessä likoavat myös omat kestositeet. Kertakäyttövaipat menevät keittiön roskikseen, joka lähtee ulos lähes päivittäin. Meillä käytössä on kaikenlaisia vaippasysteemejä, eniten ehkä tykkään noista koko iän taskuvaipoista, jotka toimivat yllätyksekseni tosi hyvin myös näin pienellä! Myös sisävaippa-kuori/villahoususysteemiä käytetään jonkin verran.

Tulipa tuosta matkustamisesta vielä mieleen, että me oltiin asuntoautolla Keski-Eurooopassa kun tuo kakkonen oli 1v10kk (ja uudestaan nyt viime kesänä, kun lapset olivat n. 3v ja 5,5v). Meille autossa istuminen on tuttua hommaa muutenkin, mummolat 550-750km päässä, ja autolla kuljetaan, joten matkustaminen ei tuottanut vaikeuksia. Toki helpottaa huomattavasti, jos leirintäalueet valitaan lapsiystävällisesti ja kaupungeissa nähtävyyksien lisäksi kiinnitetään huomiota myös leikkipaikkoihin jne. :) Ja shoppailemaan pääsin esim. Prahassa, kun mies mielellään valitsi polkuveneilyn lasten kanssa :D

Kaiken tämän viime öistä johtuvan väsymyksen keskelle neiti antoi eilen, ja tänään heti aamulla ihanan lahjan väläyttämällä kunnon hymyt. Ehkä se auttaa jaksamaan.. :heart:

Isommat lapset lähtevät huomenna mummolaan, muutamaksi päiväksi, ja haaveilen muuttavani rytmin neidin kanssa samanlaiseksi. Josko sitä sitten itsekin saisi nukuttua paremmin myös päivällä..Jahas, mutta nyt äänekäs kutsu kävi.

Jaksamista muillekin öiden kanssa kamppaileville!

Pinuski ja pikku-P 3vkoa 2pvää :)
 
Kiitoksia matkakommenteista, mutta todettiin, että ei lähdetä. Ei siitä tulis mitään, kun tosiaan tiedän, että tuo kaksivuotias olisi se pahin. Sen kanssa on helpointa olla vaan kotona, katotaan niitä reissuja sitten kun pikkuneitikin on jo 4+ vuotta. Sitä ennen varmaan lähdetään noiden isompien kanssa tai sitten ihan vain miehen kanssa reissuun, mut sekin on ajankohtaista aikaisintaan kesällä 2013...
Ens kesänä voipi olla, et mennään sit hääpäivää viettään pitkän viikonlopun verran saksaan vauvan kanssa ja nuo kolme muuta jää mummin hoiviin.

Mäkin nyt sitten kaivoin tutin neidille.... pari yötä sitten neidillä oli ihan hirmuinen imemisen tarve, mutta kun tissistä tuli maitoa niin tuloksena oli imu-itku-imu-itku-imu-itku joten kävin hakemassa sairaalasta saadun tutin ja sen avulla neiti sitten onneksi rauhoittui. Tutti ei kyllä muuten kelpaa ja päivällä en sitä tarjoakaan, enkä öisinkään, ellei oo tollanen känkkis kun oli, viime yönä meni taas samalla kaavalla, että tutti piti kaivaa esiin. Onneksi tyttö ei siitä muuten tykkää, et on tosi väliaikainen apu.

Huoh, olipas eilen taas päivä!! Neiti ei koko päivän aikana nukkunut tuntiakaan!! ja yölläkin valvoi yhteen asti, ainakin. Nyt se sitten sammuikin puolenpäivän aikaan ja nyt jänskätän, et kuinka kestovaippa pitää, kun vaihdoin sen sille n. 10.30 ja klo on nyt 13.30... ja siis neiti on ollut päikkäreillään n. tunnin verran ja nää yleensä kestää 3-4h joten taitaa olla märkä neiti kun sen haen, jos tosiaan tuonne jonnekin puolineljään-neljään asti nukkuu. Jos olisin ton tiennyt olisin varmasti laittanut kertiksen.

