TOUKOKUUN TOUKAT 2010 ~~Syyskuussa~~

NAJ
Paljon on ollut juttuja =) Koitan kommentoida

Kantoliina: Minä koitin tyttöä siihen buddha asentoon ja ihan mahdottoman hyvin tyty viihtyi siinä kun näki ympärilleen. Asennon huono puoli on se ettei siinä voi imettää, mutta ideahan on sama kuin kietaisuristissä, joten vauvan voi kääntää ja imettää siinä tai sitten olen laittanut kietaisuristikehtoon ja imettänyt siinä, se on vähän hankala tehdä yksin, mutta harjoittelemalla onnistuu.

Miikulainen oli saanut mielenkiintoisia kommentteja, kannattaa jättää omaan arvoonsa. Meillä mies oli 6 viikkoislääkärissä ja lääkärisetä oli niin onnellinen että hyvä kun takissaan pysyi. yleensä mies ei tule neuvolaan mukaan.

Kiinteät ja vellit ja vedet ja nukkumiset Ei olla aloitettu kiinteitä, eikä ajankohtaista, velliä ajattelin kyllä tytön kanssa kokeilla, tuttipullo ei ainakaan vielä ole ollut kovinkaan pop, mutta mietin että annan sitten iltavellin nokkamukista. Vettä ajattelin antaa myös sitten kiinteiden kanssa, ihan harjoituksen vuoksi. En usko että kiinteät kauheasti yöuniin vaikuttavat, tai ainakaan vanhempien lasten kanssa ei ole vaikuttanut ja keskimmäisen kohdlla päinvastoin, eli yöt meni lopullisesti pipariksi, kun aloitettiin kiinteät (kyse ei siis allergioista) Luumukysymykseen en osaa vastata, meidän pojilla ei ole ollut vatsaongelmia.

VAuvan koko: Hauskan erikokoisia vauvoja, 8 kg tuntuu niin mahdottoman isolta, meidän neiti kun on sellainen 5 kg, nyt varmaan 5,5 kg =)

Kyynteltenhymy: meillä on vakuutukset Pohjantähdessä, he korvaavat erikoismaidot. Ja mun mielestä siellä oli hyvä kun vakuutus jatkuu 65 vuoden ikään. muuallahan vakuutus katkeaa muistaakseni yleensä 20 vuotiaana ja sitä voi jatkaa, mutta uudesta vakuutuksesta suljetaan pois kaikki jo sairastetut taudit.

Tähän loppuun heitänpä gallupin

MInkäkokoisia vaatteita vauvanne käyttä? Ja vauvan koko?

Meillä käytössö 56 cm (ovat sopivia, paitsi terälliset kokopuvut ja potkarit alkavat olla lyhyitä), 60-62 cm reiluja. Edellisessä nevuolassa kokoa oli 5,2 ja 60 cm

Onko täällä ketään joka olisi ajatellut aloittaa kiinteät sormiruualla? Olisin mielenkiinnosta kysellyt että millä meinasitte aloittaa? Meinasitteko antaa myös soseita? Milloin meinasitte aloittaa?

Nyt tyttö haisee, eli vaipanvaihtoon :hug: kaikille, hyvää viikkoa!

Muoks! Voi v*****u kun meillä on alkamassa putkiremppa ja putket pinnoitettaan eli voidaan asua kotona, vedet on vaan välillä poikki, noh tänään on vedet poikki päivän, niin nyt tyttö päätti tehdä oikeen megakakat, niin että kaikki vaatteista lähtien oli siinä ittessään. Kiva pestä kun ei ole juoksevaa vettä :mad:

NAJ+Tyttö 3kk
 
Viimeksi muokattu:
NAJ meillä on 62/68 vaatteet käytössä ja tyttö siis 4kk ja 6790g ja 62.4cm. Tsemppiä putkiremppaan, meillä remontoitiin pari vuotta sitten kylpyhuone ja siinäkin oli riittämiin kun ei yli kahteen kuukauteen käyty kotona suihkussa tai pesty pyykkiä ja meillä ei sillon ollut edes lasta.. Voin vaan kuvitella mitä se on kun vettä ei tule ollenkaan ja on lapsia :rolleyes:

..huomaa että on aikaa roikkua täällä palstalla kun ei pääse ulos...
 
Hei!
Kiitos Alisalle pinosta ja lisäämisestä listaan!

Unen määrä on monella ollut aika samanmoinen kuin meilläkin, yöunet on n. 10 tuntia yhdellä tai kahdella syötöllä. Päivisin nukkuu yleensä kolmet unet, joista keskimmäiset n. 2-3 tuntia vaunuissa. Aamu- ja iltatirsat on vaan puolesta tunnista tuntiin.

