Lapsi 15.01.2023 Päivitetty 26.06.2023

6 syytä, miksi taaperot ovat ihmiskunnan huippua

Taaperoarki on paljon muutakin kuin kiukuttelua ja kysymyksiä. Ikävaiheeseen liittyy myös rikasta mielikuvitusta ja estotonta rakkautta.

Teksti
Maria Mäkituomas
Kuvat
iStock

Taaperoikäiset lapset mielletään usein vaativiksi, hankaliksi ja suorastaan raskaiksi. He haluavat paljon huomiota, touhuavat loppumattoman energian vallassa ja ennen kaikkea kiukuttelevat, kun oma tahto ja itsenäisyys alkavat hakea uomiaan.

Taaperovaiheeseen kuuluu silti paljon muutakin kuin myrskyisiä raivokohtauksia ja ehtymättömiä miksi-kysymyksiä. Itse asiassa taaperot ovat sangen mainiota porukkaa. Lue perustelut!

1. Heidän puheissaan ei ole suodatinta

Sanotaan, että totuuden kuulee lapsen suusta. Usein näin onkin, sillä taaperot ovat järkkymättömän rehellisiä mielipiteissään.

Koska taaperolla on rajallinen sanavarasto, mahdollisesti ääntämisvirheitä ja lisäksi vielä luova tapa assosioida, johtavat taaperon jutut usein hulvattomiin tilanteisiin. Yleensä väärinkäsityksille voi nauraa, ainakin jälkikäteen.

Lue myös: ”Mökillä polteltiin ruohoa”, kertoi lapsi päiväkodissa, mutta totuus olikin toinen

2. He tanssivat kaikkialla

Tanssiva taapero on tuttu näky niin kodin olohuoneessa, supermarketin käytävällä kuin päiväkodin pihassa. Mikähän meitä aikuisia vaivaa, kun emme enää uskalla tehdä samoin?

3. He juoksevat joka paikkaan

Taaperoiässä lapset pursuavat intoa ja uteliaisuutta. Taaperon mielestä kaikki on niin kiinnostavaa ja ihanaa, ettei kävelyvauhti millään riitä kaiken ihanuuden saavuttamiseksi.

Seuraavan kerran kun aikuisena pääset tähän mielentilaan – esimerkiksi, jos intoudut juoksemaan vastaan rakasta läheistäsi – kiinnitäpä huomiota siihen, miten vapauttava ja hyvä tunne se on.

4. He uskovat taikaan

Taaperon mielestä äidin tai isin puhallus parantaa kipeytyneen polven, joulupukki tuo lahjat ja säätä voi ohjailla ajatuksen voimalla.

Elämä on paljon kauniimpaa, kun siinä on mukana ripaus taikaa. Ehkä taaperot ovat juuri siksi niin iloisia.

5. Heidän mielikuvituksellaan ei ole rajoja

Jatkona edelliseen lisättäköön, että taaperoiässä lapset ovat käsittämättömän luovia. Pihalla lojuvat oksat muuttuvat heidän hyppysissään taikasauvoiksi ja iso pahvilaatikko näyttää heidän silmissään satulinnalta, autolta tai avaruusraketilta.

Jos taito nähdä ihmeellisiä puolia arkisissa asioissa säilyy aikuisuuteen asti, on hyvin onnekas.

6. He osoittavat estottomasti rakkauttaan

Yllätyshalit ja märät pusut ovat luksusta, josta taaperoiden vanhemmat saavat nauttia päivittäin.

Taaperon mielestä ei ole ollenkaan vaikeaa sanoa, että rakastaa toista. Siinä meillä aikuisillakin olisi opittavaa!

Lähde: Mom.com

Lue myös: 2-vuotias on hurmuri, joka kaipaa kehuja! Parivuotiaan itsetuntoa kasvattaa, kun saa osallistua vanhemman puuhiin

Anna.fi: 10 syytä, joiden vuoksi introvertti on mahtava puoliso

Lue myös

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X