Kestojen säilytys: mä huuhtelen kakat pois ja puristan "kuivaksi" ja sit laitan pyykkikoriin, pesen ne muun pyykin seassa joten ovat max. päivän pesemättä. Ei oo ainakaan toistaiseksi ollut hajuhaittoja, saa nähdä mitä sitten kun ei oo enää tota maitokakkaa.

Meillä on talo aivan hirveässä kaaoksessa, mut nyt ei huvittaisi sitten yhtään tehdä MITÄÄN... onko pakko jos ei halua??? Ehdin mä huomennakin siivoamaan...

jaa... meniskö sitä päikkäreille... on hermot jotenkin kireellä

tatomira
 
Heippa taas. Me käytiin tänään neuvolassa ja neiti kasvaa hyvin, neljän kilon raja paukahtikin tänään jo täyteen, eli tasan 4000g oli neitillä painoa ja pipo mittaakin 37,6cm. Pituus saadaan tietää ensi kerralla. Muita neuvola kuulumisia sitten: Meillä on kamalan näköinen vaippaihottuma putkahtanut neidille nyt parissa päivässä ja sen hoitoon nyt haettiin neuvolan ohjeesta sinkkivoidetta, toivottavasti auttaa kun tuo ihottuma on saanut typykän kitisemään heti kun vähänkin on tullut jotain vaippaan. Samoin saatiin ohjeeksi laittaa pari päivää sinkkivoidetta neidin todella järkyttäväksi hautuneeseen nivustaipeeseen... Se hautui viime yönä ihan totaalisen rikki. Eilen illalla ei ollut vielä mitään mutta aamulla olikin sitten jo melkein koko taive ihan rikki... sekin aiheutti varmasti osan kitinästä ja itkusta viime yönä ja tänään aamulla.

Pinuskille noihin masuvaivoihin saattaisi auttaa Cuplaton, meillä ainakin ollut iso apu kun tyttö on mahaansa itkenyt ilmavaivojen takia. Tosin meidän masuvaivat eivät tuohon ilmavaivoihin jääneet vaan nyt on riesana myös ummetus jonka takia tyttö itkee aina kakkaa tehdessään hillittömästi. Ja sehän tarkoittaa siis hyvin huonosti nukuttuja öitä äidille kun jatkuvasti saa olla toista sylittelemässä uudelleen uneen vaipanvaihtamisen jälkeen. Ummetukseen neuvolassa annettiin vinkiksi mallasuute, jonka siis pitäisi auttaa. Se olisi vähän vähemmän radikaali keino, jos se ei auta niin sitten varmaan pakko turvautua johonkin levolacin tapaiseen... Neuvolassa siis sanoi täti että jos vain mallasuute sopii niin se olisi parempi kuin nuo lääkkeet, lääkkeet kun saattavat sitten vetää ihan ripulille tosi helposti. Mutta aika näyttää miten käy... toivotaan parasta.

Mimsy & Mini 19vrk
 
Hmph... ei saisi olla tällänen kun minä :D mä eilen laskeskelin aikani kuluksi, että kuinka paljon maksaa yksi koneellinen pyykkiä pestä (lähinnä kestovaippojen edullisuutta ajatellen) ja noh... meidän A ++ koneella sen hinnaksi tulee 1€/kerta joten jos käyttäis kestoja koko ajan ja pesis ne päivittäin, niin niiden käyttö tulisi kalliimmaksi kuin kertakäyttövaippojen! Kun yövaippaa en laske, vaan vain päivällä menevät niin meillä menee keskimäärin 2-3 kertistä (+yövaippa) päivässä ja kun yksi kertis maksaa n. 0,20€ niin eihän nuo kestot ikinä maksa itseään takaisin, kun niiden pesu tulee kalliimmaksi kuin kertakäyttövaippojen käyttö. Noh, mä pesen nuo vaipat muun pyykin kanssa, eli käytän niitä vain silloin kun sattuu puhtaana olemaan, enkä pese pelkkää vaippapyykkiä.