Tuttia täällä huolitaan aina vain vähemmän. Silti ei oikeen osaa nukahtaa ilmankaan, paitsi vaunuissa nukahtaa kyllä. Nukuttamisesta tullut tosi hankalaa, iltaisin yleensä nukahtaa tissille, mutta välillä on ihan rättiväsynyt päivisin eikä silti suostu nukkumaan syliin eikä sänkyyn... lopulta itkun ja kätinän jälkeen yleensä rauhottuu sänkyyn, sitten suostuu ottamaan tutin suuhun ja nukahtaa siihen. Mutta tuo on aina semmonen projekti tuo nukuttaminen... Vielä muutama viikko sitten se oli helppoa kuin heinänteko! Äkkiä ne asiat muuttuu näitten pienten kanssa...noo, uskon että joku hyvä konsti löytyy vielä.:D

Imetys tullut minullekin tärkeämmäksi, ja huomattavasti helpommaksi! Alkuun oli monenlaiset ongelmat ja kivut, rintatulehdus jne., mutta nyt kun se sujuu niin on se vaan ihanaa ja helppoa!

Sitten vielä kysymys näpyistä: Osaisko kukaan neuvoa mitä ihmeen näppyjä on ilmestynyt pojan naamaan, muistuttavat lähinnä hyttysenpuremia (mutta niitä ne tuskin ovat). Näppyjä on vain toisessa poskessa ja silmäkulmassa yhteensä viisi, muutamassa on valkoista keskellä. Poikaa ne eivät tunnu haittaavaan, ovat olleet nyt pari päivää ja muutama niistä ehkä vähän vaalentunut. Ikää on kuitenkin 3½kk, joten tuskin enää ovat mitään "hormoninäppyjä", ja sellaiset taitavat muutenkin olla pienempiä. Nämä ovat kooltaan suurinpiirtein pojan sormenpään kokoisia ja punaisia. Kenelläkään ollut vastaavia??

Yäk, mikä sateinen ilma, ei oo kivaa olla koko päivää sisällä :( Mutta, täytyy varmaan alkaa tehä jotain hyödyllistä tälle päivälle...:wave:
 
Ronya83 voi että on helpotus kuulla että joillakin muilla on myös nukkuminen vaikeaa tai nukahtaminen täällä se vaan on ollut aina! nyt olen kahtena iltana saanut pojan nukahtamaan joten kuten omaan sänkyyn mutta eilen kin nukahti omaan sänkyyn klo 19 sitten heh heräs 20 ja sit nukahti aina syliin sit ku laskin sänkyyn niin kätinä.... sama rumba kl22.30 vasta nukahti sit lopullisesti... voin sanoa suoraan että minusta tää nukuttamis homma on yhtä helvettiä.. vielä ku on yksin kaikki viikot.... ja kaikki konstit on kokeiltu valvottanu väkisin.. yrittäny syöttää tyrmään yms yms yms.... tissittäny pitkään antanu lisäksi velliä... huh... ja kuulen kommentteja koko ajan et no jos teet näin niin varmasti nukahtaa no hohi olen sit kokeillu niin ei mitään vaikutusta.... olishan se ihana saada lapsi nukkumaan klo 20 että sais hetken omaa aikaa mut noh kaippa se joskus.....eikä velli ole ainakaan auttanu et nukkuis pidempään kaks tuntia ja herää.... anteeksi tää kauhea valitus.. oli vaan ihan pakko
 
tyttö82: Voimia! Vauvat kovin erilaisia, toiset vaativia ja toiset helppoja , itellä nyt neljös ja nämä kaks viimeistä ollut aika helppoja kahteen ekaan verrattuna. Kausittaistakin tämä tietysti on, kuukauden pääst sulla voi olla erilainen tilanne, nuo ovat niin ihmeellisyyksiä. Voi toki olla olla et kauankin tuo kestää, jos hänen rytmi on tuollainen. Meillä aina tahtonu lapsilla olla taas se rytmi, että heräävät aamulla hirmu aikaisin ja sitä rytmiä voi joskus voi olla mahdoton muuttaa.

Tuo yksinäisyys tekee varmaan olosi ikäväksi, kun ei ole toista aikuista siinä.:(
 
Viimeksi muokattu:
Naj joo niin jätänkin, lähinnä mua huvitti, että miten voi tommosesta olettaa et ois yh :D Meillähän mies on ollu mun ekasta raskausajan neuvolasta lähtien aina mukana neuvolassa, 2 kertaa lukuunottamatta.
vaatekoko 62-68 käytössä, housuista osa vielä 56cm ja tyttö oli 4kk neuvolassa 61cm (ja 6375g).

Nukkumisesta meillä neiti sammuu kunnon yöunille vasta 23-01 aikaan, olen yrittänyt aikaisemminkin laittaa unille, siinä 21 jälkeen heti, mutta ei nuku tuntia pidempää, kun herää jo. Joten laitan neidin aikasintaan 23 aikaan kylvyn/suihkun ja velli+maidon jälkeen nukkumaan, ja todella harvoin herää ennen aamua syömään (6-8 aikaan), josta jatkaa unia 10-12 asti. Meillä ei tarvita sen kummallisempia nukutuksia iltasin, nukahtaa yleensä syliin heti syömisen jälkeen, josta kannetaan vaan sänkyyn. Meillä siis neiti nukkuu kapalossa ja olen kokeillut, jos en laita kapaloon, niin silloin on paljon lyhkäsempiä unijaksoja.

