Toimitus kysyy: Mitä lapsesi leikkii?

Tyttö 3,5v.
Leikkii mieluiten kauppaleikkejä. Tykkää kans nallejen kanssa leikkiä erilaisia roolileikkejä,jossa "keskustelevat", leikkivät ja pelleilevät (2 pehmoo keskenään, ylensä mä joudun ohjaan toista :) ).
Tykkää palapeleistä tosi paljon ja pelaa myös NallePuh-peliä, palapeliä sekä etsi virhe-peliä tietooneelta.
 
Meillä on 2 v 5 kk vanha poika. Lapsen leikki on ruvennut kehittymään hurjaa vauhtia hän leikkii paljon roolileikkejä mutta myös tavaroilla. Suosikkileluja ovat pikkumuumihahmot (10 kpl mm. nipsu, muumipeikko, niiskuneiti, myy, muumimamma yms...) autot ja nuket ja kaikki niihin liittyvä. Hän keksii myös mielellään "omia leluja" esimerkiksi auto johon on kiinnitetty naru on koira jota hän vie ulos. Kynttilälyhty on muumien talo vanha arkku auton peräkontti ja kori ohjaamo... Hän myös rakentelee paljon laatikoista ja muista tarvikkeista ajopelejä ja koteja. Suosikkileikkejä ovat muumeihin liittyvät roolileikit, autoleikit, ota-kiinni leikit, piilosilla-leikki ja vauvan hoivaamisleikki. Lapsi leikkii vielä paljon meidän aikuisten kanssa kun ei ole sisaruksia. Pihalla leikit lasten kanssa ovat autoleikkejä ja "säntäilyä" Hän leikkii usein toisten poikien (mielellään hieman vanhempien) kanssa. Uusin villitys ovat muumit.
 
Meillä lapset 6v ja 3v, poika ja tyttö. He leikkii paljon yhdessä! Leikit vaihtelee paljon, välillä ollaan kotista, välillä tiikereitä! Sitten rakennetaan legoja ja leikitään autoilla.
Gormitit ja Bionicle hahmot on pojan suosikkeja, Gormitit tällä hetkellä enemmän! Tyttö taas tahtoisi autoja tai poneja :)
Pikkusisko menee aika paljon veljensä perässä, ja kun veli on kylässä jossain niin sitten tyttö leikkii enemmän "omia" leikkejään, esim. nukeilla ja pikkukeittiöllä.

Kerran muksut leikki pienillä lego-ukoilla. Ne taisteli siinä leikissä. Kuulin vain kun 3v tyttö huutaa "taisteluun!! Ja heti perään "tää menis kauppaan ostamaan lapsille karkkia" ja kauppareissun jälkeen lego-ukko lähti takaisin hyökkäykseen :D
 
Vierailija
Hei! Meillä on kolme vuotta toukokuussa täyttänyt tyttö ja parhaat leikit kotona ovat automatolla puuhaaminen, mielikuvitusleikit ja tietenkin ulkoleikit. Tytöllämme ja minulla on mielikuvitusnimet, joiden avulla leikimme kaikenlaisia leikkejä. Leikit ovat enimmäkseen vähän raisuhkoja, mutta myös lukeminen on tosi tärkeää.
 
smk
Hei! Ulkoleikeistä tykkäävät! Tytöt 6 v ja 4 v viihtyvät loistavasti pihalla nyt varsinki ku kesä alkaa olla. Siellä pengotaan ja tongitaan ja nuketkin lupasin tänään viedä pihalle. Kotileikkejä, hiekkaleikkejä yms... monesti mukana myös pikkuveli 2 v. Poika 8 v viihtyy myös parhaiten ulkosalla, pyöräilee, potkii palloa tai rakentaa majoja. Tässä pihassa vaihteleva maasto, saa mukavia ja erilaisia leikkejä. Ihana nähdä miten hyvin leikit menee yksiin ja osaavat ihanasti mielikuvitusta käyttää. =)

Sisällä 2 veen mielileikki on pikkuautoilla ajelu, niitä järjestelee ja hurruuttaa pitkiä aikoja.
 
unikuu108
poika 2½vuotta leikkii mm pikkuautoilla. järjestää niitä värien mukaan ja peruuttaa niitä ja ajelee missä milloinkin.
myös kaikki mahdolliset mielikuvitusleikit eli leijonana oleminen ja ampumis(???) leikit.tämä ampumisjuttu on tullut tarhan isommilta pojilta..
tykkää myös tehdä "piilomajaa" ja skeittaa omalla laudallaan.

muumeista lempihahmo on nuuskamuikkunen ja hän sitten soittaakin "huuliharkkua" istuen sohvan käsinojalla yms. huuliharppuna käy kaikki sen muotoiset esineet.

leikkii paljon itekseen näitä leikkejä. mutta myös osallistuu mielellään mm maalaamiseen jos minä esim maalaan.
 
ÄippäTukholmasta
Meidän 2v tytär alkoi pari päivää sitten leikkimään kreikan tarustoa itsekseen.:) Kyllähän niitä virheitä tuli ( itse olen melko tunnettu arkeologi) mutta eihän niistä mitään huomautettu kun niin suloinen oli tyttö:)
 
Pietun äiti
Pietu 8v makaa kaikkein mieluiten lattialle asetetulla peitolla mahallaan ja leikkii helistimillä, erityisesti eräällä kirpputorilla ostetulla helistimellä, jonka ääni on hänelle erityisesti mieleen koska hänen kasvoilleen tulee aina todella iloinen hymy kun hän kuulee helistimensä äänen. Mikään muu ei saa hänellä aikaan niin suloista hymyä ja kun helistin oli jokin aika sitten pari päivää kadoksissa niin Pietu selvästi huomasi sen koska hän oli epätavallisen itkuinen ja kiukkuinen eikä hänelle kelvannut mikään muu helistin. Kun rakkain helistin sitten löytyi ja Pietu kuuli taas sen äänen vieressäni sen hänelle, niin Pietu teki sellaisen ihmeen että hän nauroi elämänsä ensimmäisen kerran.

Pietun pikkusiskot 3v kaksoset Belladonna ja Maarianmessu taas leikkivät mieluiten äitiä. Aivan erityisen mieleinen leikki heille on leikkiä Pietun äitejä osallistumalla Pietun hoitoon. He sanovatkin olevansa Pietun pienet varaäidit ja ovat ylpeitä onnistuessaan tekemään jotain tämän hyväksi, esim. tuomaan puhtaan vaipan kun Pietun vaippaa vaihdetaan tai onnistuessaan antamaan Pietulle vaikka lusikallisen ruokaa tai tutin takaisin suuhun. Nuoresta iästään huolimatta he ovat jo onnistuneet ymmärtämään, että kuinka suuressa määrin puuttuvainen Pietu on ja että he ovat molemmat olleet puolivuotiaasta lähtien tämän isosiskoja koska menivät silloin tämän edelle kehityksessä.
 

Yhteistyössä