Sit tilasin käytettynä AIO vaippoja ja nehän on ihan p*rsiistä :( harmitti tosi paljon, kun niihin meni rahaa postikuluineen 20€ ja mä en kyllä niitä käytä :( Haluisiko joku ostaa ne? Olis 1kpl mollavauva vaimikäseoli, 2kpl kushies ja 1 imsevimse + sisävaippoja ja imuja jonkunverran 5€+postikulut niistä tahtoisin. (7,20€) (toi imsevimse on mun oma lisäys...) heh, kokeillaan tätä kautta, jos ei ketään kiinnosta niin laitan huuto.nettiin

jahas, pitää kolmosen kanssa lähteä lääkärissä käymään kun kaivaa korviaan.

tatomira
 
Mimsy, ehdottomasti sinkkivoidetta parempi vaippaihottumaan (etenkin pahaan) on Bepanthen. Tuli huomattua esikoisen kanssa tämä. Sinkkivoidetta saa laittaa jatkuvasti, mutta pesu, kuivaus ja bepanthenia niin varmasti auttaa :)

Meillä ei vielä ole onneksi tuo uni neidillä takunnut, alkuun heräili sen 4 tunnin välein ja nyt on pidentänyt tuota väliä öisin, viime yönä nukkui sen 8h ja edellisenä päivänä 7h. Saa nähä kauan tästä voi nauttia :) Esikoinenkin nukkui aika nopeaan pitkiä yöunia.

Tämmönen nopsa ja aika oma napainen tällä kertaa.

t. Neiti10 ja pikkuneiti 1kk
 
MLM on pakko kommentoida tohon "eläimetön talo" juttuun.... mäkin oon kovasti harkinnut moista. Juuri siivosin ton rakin kuset, kun se paskapää kusi pitkin lattioita vaikka juuri ulkona olikin ja kun sillä on "kiva" tapa kävellä samalla kun se kusee, eli sitä kusta oli sitten koko talon matkalla, koska se käveli kustessaan talon päästä päähän ja tietysti se käveli matoillakin. Voin sanoa, että pisti v*tuttamaan...

hyvin harvassa on ne hetket, että eläimistä olisi jotain iloa... riesaa ja haittaa niistä sitten onkin...
 
Hellou mammelit!

Täällä vauvalla jo viides viikko meneillään. Ruokailut ovat alkaneet mennä paremmin. Tuohon ruokakakomiseen neuvolalääkäri vaan totesi, että seurataan tilannetta. Lypsän siis joka ruokailulle rintamaitoa, jonka juotan pullosta, koska vauva ei pysy hereillä rinnalla niin kauaa, että saisi juotua tarvittavan määrän maitoa. Jos tarvittavaa määrää maitoa ei nouse, annan lisäksi Nutricia -valmistetta. En tosin tiedä pitäisikö antaa jotakin toista korviketta (esim. NAN), koska tuo on ns. lisäravinne. Onko kenelläkään kokemusta asiasta? Välillä maitoa on noussut tarvittava määrä, jolloin rinnat ovat kovat. Välillä taas rinnat eivät oikein muutu koviksi enkä saa tarvittavaa määrää maitoa kokoon. Mikähän tässä on syynä? Syön ja juon hyvin sekä juon monta kertaa päivässä imetysteetä.

Meillä ei ole tietoakaan mistään rytmeistä. Vauva syö 3-4 tunnin välein ja sitten ruokailun jälkeen menee taas nukkumaan. Pitäisikö vauvan jo tässä iässä olla paljonkin hereillä vai meneekö muidenkin vauvat nukkumaan syömisen jälkeen?

Luin Jjuulin blogista, että vauva alkaa itkemään heti kun hänet laskee johonkin. Meidän vauvalla on sama peli. Ei viihdy missään yksin. Nukkuu hyvin sylissä, mutta auta armias kun lasket omaan sänkyyn, niin jopa alkaa vinkuminen ja koiranuni. Hän ei myöskään viihdy missään vatsallaan esim. viltillä. Olemme tulleet siihen tulokseen, että vauva on niin sosiaalinen, ettei halua olla yksin vaan jatkuvasti lähellä ihmisiä. Vauva myös hiljenee tiukassa kapalossa. Ihokontakti pelkän vaipan kanssa on myös hiljentänyt hänet, kun hänellä oli kerran tosi paljon ilmaa vatsassa. Jos vauva on valittanut nukkuessaan, niin olemme nostaneet hänet hetkeksi olalle, jolloin hän on röyhtäissyt ja sen jälkeen jatkanut uniaan. Yritämme välttää tuttia, koska se tuo luultavasti lisää ilmaa. Kehdossa nukuttaminen voisi myös auttaa.
 