Meillä neiti keksi tänään miten käännytään masulta selälleen, mutta edelleen ei ole keksinyt kääntyä selinmakuulta mahalteen. Mutta toiselle kyljelle osaa jo kipata itsensä.

Miikulainen ja Tirppa 4kk ja 1pvä :heart:
 
Viimeksi muokattu:
Tyttö82. Saat multa töydet sympatiat ton nukuttamisen suhteen. Meillä meni kans vaikeeksi, kun poika oli 2 kk vanha. Nukutin silloin vielä päiväunet sisällä, ja nukkui vain lyhyitä pätkiä, parhaimmillaan 7 päiväunet. Lopulta kyllästyin ja aloin nukuttamaan vaunuissa päiväunet ja opettamaan nukkumaan pitempiä unia tutittamalla, vaunuja työntämällä.

Paljon käytin aikaa miettimällä miten saada poika nukkumaan ilman huutoa. Meillä yleensä nukahti paremmin, jos sain imetettyä ennen nukkumaan laittoa. Ongelma oli siinä ja on edelleen, että ei suostu syömään, jos edellisestä syötöstä esim vain pari tuntia aikaa. Toinen mietittävä juttu oli, että laittaa unille väsyneenä, mutta EI yliväsyneenä. Lyhyiden iltaunien jälkeen sänkyyn laitan 1-1,5 tuntia viimeisistä päiväunista, tänään nukkui 2,5 tunnin päiväunet alkuillasta, sänkyyn laitoin 2,5 tuntia viimosista unista. Nyt poika on mennyt noin viikon itkuitta nukkumaan ja on kyllä helpotus. En osaa muuten neuvoa, kun kokeile eri systeemejä, mutta tuota väkisin valvottamista en todellakaan suosittele. Ainakin meillä on parempi laittaa lapsi sänkyyn kun on vielä hyvällä tuulella. Vielä noin kuukausi sitten minä nukutin vauvan ensin kantoliinaan tai vaunuihin tai vaikka autoon vaikka vartiksi tai puoleksi tunniksi. Siitä HETI imetys ja suoraan sänkyyn. Tämä toimi hyvin, mutta oli aika rasittavaa...Mut meillä oli siis ongelma, että ei suostunut väsyneenä syömään ja sit ei taas osannu ruveta pienessä nälässä syömään...
Mutta kyllä viimeistään aika auttaa, se voi olla joku päivä vaan kun homma helpottaa. Voimia.
 
Meidän neidillä oli ainaski tänään varsin vihreää kakkaa: / Senhän sanotaan olevan vatsavaivaisen merkki.. Noh, iltahuudot on nyt (ainakin toistaiseksi) loppuneet mutta puklailu ja ilmavaivat on kiusana enemmän tai vähemmän. Mietin että pitäiskö kokeilla Tuttelia Nannin sijasta.. Esikoiselle tosin Tutteli lensi kaaressa aikoinaan, siksi en ihan siihen luota. Pullo on koliikkipullo ollut alusta asti ja kaikenmaailman "kakkajumpat" ja vyöhyketerapiasta tutut hierontaliikkeet myös käytössä alusta asti. Varasinhan mä allergologillekin ajan, ihan varuiksi vaan. Seurataan tilannetta siihen saakka.. vaikka neuvolatäti ja -lääkäri on ihan kivoja, en kauhean korkealle heitä arvosta.

Vaatekoko on meillä housujen osalta 60-62cm, bodyt 62-70cm (hihat silloin hieman pitkät). Neidillä pituutta oli 3kk-neuvolassa 60cm.

Nukkumaan nukahtaa itekseen siinä klo 21-22, kun on syönyt ensin. Yöllä herää klo 03-06 välillä kerran syömään ja sitten aamu alkaa klo 08 aikaan. Aamupäivän torkkuu vähän miten sattuu mutta usein klo 10 aikoihin lähdetään liikkeelle.

Neiti tykkää olla mahallaan pitkiäkin aikoja. Kääntyy selältä mahalleen helposti mutta voi myös möllöttää rauhassa selällään lattialla. Eniten tykkää olla pystyssä koska voi seurata siskon ja koirien tekemisiä.
 
No jopas on.. miten mun tekstiä ei täällä näy vaikka sen toissapäivänä tänne laitoin :O :confused: Nyt kylläharmittaa ja pahasti.. tuli kuitenki kirjotettua pitkät pätkät :kieh:

Nukuttamisesta, meillä nukahdetaan sänkyyn kun vaan vie (jos sen osaa tehdä oikealla hetkellä). Ei siis tarvitse varsinaisesti nukuttaa. Nukkumaan menee iltaisin vaihtelevasti 21-23 välillä. Aamuisin sitten nukkuu 9-10 asti, toki herää muutaman kerran syömään.

