Mulla se sulaa vain käsissä ja tarttuu joka paikkaan ja tahmaa
400 grammaa sokeria
3 ruokalusikallista sitruunamehua
3 ruokalusikallista vettä
Sokerivahan valmistaminen on samantyylinen prosessi kuin jälkiruokiin tarkoitetun siirapin valmistaminen.
Sokerivahaa valmistettaessa on tärkeää varmistaa, ettei vahasta tule liian paksua. Lisää kaikki kolme ainesta kattilaan ja sekoittele hiljakseen alhaisella lämmöllä, kunnes seos alkaa kiehua. Poista lämmöltä ja anna jähmettyä muutaman minuutin ajan.
Tarkista vahan väri ennen sen käyttöä, sillä väri kertoo, onko vaha valmis käytettäväksi. Vahan tulisi olla vaalean hunajan väristä, kultaan taipuvaa, eikä liian tummaa. Jos keität seosta liian kauan, sokeri voi palaa. Kun olet varma siitä, että seos sopii käytettäväksi, anna sen viilentyä rauhassa, mutta
tarkkaile sitä jatkuvasti, ettei se ehdi jähmettyä liikaa.
Kokeile seoksen toimivuutta pienelle ihoalueelle: tarttuuko se ihokarvoihin? Jos tarttuu, on se valmis käytettäväksi.