Viimeksi muokattu:
Pika pikaa taas...

Neuvolassa käyty ja mitat 5300g ja 58cm pipo 38:heart:vallan hienosti poika kasvanut:heart:

Meilä kans syli ois ihan paras paikka,onneks vaunuissa tykkää myös olla niin päästään vähän liikkeellekki.Vaunuissa uni tulee heti:D

Nyt laittaan poikaa nukkuun ja sit jotain syömään itekki:wave:

hemuliina ja pikku mies ihanuus:heart:
 
Täällä myös yöt tällä hetkellä on melkoista hulinaa, viimeyö meni taas heräillessä puolentoistatunnin välein. Onneks on viikonloppu tulossa ja mies kotona niin saa itse nukkua vähän pidempään...

Neidillä oli eilen neuvola, tuoreet 2kk mitat olivat 4162g ja 54,5cm:heart:Hyvin siis kasvaa rintamaidolla:)

Olettekos miettineet tulevaa Ehkäisyä? Meidän neuvolassa saa hormonikierukan ilmaiseksi puolenvuoden kuluessa synnytyksestä joten ajattelin sitä kokeilla. Olis kiva kuulla kokemuksia, plussia ja miinuksia. Mulle ei oo aikasemmin sopineet hormoniehkäisyt joten vähän jännittää miten mahtaa käydä, mutta kokeilla ainakin aion..

Nyt täytyy mennä laittamaan esikoiselle aamupalaa..
 
Huomenta

Täällä oli joku kirjoittanut kakomisesta ja rinnalla itkemisestä. Meillä on myös välillä kakakomista ja sitten käyttäisin ihan sanaa rinnalla raivoamista. Vauva huutaa, imee hetken, huutaa ja on ihan jäykkänä ja saattaa käsillä "repiä" samalla. En tiedä eikö saa riittävän nopeasti imettyä vai eikö tule riittävästi (naamassa voi valua maitoa silti). Olen siis tuolloin turvautunut pulloon ja korvikkeeseen, silloin ei huuda vaan syö todella ahneesti ja on tyytyväinen. Auttaisiko yhtään kokeilla lypsämistä ja rintamaidon tarjoamista välillä pullosta? Minua mietityttää, jos tässä aletaan siirtyä korvikkeeseen, haluaisin kuitenkin imettää ihan sen takia, että mieluummin antaisin luomutuotetta kuin teollista ruokaa tässä vaiheessa. Mutta eihän sille tietysti mitään voi, jos maitoa ei ole riittävästi. Onko ideoita tähän? Käytän rintakumia ja kuulin että se voi vähentää maidon tuloa.

Ehkäisyä en ole ajatellut. Oma toipuminen on vielä kesken, mitään hormoneja en haluaisi itseeni sulloa. Voi siis olla että mennään kondomi-linjalla.

Oli aika vähäuninen yö, ja nyt sitten alan soitella vielä koiralle eläinlääkäriaikaa. Ei ainakaan puutu puuhaa päivistä tai öistä :D

Katapultti ja kuukauden ikäinen typykkä
 
Ensimmäisestä päivästä ja yöstä yksin kotona pikku-P:n kanssa selvitty. Ei siis muuten mitään ongelmaa, mutta iltaisin neiti haluaisi olla vain sylissä ja mielellään suu tississä kiinni, niin oma suihkussa käyminen ja syöminen jne. on melko taiteilemista. Neidin otan suihkuun mukaan, ja selvästi nauttii olla rintaa vasten lämpimässä vedessä, mutta herran jestas, kun pitäisi mennä pois ja alkaa kuivata..Ja itsekin pitäisi saada oma iho kuivaksi ja edes jotakin riepua päälle.. :LOL:

