Terveydenhoitajaksi hakevia, hakeneita tai jo kouluttautuneita?

"harmaa"
Minä luin ensin sairaanhoitajaks ja sit terkkariks. Yksilöhaastattelusta muistan sen, että kysyttiin miks haluan alalle ja nää ihan peruskysymykset. Sit se vaikein: mikä on ollut elämäsi suurin kriisi ja miten olet siitä selvinnyt.
 
Tänään kolahti postiluukusta valintakoekutsu Mikkelin ammattikorkeakouluun.

Tässä mukana tuli valmistava tehtävä. Ihan jos jotakuta sattuu kiinnostamaan, niin tässä kysymykset:

Miksi haet sosiaali- ja terveysalalle?
Mitä merkitystä koulutuksellasi, työkokemuksellasi tai harrastuksillasi on alalle hakeutumisessa?
Miksi haet opiskelemaan juuri nyt?
Mitä vahvuuksia sinulla on sosiaali- ja terveysalalle?
Millainen oppija olet?
Mitä muutoksia opiskelu tuo elämäntilanteeseesi ja kuinka olet niihin varautunut?
Mikä on ollut elämäsi haasteellisin kokemus ja kuinka siitä selvisit?
Minne kaikkialle oelt nyt hakenut opiskelemaan?
Mihin aiot vielä myöhemmin pyrkiä opiskelemaan?
Mihin olet aiemmin hakenut opiskelemaan?
Mihin haluat ensisijaisesti päästä opiskelemaan ja miksi?

Vinkkejä? ;)
 
.......
Sellaisen vinkin voisin antaa, että vastaa rehellisesti ja korosta hyviä puoliasi. Jos esim. koet olevasi äkkipikainen, niin sitä ei ehkä kannata kirjoittaa, mutta älä myöskään valehtele olevasi aina rauhallinen. Sen sijaan kirjoita jokin oikeasti hyvä piirre, joka sinulla on.

Osoita myös, että olet motivoitunut opiskelemaan ja terveydenhoitoala on juuri sitä, mitä haluat. Osoita, että et ole pääsykokeissa vain siksi, että on "pakko" (esim. työmarkkinatuen takia), vaan oikeasti haluat th:ksi. Valintakokeissa monesti kysytään, että mitä jos et pääsekään opiskelemaan. Tähän on hyvä toki vastata jotakin varasuunnitelmistasi, mutta yksi, mikä kannattaa sanoa, on että aion hakea vielä uudestaan opiskelemaan tätä alaa. Se on hyvä osoitus motivaatiosta.
 
"vieras"
Hei! Mutkin kutsuttiin Mikkeliin terveydenhoitotyön pääsykokeisiin. Hinku olisi älytön, mutta meiltä on aika matka Mikkeliin eivätkä junat oikein kulje. :( Pulassa olen. Onko sulla 10.11. pääsykokeet?
 
"vieras"
Täällä yksi SAMKissa th-opinnot tänä syksynä aloittanut. Juuri opettaja puhui, että pääsykokeissa mitataan hakijan täyspäisyys, yhteistyökykyisyys ja ennen kaikkea MOTIVAATIO. Täyspäisyys tarkoittaa sitä, että sulla on suht realistinen kuva hoitotyöstä ja kykenet suht simppeleihin tehtäviin, esim. diagrammin tulkitsemiseen ja lyhyen tekstin kirjoittamiseen. Yhteistyökykyä meillä mitattiin ryhmäkeskustelussa, siellä ei saa olla suuna päänä muttei hissunkissunkaan. Kannattaa yrittää rohkaista muita puhumaan, kysyä toisilta ja esittää myös omia mielipiteitä. Meillä oli lisäksi yksilöhaastattelu, siellä katsottiin sitä motivaatiota. Meillä haastattelun teki joku opettajista, koska SAMK linjasi jokin aika sitten, että opettajat ovat aivan päteviä näkemään, onko jostakusta hoitoalalle ja että psykologinhaastattelut ovat helposti turhaa rahastusta.
 
[QUOTE="vieras";24892983]Hei! Mutkin kutsuttiin Mikkeliin terveydenhoitotyön pääsykokeisiin. Hinku olisi älytön, mutta meiltä on aika matka Mikkeliin eivätkä junat oikein kulje. :( Pulassa olen. Onko sulla 10.11. pääsykokeet?[/QUOTE]

Mä aion olla yhden yön Mikkelissä, koska pääsykokeet alkavat jo kahdeksalta! Huh :O

Niin ja joo 10.11.
 
Opiskelen viimeistä vuotta terkkariksi. Oikeastaan sairaanhoitajan opintoja on kolme ensimmäistä vuotta ja viimeinen vuosi terkkariopintoja. Sairaanhoitajaksi opiskelevat tekevät viimeisen puolivuotta ns. syventäviä opintoja, terkkariopiskelijoilta nämä jäävät pois ja niiden tilalla on äitiys- ja lastenneuvolatyö, koulu- ja opiskelijaterveydenhuolto ja työterveyshuolto. Pääsykokeissa meillä oli matematiikan, ruotsin ja englannin kokeet. Ryhmäkeskustelu ja opettajan sekä työelämän edustajan haastattelu.
 
vxvvx
Minusta se on pelottavaa, että vaikka psykologi haastattelee, mukaan pääsee ihmisiä, joilla on vakava masennus ja esimerkiski pitkiä osastohoitoja psyk puolella... kokemusta nimittäin tästä on. Onneksi ihminen itse ymmärsi keskeyttää opinnot :(
Tiesithän että vakavastakin masennuksesta voi parantua, ja että masennus voi kääntyä voimavaraksi myöhemmin, ja voi antaa sellaista näkökulmaa mitä ei ns. pumpulissa eläneellä ole! Muut mielenterveysongelmat, kuten skitsofrenia ovat asia erikseen, jos siihen liittyy psykoosivaiheita.
 
No niin, mä taas kaivoin nää kysymykset esille! :D Nyt pitäis saada jotakin järkevää taas aikaiseksi.

Pitää kyllä viimeistellä nää vasta tyyliin edellisenä päivänä, että muistaa mitä on tullut ajateltua jne.
 
Näihin kysymyksiin pitää kirjoittaa lyhyet vastaukset kysymyspaperille (2 kpl, tuli postissa) ja viedä ne mukanaan pääsykokeeseen. Tätä juttua käydään ihan varmasti pikaisesti läpi haastattelussa ja vastauksia analysoidaan tarkemmin (Miksi? Mitä tarkoitat tällä? Jne)
 

Yhteistyössä