Lapsi 20.08.2024

7 suloista tapaa, joilla taapero näyttää rakastavansa sinua

Taaperolla ei ole vielä kovin laajaa sanavarastoa käytössään. Onneksi aito rakkaus ei vaadi sanoja.

Teksti
Maria Mäkituomas
Kuvat
iStock

Taaperoikäinen lapsi pystyy osoittamaan vastavuoroisesti rakkautta, kuten halatessa rutistamaan takaisin. Se ei kuitenkaan ole ainoa tapa, jolla hän ilmentää kiintymystään.

Babycenter listasi, mitkä taaperon eleet ja tavat viestivät rakkautta vanhempaa kohtaan. Alkuperäisen, englannin kielellä julkaistun artikkelin voi lukea täältä.

1. Halailu ja pussailu

Lapsi alkaa osoittaa hellyyttä vastavuoroisesti noin 10 kuukauden iästä alkaen. Äkilliset kaulaan kiepsahtamiset ja märät pusut tulevat vanhemmille myöhemmin tutuiksi, kun taapero alkaa näyttää tunteitaan estoitta. Fyysisillä rakkaudenosoituksilla taapero haluaa saada myös hellyyttä vastineeksi.

2. Vihjeiden etsiminen

Oudossa tai yllättävässä tilanteessa taapero kääntyy katsomaan vanhempaansa. Miten nyt kuuluisi reagoida? Taaperon vankkumaton luottamus vanhempiaan kohtaan on yksi rakkauden ilmentymä.

3. Matkiminen

Vanhemman katsomisesta puheen ollen: koska taapero ihailee vanhempaansa, hän matkii tätä jatkuvasti. Välillä taaperon touhujen seuraaminen on kuin pieneen peiliin katsomista. Vaikka matkimisella on kehityksellinen tehtävä, on se myös kiintymyksen ja ihailun osoitus.

4. Kontaktin ottaminen

Taapero janoaa vanhemman huomiota. Hän tahtoo vanhempiensa katsovan hänen leikkejään, kommentoivan hänen saavutuksiaan ja kuuntelevan hänen juttujaan. Vaikka huomionkipeys ei vaikuttaisi kovin valikoivalta, vanhempi voi olla varma, että hän on lapsensa suosikkiyleisö.

5. Tukikohtana käyttäminen

Taapero juoksentelee leikkeihinsä, mutta hän palaa tuon tuosta tankkaamaan rakkautta vanhemman sylistä. Sen suloisempaa luottamuksenosoitusta ei ole!

6. Suojautuminen

Taapero luonnollisesti hakeutuu vanhemman läheisyyteen, kun jotain pelottavaa tapahtuu. Vanhemman syli on turvapaikka, jonne mikään paha ei yllä – ja lapsi tietää sen.

7. Lohdun etsiminen

Oli kyseessä sitten ruhje polvessa tai leikkikaverin epäreilu käytös, lapsi etsii vanhemmasta turvaa ja puolustajaa. Taapero tietää, että hän voi luottaa vanhempaansa lujemmin kuin kehenkään muuhun.

Lähde: Babycenter

Jaa oma kokemuksesi

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X