KH Toivottavasti pikkuisen vaivat selviävät!

Hienosti miikulaisen, ALM:N ja KH:n vauvat kasvaa!

ALM meillä jää todennäköisesti myös vellit pois, kun ei tuo tyttö pulloa huoli.

nokkamukista te kellä on jo nokkamukit hankittu, nii millaset ne on? Siis onko, että kaatamalla tulee ihan reilusti vai pitääkö lapsen imeä siitä, että saa jotain sieltä tulemaan? Mietinki, et pitää jossain vaiheessa alkaa kokeilla sellasta, ku pullo ei kerta kelpaa.

Naj kiva kuulla, että muillakin pikkuisia lapsia. Meidän tyttö nyt 3,5kk:tta ja 3 kuukautis neuvolassa mitat oli 59,5cm ja 5575g :D Vaatekokoa 62 ollaan käytetty nyt. Mua kiinnostais myös tuo sormiruokailu, mut eikös ne suosittele sitä sitten, ku istuminen onnistuu kunnolla eli n. 6kk:n iässä? Näin olin jostakin lukevinani. Varmasti kokeillaan, kun päästään lähemmäs tuota ikää :)

imetyksestä meillä tuo imetys kestää vain sen 5min, max 10min, joten ei kauheasti siinä läheisyyttä kerkeä saada/antaa. Muuten kyllä tykkään imettämisestä ja jotenkin ihanaa kun tyttö katselee siinä imetyksen lomassa niin ihanasti ja välillä väläyttelee hymyjäkin syönnin lomassa. Imetyksestä en vielä haluis luopua, mut pelkään, että jos se leikkaus tulee, niin joudun luopumaan. Henkisesti olis paljon helpompaa lopettaa imetys pikkuhiljaa, kun kerta rytinällä. Haluisin kuitenkin imettää vielä sen 3kk:tta. Nooh, katsotaan...
 
Iltoja kaikille!

Onkin taasen tovi vierähtänyt kun viimeeksi täällä vierailin... Oltiin Nikon kanssa kotiuduttu sairaalasta silloin (muistaakseni):whistle: No nyt Niko voi jo tosi hyvin ja tarkastuksessa saatiin täysin terveen paperit. Toivottavasti ei tarvitse toisten kokea samaa tautia muiden lasten kohdalla... :heart:

Meillä Niko kasvanut tosi paljon, nyt käytetään pääsääntöisesti 70cm vaatekokoa. Saadaan vielä jonkin aikaa jännittää kuinka paljon on kasvettu kun seuraava neuvola on... muistaakseni viikonpäästä;)

Nikolla puhkeaa ensimmäinen hampi ihan hetkenä minä hyvänsä. Ien pullottaa aivan älyttömästi ja valkoinen kuultaa jo läpi... IIIK, miten äkkiä :confused:

Meillä oli myös tosi suuri elämän muutos, kun muutettiin miehen kanssa erilleen. Kyllä tässä on jo monet itkut itketty isompien lasten kanssa, mutta parempi näin kun vanhemmat jotka riitelevät joka ikisestä asiasta, eikä mistään oltu samaa mieltä. Sovittiin jo että isä saa tavata lapsia ihan vapaasti ja haluan kyllä että lapsillani on isä vaikkei saman katon alla asutakaan.

Olo on aika p...a, mutta lasten vuoksi täytyy yrittää jaksaa... ja .... ehkä vielä jossain vaiheessa saadaan asiat järjestykseen ja muutetaan vielä perheenä yhteen... :( tai sitten ei!

Tämä nyt oli hieman omaan napaan katsomista tälläkertaa, mutta laitan taas uusia kasvu uutisia ja muuta tietoa teille tulemaan kun ollaan taasen (joten kuten) jalkeilla ja päästy suurimman sisäisen tuskan ylitse.:'(
 
Huomenta, tai korjaan päivää.

Tääl ollaan 2tunnin välein herätty yöllä :headwall: No ei sais taaskaan valittaa kun jotkut joutuvat tekeen sitä joka yö :ashamed: Nii ja tein huomion et öisin on hankalampi herätä ilman ketutusta ja väsymystä kun yöt on menny ilman syöttöjä. Sillon kun syötiin yöl osas jo varautua siihen mielessä ja aina jakso yöllä, nyt ei jaksa : /

Nokkamukista joku kyseli. Meil on semmonen ihan tavallinen. Siin on semmonen kova nokka ja tippa lukko, eli Eetun pitää imeä juoma sielt. Hyvin meil onnistuu sillä, tavallista kokeilin mis ei ollu sitä lukkoa nii Eetu meinas tukehtua siihen veden paljouteen. Tuttipullossakin pitää kahtoa aina mikä korkki, ei juo jos tulee paljon kerralla.