Ehkäisystä. Meillä taidetaan alkuun mennä kondomilla. Puhuin jo raskausaikana neuvolassa sterilisaatiosta, koska raskaus oli henkisesti tosi raskas, enkä haluaisi samaan tilaan enää joutua. Toisaalta vauva on niin ihana, että olen vähän kahden vaiheilla..Joka tapauksessa terkkakin jo raskausaikana totesi, että toki streilisaation saan jos haluan (3 lasta), mutta ikää on niin vähän (28) että hän suosittelisi hormonikierukkaa. Sillä saisi 5 vuotta lisäaikaa miettiä. Jotenkin ajatus kierukasta on minulle epämiellyttävä, joten en ainakaan vielä sitä laita. Ja toisaalta yhdistelmäpillerit ovat sopineet minulle, joten ehkä otan ne taas imetyksen jälkeen. Siihen asti kai kondomilla..Vaikkei sekään mikään mukava vaihtoehto ole. :LOL:

Ninnatar: meillä neiti täyttää maananataina sen neljä viikkoa, ja on päivisin hereillä pari kertaa pari tuntia. Muuten hän saattaa valvoskella vartin tai puoli tuntia unien välissä, usein kyllä ottaa vain maitohuikat ja jatkaa uniakin. Mutta toiset vauvat nukkuvat enemmän, toiset valvovat lähes koko päivän torkahdellen välillä. Kyllä se teidänkin vauva alkaa olla enemmän hereillä kun aikaa kuluu :) Ja tuosta maidontulosta ja lypsämisistä yms. Vaikka rinnat tuntuvat pehmeiltä, aina siellä sitä maitoa on. Tosin itse saan herumaan lypsäessä vain "täysistä" rinnoista, ts. silloin kun maitoa siellä on enemmän. Vauva sitten käynnistää herumisen helpostikin, vaikka itsestä rinnat tuntuisivat kuinka tyhjiltä. Luulen, että sinullakin ongelmana on lypsämisessä juuri se, että pumpulle maitoa ei heru niin paljon, kuin jos vauva olisi rinnassa kiinni, ja siksi joudut antamaan myös korviketta. Onko tuo lypsäminen+pullosta antaminen neuvolan ohje? Kyllä meilläkin neiti nukahtaa välillä rinnalle kesken ruokailun, mutta syö sitten paremmin, kun on vähän lepäillyt lisää. Teilläkö vauva nukahtaa aina kesken? (Anteeksi, olet varmaan asiasta kirjoitellut jo aiemminkin..)

Tästäpä onkin hieno aasinsilta omaan kysymykseeni. Syödäänkö teillä muilla tosiaan tyyliin 3-4 tunnin välein päivisinkin? Meillä neiti nukkuu putkeen maksimissaan 2,5 tuntia (yöllä 3), mutta saattaa kesken unien herätä syömäänkin. Ja hereillä ollessaan voi esim. tunnin sisällä syödä kolme kertaa. Annan tietenkin neidin syödä niin kauan kuin syö (joskus 5min, joskus 30min), ja tarvittaessa tarjoan toistakin rintaa, mutta yleensä se ei kelpaa. En siis ole huolissani maidon riittämisestä tms., kunhan ääneen ihmettelen (ja olen vähän kateellinenkin :D ). Ja minusta kun tuntuu, että näistä meidän lapsista tälle kolmoselle ruoka tuntuisi maistuvan parhaiten ja imetys olevan helpointa.. ;)

Neiti10:lle olen kyllä kateellinen noista 7-8h putkeen nukutuista pätkistä. Toisaalta olen saanut niistä itsekin nauttia noiden kahden ensimmäisen kanssa. Tämän kolmosen kanssa kun ei olla sitä 3,5h pitempää pätkää nukuttu vielä koskaan, niin ei oikein osaa kaivatakaan. Noiden ensimmäisten kanssa tunnin tai kahden välein herääminen tuntui tosi raskaalta, nyt pidän raskaana ainoastaan sitä, jos pitää valvoa yöllä pitempiä pätkiä töisen ähistessä tai muuten vain valvoskellessa. Mutta eiköhän meilläkin vielä jonain päivänä päästä nukkumaan pitempiäkin unia (toivossa on hyvä elää) ;)