Meillä on 68-74cm vaatteita nyt käytössä. Mut nyt oon murissu tehtaille (mielessäni) kun tekevät kamalan tiukkoja housuista mahan kohalta! Eetulla jos lahkeen pituus on ok, ei mahu mahasta kii.

Ai, saatiin lainaan se Jumbo, Dumbo, Bumbo tuoli. En muista mikä se noist on :D Koitin pojan siihen laittaa istuun (Kokeilla vain!) mutta ei sen jalat mahtunu siihen : / Reppana on ollu ruoka aikaan paikalla:D

Ryömitäänkös jo jonkun luona? Eilen laitoin lattialle lattialle (ei mattoja ym.) ja hui, ensin meni vahingossa eteenpäin ja sit taaksepäin. Ite ei hoksannut viel jujua.

Mut nyt äijä saa hepulin, taas kääntyny mahalleen ja ei osaa kääntyä takasin. :wave:
 
ronsutar :hug: :hug: :hug: Ihan valtavasti voimia sinne!

Nokkamuki on meillä Nuk:in muki, en tiiä tuleeko sieltä miten paineella kun on vieläkin vedet antamatta :ashamed: En saanu purettua sitä kokonaan osiin ja neuvottiin keittämään ennen käyttöä niin jäi sitten...

Olipa hyvä että oli tätä luumukeskustelua, meillä taitaa olla kakka jumissa.. Oottelen vielä tän päivän, mut tyttö tavallisesti sontii 2-4 kertaa päivässä, nyt on viimeksi eilen aamulla tullut vähän. Ei näytä vaivaavan, joten huomenna luumut kehiin jos ei toimi vatta sitä ennen.

Mitenkä ton peukun syönnin saa kitkettyä pois..... Argh mikä mekkala KOKO yön... Siis toi ei oo mitään imemistä, vaan syöntiä.. Yöllä ei kyllä syönyt kuin kaksi kertaa, nekin kerrat meni kyllä äitin hermojen piikkiin kun ei sitä lupsutusta jaksanut kuunnella. Ei pitäis tehä niin ettei totu että sitä maitoo tulee vaikkei niin pyydäkään :headwall: Mies on lomalla loppuviikon niin mä meen toiseen huoneeseen nukkuun, niin saa sikeäunisempana tuoda tytön mulle sitten vasta kun itkee.

Pitää mennä, tytöllä meni hermot yksin oloon :D
 
NAJ
Olipas kivan paljon tullut juttuja :wave:

Ronsuttarelle :hug: jaksamista vaikeaan tilanteeseen.

Nokkamuki Niitähän on olemassa sellaisia taikamukeja, joissa pehmeä nokkaosa ja joita pitää imeä että niistä tulee nestettä. Sellaisen varmaan hankin vesimukiksi. Jos sitä velliä kokeillaan, niin sen ajattelin antaa ihan tavallisesta nokkamukista, on kuitenkin vähän paksumpaa tavaraa.

Tyttö82 Täydet sympatiat nukutusongelmiin, tosiaan saitkin jo hyviä ohjeita, meillä tuon vaativaisen keskimmäisen kanssa olellisinta oli ajoitus. Yhtään yliväsyneeksi ei saanut päästää. Tosin hän ei koskaan oppinut nukahtamaan omaan sänkyyn, mutta yiväsyneenä karjui hullunlailla, eikä tahtonut nukahtaa+yö meni hurjan levottomaksi. Tämän tytön kanssa myös ajoitus on tosi tärkeätä, usein vien sänkyyn vaikka tyttö ei näyttäisi väsyneeltä ja silloin nukahtaa tosi rauhassa. Väkisin älä valvota, se todennäköisesti huonontaa unta. Muista kuitenkin että kaikkia vauvoja ei vain yksinkertaisesti pysty opettamaan nukahtamaan itsekseen/nukkumana pitkiä unia. Keskimmäinen nukkui 10-20 min päivisin ja ihan kaiken kokeilin, mutta kun ei niin ei.

Alisa Tosi kiva kuulla, että löytyy muitakin pikkusia. Oliko teidän tyttö minkäkokoinen syntyessään? TÄmä tuntuu jotenkin niin mahdottoman pieneltä, kun pojat on kasvaneet ihan eritahtia kun tämä tyttö. Joo sormiruokaa suositellaan silloin 6kk ---> kun lapsi pystyy itse istumaan. Minä ajattelin että koitan syöttää vähän sekaisin sormi ja soseruokaa. Toivoisin että voitaisiin aloittaa sormiruualla, että pystyisin täysimettämään siihen 6-7 kk ikään. Toivottavsti leikkaus ei sotke teillä imetystä.

Liikkuminen Vimmatusti koittaa työntää itseään eteenpäin mahallaan, välillä vahingossa onnistuukin hilaamaan itseään eteenpäin, mutta ei sitä voi muuksi sanoa kuin vahingoksi, eikä oikein itsekään tajua mitä tapahtuu.

Nyt on pakko herättää tuo keskimmäinen, tiedä mikä kasvukausi menossa, kun tahtoisi vaan nukkua ihan mahdottoman pitkään

NAJ+Tyttö 3 kk
 
Ronsutar ISO :hug:

Meillä olis perjantaina neuvola,saa nähdä mitä vaaka näyttää :whistle:

Liikkumisesta meillä ei vielä mennä eteen eikä taakse,mut muuten pyörii ja kääntyilee kylelleen.

Täällä nukutaan edelleen yöt hyvin yhdellä syötöllä joskus ei sitäkään. Päivällä nukkuu 3 päikkärit mitkä on kestoltaan 4-6h./päikkärit.

Mut nyt pitää mennä :wave:

baby dream ja Henri 3,5kk.
 
Ronsutar :hug:

Pitkään aikaan taas jaksanut kirjoitella, enkä oikein muista mistä ootte jutellut, mutta jos nyt jotakin kuitenkin yritän näpytellä :)

Benjamin sukelsi viime lauantaina ensimmäisen kerran vauvauinnissa. Kaksi kertaa kokeiltiin, eikä tainnut olla pojan mielestä niin kovin miellyttävä kokemus. Itku meinasi tulla, mutta ei kuitenkaan. Vähän silleen että mitä te kiusaatte mua, kun olisin niin tykännyt vaan tässä vedessä polskutella :) Mutta eiköhän hän opi jatkossa sukeltelustakin tykkäämään.

Kyljille Benjamin kääntyilee ihan sujuvasti, mutta ei ole sen yhden kerran jälkeen vatsalleen kääntynyt. Ottaa kiinni kaikesta mistä vaan saa ja vatsallaankin viihtyy jo aika pitkän aikaa. Lattialla tämä poika viihtyisi katselemassa vaikka koko päivän, mutta välillä on vaan helpompi pitää sylissä turvassa innokkaalta isoveljeltä. Benjamin on myös alkanut säikkymään kovia ääniä.

Nukuttaminen meillä on onneksi ollut helppoa.Tämä nukahtaa vaikka itsekseen lattialle kun väsy iskee. Semmosta unikitinää pitää vähän aikaa ennen nukahtamista.

Mulle näyttää hyvin sopivan noi cerazetet. Kohta on jo toinen levy loppu ja yhdet ihan normaalit menkat on tullut tänä aikana. Ihan kiva. Ja olen jopa muistanut ottaa pillerin joka päivä samoihin aikoihin, kun tajusin laittaa ne kylpyhuoneen kaappiin. Nyt ne on siis osa aamurutiineja.

zizilisko+B 3,5kk
 
emv
Moikka!

zizilisko: kiva kuulla vauvauintijuttuja! Meillä toka kerta nyt lauantaina ja jo odotellaan kovasti et päästään uudelleen. Ainoa ikävä juttu siinä on et meillä se on jo 8.15 aamulla ja sinne kävelyyn menee puoli tuntia. Viimeks vauvauinnin jälkeen Sade nukkui melkein 3h, vaikkei nuku tavallisesti ees 2h päikkäreitä (1½h taitaa olla pisimmät sen jälkeen kun täytti 3kk).

ronsutar: täältä myös iso :hug: ja voimia!

nukkumisesta: Sade nukkui yön niin kauan kuin oli pelkällä rintamaidolla niin, että söi kerran ja joskus harvoin kaksi. Nyt ollaan maisteltu perunaa, porkkanaa ja luumusosetta viikon verran ja koko sen ajan yöt on olleet tosi katkonaisia. Sade pyörii pinniksessä ihmeasentoihin, herää juttelemaan yöllä, syö yhtä usein tai useamminkin tissiä yöllä kuin mitä aiemmin. Pahimmillaan heräillyt just noin 2h välein. Turhauttaa. Ja siis kiinteitä vasta maistellaan, pääasiallinen ravinto yhä imettäen.

vaatteet:
pääasiassa 68-70cm, monista housuista menee 62cm vielä hyvin. Sade oli viikko sitten 67cm pitkä.

Meillä kans tarkoitus soseiden lisäksi sitten sormiruokaa, kunhan vähän aikaa kuluu ja kiinteät on kunnolla otettu ohjelmistoon. Ja tosiaan, mulla kans käsitys et sormiruokaa suositellaan sitten kun lapsi jo istuu.

Meille kuuluu sellaista ikävää, et mun isän syöpä on uusinut ja tilanne on pahempi kuin 2v. sitten, jolloin kasvain oli reisilihaksessa (oli lihassarkooma). Edellinen oli harvinainen syöpä eikä silloinkaan tilanne ollut kovin hyvä, mut nyt se on sitten vatsassa kiertynyt verisuonen ympärille, kiinni munuaisessa ja maksassa. Tilanne ei näytä kovin hyvälle. :|:'( Aika apeat fiilikset. Isä 50v. vasta ja isän nuorimmainen 10v.