Mistä tulikin mieleen, että Mimsyn neuvosta otin vaarin ja hain Cuplatonit. En osannut niitä ajatellakaan, koska kakkoselle niistä ei ollut mahavaivoihin apua. Nyt kuitenkin ongelmana on selkeästi ilma, kakkosella ehkä oli jotain muuta. Viime yönä tuntui ilmaa olevan vähemmän, joten ehkä noista tosiaan oli apua. Muutaman päivän ainakin aion testata. Eli Mimsy kiitos vinkistä! :)

Taisi tulla taas romaani kirjoitettua. Nyt neidin kanssa puuhailemaan, josko ulkonakin pääsisimme käymään heti aamusta. Kaupassakin pitäisi käydä. Kehitin valokuvia ensimmäistä kertaa n. kolmeen vuoteen, joten olohuoneessa odottaisi röykkiö niitäkin albumeihin laitettavaksi. Kivaa hommaa!:)

Hyvää alkavaa viikonloppua! :)

pinuski ja pikku-P
 
Viimeksi muokattu:
Pinuski hyvä jos vinkistä oli apua. Meillä se tosiaan auttoi ihan kivasti. Ja kun tuossa kysyit noista syömisistä niin meillä syödään päivällä n.2-3 tunnin välein ja illalla tankataan muutaman tunnin ajan melkein 15-30 minuutin välein ja sitten nukutaankin 4-5 tuntia. Ainakin yleensä... pakko todeta että hieman vaihtelevaa vielä tuo iltasyöminen ja yönukkuminen. Viime yönä ei nukuttu kyllä 2 tuntia pidempään niin millään, luultavasti siksi että typy nukkui iltapäivällä ja illalla kahdet 4 tunnin unet. (saisipa nuo pitkät unet yöksi niin olis äiti hyvin tyytyväinen)
 
Bepanthenin pois pesemisestä. Täällä aiemmin An-ri kyseli tarviiko sitä pestä pois kun käyttää nänninpäihin. Ostin sitä itse eilen muuhun tarkoitukseen ja ohjeessa luki, että vain ulkoiseen käyttöön ja vielä oli tarkennettu, että jos käyttää rinnanpäihin ja imettää, niin pestään pois ennen imetystä. Lansinohia ei tarvitse pestä, sitä sain itse sairaalasta.

Rintaraivarit on täällä arkipäivää nykyään ja olen antanut välillä pullosta. Nyt mietityttää, alkaako olla kierre sen kanssa, että ei viitsi edes yrittää aina, illalla huomasin, että huusi vain eikä kunnolla edes viitsinyt yrittää imeä.
 
Ei tainnutkaan olla se cuplaton meidän juttu tälläkään kertaa. Kun olen sitä antanut, niin neitokainen on sitten kitissyt kaikki päivät, ja esim. viime yönä nukkui 1,5h pätkän ja muuten ähisi tasaisin väliajoin. Elämä alkaa olla aikamoista sumua, kun ei saa itsekään nukuttua. Päivälläkin koitan nukkua, mutta omaan nukahtamiseen menee niin kauan aikaa, että kun itse alan vaipua horrokseen, niin P alkaa ähistä, ja haluaa ainakin käväistä sylissä. Ja sitten sitä jännittää, koska toinen taas herää ja nukahtaminen vaikeutuu entisestään. Olo alkaa olla aika voimaton. Mutta josko tämä joskus alkais helpottaa. Siihen on pakko uskoa.

Väsynyt Pinuski ja sylissä nukkuva pikku P (4 viikkoa)
 
Terve pitkästä aikaa!

Bepanthenista sano kätilö täälläkin ettei tarvitse pestä pois, vaan hoitaa samalla sit vauvankin suupieliä jne. Näissä tuntuu olevan ohjeistuseroja, mut ite en pessyt.

Ristiäiset meillä oli tytön ollessa kuukauden, eli nopeasti pidettiin jotta saatiin ne alta pois, nimeä en täällä viitsi paljastaa..

Paino minulla junnaa paikallaan, alkuunsa lähti nopeasti ja nyt ei millään vaikka kuinka olen lenkkeillyt jne..mut kaikki aikanaa, turha tässä kai on hätäillä.