-emv ja sade 5kk 5pvää :heart:
 
emv::hug:
ronsutar: Toivottavasti asiat vielä päätyvät hyvin. Jospa kyse oiskin vaan väsyneiden ihmisten kinastelusta, jotka saatais sovittua...

Tänään 4kk neuvola 6355g 61 cm ja hattu 41 cm
Hymyili ja jutteli lääkärille ihan valtavasti:)
 
Ronsutar ja emv :hug:

Alisa olet kyllä ollut todella sitkeä imettäjä rintaongelmista huolimatta.. Toivotaan että saat jatkettua vielä ainaki tohon 6kk saakka.. :)

4kk lääkärineuvola oli eilen ja ihan terveen paperit annettiin. Ehkä lähdetään lastenkirurgille, kun herralla on kaks varvasta kasvanu yhteen. Ei kuulemma paha juttu, kun luut on molemmilla omat, nahka vaan noin puoliväliin saakka yhteinen. Meillä on vakuutus, joten mahdollisesti käydään yksityisellä.
Mitat, suluissa 3kk
Pituus 66cm (64,6)
Paino 7,31kg (6,41kg)
Hattu 41,7cm (40,2cm)

Jatketaan edelleen täysimetyksellä, kiinteiden aloituksella ei kiire mikäli poika pysyy tyytyväisenä.

Vaatekoko meillä nyt 68, äitiyspakkauksen 70 myös. Jotkut pienemmät housut menis muuten mutta jalkaterä jää puristuksiin.

Tsirppi ja Tyyppi
 
moikka.. Kiitos kaikista neuvoista ja voiman toivotuksista=) nyt on mennyt jo kolme iltaa että ensin kylpy noin 18.30 ja sitten noin 1930 molemmat tissit sit vielä velliä ja noin klo 20 nukahtanut omaan sänkyyn jee! nukahtaa kun istun pinniksen vieressä.... sit nukkuu 3-4 tuntia omassa sängyssä se on niin uutta mulle...... välillä vaan tutin käyn antaan... tää on niin luksusta toivottavasti pian nukkuu sikesti ton ekankin pätkän omassa sängyssä vaikka nytkin nukkuu silleen ettei huuda kun herää annan vaan tutin mut kuiten on sellasta kähnäämistä.... pitää vaan hokea itsellee jaksaa jaksaa....
 
NAJ
Emv :hug: jaksamista! Mun oma isäni kuoli 2007 aivokasvaimeen, sairastui 2006 syksyllä ja nukkui pois 2007 keväällä.

Tyttö: Kiva että nukahtaminen on alkanut sujua, mun mies luki pääsykokeisiin kun kakkonen oli vauva, tosi paljon olin yksin lasten kanssa. Mies meni aamulla töihin ja sitten illalla lukemaan. VÄlillä oli aivan mahdottoman raskasta.

Emv:lle vielä meidän kakkoselle kävi myös noin että kun kiinteät aloitetiin alkoi poika heräillä vielä enemmän. Toivotaan että menee teillä ohi.

Mä ajattelin aloitella kiineät vasta kun tyttö istuu, kiinnostuu syömisestä ja kielen esiintyöntämisrefleksi häviää. Nyt annetaan d-vitamiini lusikalla ja puolet on rinnukksilla, kun nielemisrefleksi on vielä takana, ja kun lusikan suuhun laittaa, alkaa vimmattu pyörittäminen kielellä ja lopuksi tyttö saattaa yrittää imeä lusikkaa. Tytöllä ei siis ole mitään valmiutta aloittaa kiinteitä. Jos on silloin mahdollista saapi tyttö suoraan sormiruokaa. Näin siis toivon asian menevän, matkaan ehtii tulla monta mutkaa vielä. Tämä olisi ollut kakkosen kohdalla järkevintä, ehkä olisi sitten sujunutkin syöminen, kuka tietää.

Paljon ulkoilevat: Oletteko hankkineet välikauspukua vauvalle näin syksyllä? Siis ihan vedenkestävää. Meidän pojilta on jäänyt fleecepukuja ja sitten tytölle ostettiin 62 cm kokopuku, joka alkaa olla hyvä nyt, mutta mikään noista ei kestä vettä. Mietin kun ollaan usein tosi pajon ulkona poikien harrastusten takia, jos sataa, niin en voi ottaa tyttöä pois rattaista tai sitten pitää väkertää liina+sateenvarjo viritelmä, olisikohan fiksua ostaa sateenkestävä haalari. Kaikkea sitä pohtii vielä kolmannenkin kanssa. Turhaan en viitsi ostaa, kaapit niin täynnä rojua muutenkin. Ja mitä pukua suosittelisitte? Reimaa en osta, on aika huonolaatuista ja ylihintaista+koot aivan järkyttävän isoja.

Me käytiin tytön kanssa kokeilemassa vauvasambaa tai oikeastaan minilattareita, oli kyllä tosi hauskaa. Mennään vielä ensi viikolla ja sitten päätän, aloitetaanko se vai ei. Ajat on vaan vähän hassut meille, toisaalta ei meille ole olemassa sopivia aikoja.

Meidän keskimmäinen on ruvennut näkemään painajaisia ja herättää minut joka yö : / Huomaa kun ei taas ole tottunut heräämään useita kertoja yössä, niin pää on ihan sekaisin. Juu nyt siivoamaan kun tyttö nukkuu

T:NAJ+Tyttö 3kk
 
Moi!

Pitkään aikaan en oo jaksnu täällä käydä, enkä oo kyllä kerennykkään. :)

Täällä on ollut puhetta vaikka mistä, en edes muista kaikkea..

Meillä Ella kääntyi eilen aamulla selältä vatsalleen, käsi tosin jäi alle mutta muuten oikein hieno suoritus. Ja nyt olen pitänyt tyttöä melkein koko ajan lattialla, että kehittyisi lisää tuo liikkuminen. :)

Nukkuminen meillä on todella hyvällä mallilla. Ella on jo kolmisen kuukautta nukkunut yöt kokonaan. Ja nyt on tullut sellainen rytmi, että mennään nukkumaan 20.30-21.00 ja herätään 08.00-09.00 eikä herätä kertaakaan yöllä. :D Onkohan ihan normaalia? Mutta mikäs siinä jos uni maistuu!

Soseiden aloituskin on lähtenyt hyvin käyntiin. mitään makua ei ole Ella vierastanut, kaikki on uponnut. Eikä mahavaivojakaan ole tullut. :)

Muskari alotettiin pari viikkoa sitten ja ollaan kyllä tykätty. Pääsee Ellakin kontaktiin muiden lasten kanssa ja laulaminen on hirmu mukavaa. :) Vauva-uintiin me ei menty kun se on niin kallista.

Muuta en nyt keksi. :)

Jos ensi viikolla sitten tulisi kertomaan neuvola kuulumiset.

Riikka ja Ella kohta 4kk
 
Viimeksi muokattu:
emv :hug: Paljon voimia sinullekin!
Tuosta vauvauinnista piti vielä kommentoida, että meillä olisi varmasti jäänyt väliin koko uinti, jos olisi kovin aikaisin. Kuulin, että jossain on uinnit jopa ennen kahdeksaa ja vielä viikonloppu aamuisin, jolloin yleensä se toinenkin vanhempi on kotona ja voisi ehkä nukkuakin vähän pidempään!
Meillä kolmosen kanssa uinnit alkoi klo 11 ja nyt uidaan 10.30. Korvaamassa ollaan käyty myös toisessa uintipaikassa iltaisin.

Benjamin kääntyi tänään taas yhden kerran vatsalleen :) Ja nyt poika sitten makoileekin lattialla koko ajan puoliksi vatsallaan, syö nyrkkiä ja kiljuu. Ihan vielä ei pää meinaa tulla mukaan kääntymiseen ja käsi on vähän edessä, mutta eiköhän tuo lähipäivinä keksi sen oikean tekniikan.

Meillä käytetään vaatteissa kokoa 62. Jotkut on jo aika nafteja, mutta 68 taas on vielä iso. Viime neuvolassa pituus oli 61cm.

Meillä taapero on ollut sunnuntaista asti kuumeessa ja ollaan oltu vain sisällä. Aika rankkaa kun lapsi jaksaa kyllä touhuta kuumeesta huolimatta, mutta äidin henkireikä eli päiväunet jäänyt vähän vähälle, kun ei poika saa kunnolla nukuttua. Paranisi nyt nopeasti, että pääsisi taas kiinni normaaliin arkeen ja normaaleihin 3 tunnin päikkäreihin.

zizilisko
 
Viimeksi muokattu:
emv :hug:

Pakko oli tulla hehkuttamaan, meillä nukuttiin yö heräämättä :confused: 21.30 tyttö nukahti tissille, söi tosi vähän ja olin jo henkisesti valmistautunut valvomaan, kunnes sitten tankkasi lisää klo 23 ja heräsi seitsemältä aamulla! Mä kävin yöllä pari kertaa ottamassa peukun pois suusta, kun lurpsutteli sitä taas niin että talo raikui, mutta aaaaah, että on levännyt olo. Eli meillä teki peruna tehtävänsä! En nyt vielä ihan tuuleta, ensi yö voi olla jo eri. Mutta mikä tahansa on parempaa kuin 2h välein heräily :xmas:

Kahville mentävä, palaan paremmalla ajalla!
 

Yhteistyössä