Imetys meillä loppui tytön ollessa 3vkoa, en ehtinyt syömään kunnolla jne. niin kaikki varmaan tietää miten siinä käy..No, pullolla mennään.

Yöunet on likalla melko vaihtelevat, mutta hyvin usein se heräämisväli on n.3h, välillä meinaa siis olla silmät aika iloisesti ristissä kun mahdollisuutta päiväuniin tms. minulla ei ole tuon isomman takia, mut eiköhän tästäkin selvitä. :D

Päivärytmiä ei varsinaisesti ole, minun mielestä ei tuon ikäisellä tarvitsekkaan olla, ainoa miten olen alusta asti rytmittänyt on yöunille meno ja meillä onkin kummatkin lapset nukkumassa klo.20.00.

Yökyläily, esikoinen alkoi olemaan 2kk iässä joka kk yhden yön mummolassa ja todennäköisesti kohta kokeillaan tytönkin kanssa samaa. Mä en näe mitään pahaa siinä että lapsi on tutussa ja turvallisessa paikassa yön verran, samalla suoden vanhemmille hetken lepäämiseen yms..

Ehkäisyksi ajattelin ottaa kapselin, pillereitä en muista syödä ja kierukkaa en halua, joten tuo olis mulle sopiva vaihtoehto..Kumien kanssa sählääminen on ihan kamalaa..

(.) Meillä menee ihan kivasti, esikoinen ei ole suuremmin mieltään osoitellut vaan hoitaa siskoaan, tosin tuollainen 1v9kk ei aina ihan ymmärrä et sisko ei välttämättä kestä hänen käsittelyään, joten silmällä pitää koko ajan pitää.. :)

Tyttö on kova syömään ja paino nousee sitä rataakin sitten, ongelmaksi meille on muodostuneet ihotaipeiden hautuminen, ensin oli kainalo rikki, nyt kaula..Ei auta kun huuhtoa ja kuivata paljon ettei pääsis oikein pahaks menemään..Tuo kaula on nyt todella kinkkinen paikka koska likka hikoilee kovasti ja tuo kaksoisleuka estää sen ilman pääsemisen sinne..Mutta enköhän mä senkin hyväks taas saa.

Mahaongelmia meillä on hieman ollut koska sopivaa korviketta on saanut etsiä kissojen ja koirien kanssa..

1kk neuvolassa tyttö oli 4700g ja 54cm, aika hyvin noihin lähtömittoihin.. :D (3270g ja 48cm.) 6vko lääkärineuvola meillä on keskiviikkona, saa nähdä paljon on taas kasvettu. :)

Mutta se siitä tällä erää, mukavaa viikonalkua kaikille! :)

Maira ja neiti 6vkoa.
 
Hei, anteeksi että tulin kuokkimaan tänne. Olen tuolta joulukuisten puolelta ja käyn välillä kuikkimassa tätä teidänkin pinoa.
Meilläkin on taisteltu mahavaivojen kanssa. Meillä on saatu apua massuvaivoihin käymällä vyöhyketerapiassa. Osaltaan on saattanut auttaa myös maitotuotteiden jättäminen omasta ruokavaliosta. Molemmat aloitettiin suunnileen samaan aikaan, joten hankala sanoa kumpiko auttanut enemmän vaiko molemmat. Suosittelen kuitenkin harkitsemaan vyöhyketerapiaa.

Kairi ja ukkeli 10vko
 
Hei vaan,

Pinuski84, varmasti ne teillekin vielä koittaa :) Ite ollut huomattavasti vähemmän kiukkuinen kuin esikoisen kanssa, vaikka sekin hyvin nukkui.. Minä siis olen kiukkuinen jos en saa tarpeeksi unta ja nukahtaminenkin kestää+ herään todella helposti..

Ehkäisyä olen miettinyt, mutta sterilisaatiota ei taida näin nuorena saada? Tiedä sitten miten terveydelliset syyt siihen vaikuttaa. Lapsia kun en enempää halua.

Mukavaa viikonalkua kaikille :)
 

Yhteistyössä