äiti ja melukylän lapset - Banneri

Raskausviikko 17+0!!

Teksti Terhi
17 viikkoa täynnä ja 18 starttasi juuri käyntiin.
(Kyllä nämä viikot vilisee järkyttävän nopeeta, juurihan mä plussasin).

Viime viikolla kerroin siitä kuinka vihdoin on pienen liikkeet alkaneet tuntumaan. Sunnuntaina masussa alkoi aika melske kun menin nukkumaan ja päätin ihan huvikseni laittaa käden vatsan päälle ja kyyneleet nousi silmiin kun pienen liikkeet tuntui vatsan läpi käteen asti. Näin on käynyt nyt parina iltana ja voi sitä onnen määrää. ♥ Ensin sitä odotti niin malttamattomana niitä ensimmäisiä liikkeitä, niin yllätyin todella kun ne heti melkein sen jälkeen tuntu jo vatsan läpi asti. Murunen on iltaisin virkeimmillään joten lapset eivät vielä ole päässeet pieniä potkuja tuntemaan.

Vatsa kasvaa tasaista kyytiä, tosin ei enää niin lujaa kuin hetki sitten. Päätin laittaa vierekkäin pari kuvaa joista toinen on otettu raskauden alkuvaiheessa ja toinen tänään aamusta. Vatsa on kasvanut ihan valtavasti näiden muutaman viikon aikana. Alkuun tuntui ettei se kasva ollenkaan vaan näytän lähinnä hyvin syöneeltä ja sitten kuin hujauksessa maha on kasvanut näihin mittoihin.

Kännykällä otetussa kuvassa aika huono laatu. Bola-koru saatu yhteistyönä StarKidsiltä.

Yöt sujuu mukavan rauhallisesti vielä. Vessassa ei tarvitse ravata, mutta jostain kumman syystä olen alkanut nukkumaan toinen käsi hassusti pään yläpuolella ja herään siihen kun käsi on puuduksissa. Näen myös paljon erilaisia unia. Paljon on tullut nähtyä unia myös vauvan sukupuolesta, mutta harmikseni en sitten muista enää aamulla että kumpi unessa esiintyi. Hieman ärsyttävää. 😀 Nämä unet voivat tietysti johtua siitä että lähestyvä rakenneultra jännittää.

Raskauden aikana ei ole ollut pahemmin mitään suurempia vaivoja, muuta kuin tuntuu että olisi jokin kesto tukkoisuus päällä. Nenästä tulee usein niistäessä verta ja joka aamu alkaa niistäen. Tämä sama vaiva on ollut jokaisesa raskaudessa. Lenkkeillessä myös hengästyn normaalia nopeammin, mutta pystyn silti kävelemään ihan reipasta tahtia. Katsotaan muuttuuko tahti kuinka kun liitoskivut joskus astuvat kuvioihin (toivottavasti mahdollisimman myöhään).

Perjantain kunniaksi voisi hieman herkutellakkin. Viime yönä kun tuli nähtyä unta että hotkin ties kuinka monta lauantaipussia kun ne karkit siellä oli vaan niin hyviä. Jos kuitenkin saisin hillittyä itseni ja söisin vain muutaman palan kaapissa olevaa pähkinäsuklaata. 🙂

Nyt toivotan kaikille oikein ihanaa viikonloppua!

Niin ja käykää ihmeessä osallistumaan Bola-koru arvontaan. Arvontaan pääset t ä s t ä.

Kommentit

18 kommenttia
Avatar

Tervetuloa. 🙂

Avatar

Onpas näyttävä masu nyt jo, ihana <3

Avatar

Aikamoinen pömppö se jo on. 🙂

Avatar

Ihana kumpu <3

Avatar

Kiitos. 🙂

Avatar

Ihana masu =) Ja voi muistan niin noi liikkeet miten ihania ne oli kun ne alkoi tuntumaan ja niin nopsaa siitä voimistui… =)

Avatar

Kiitos. 🙂
Nuo liikkeet on kyllä jotakin niin ihanaa.♥

Avatar

Hei apua!! Ihana masu! ❤️ kauhee kun aika rientää.. 🙂 ❤️

Avatar

No älä muuta sano, kauheeta kyytiä viikot vierii. 🙂
Kiitos, saa nähdä joko masun tahti kasvaa hidastuisi hetkeksi, jos ei niin millasia sitä sitten ollaan elokuussa. 🙂

Avatar

Suloinen masu! ♡
Ja kaunis bolakoru, minulla oli Senniä odottaessa samanlainen. 🙂

Avatar

Kiitos. 🙂
Oon kyllä ihan rakastunu tähän koruun. Aamulla laitan ekana kaulaan ja vasta illalla otan pois. 🙂

Avatar

Ihana maha! Ja varmaan nyt isompi kuin miulla koko raskaudessa – tai siis näyttää isommalta, sie kun olet niin siro. 🙂

Ja oih, ne liikkeet, ihania!

Avatar

Kiitos. 🙂
On tämä maha jo aika mahtava, nyt samaa kokoa kun on ollut aikoinaan Ainoakin odottaessa. 🙂 Saa nähdä millainen pallo olen elokuussa.

Liikkeet on kyllä ihan parhautta. Silloin nousee kyllä joka kerta hymy korviin.♥

Avatar

Ihana maha ja ihania kuulumisia. Nuo ensimmäiset kädelle asti tunnettavat liikkeet ovat aivan uskomattoman ihania <3

Avatar

Kiitos Emilia. 🙂
Niin ne kyllä on. Aina sävähdyttää samalla tavalla. ♥

Avatar

Kaunis masu ❤
Ihana kuulla, että raskaus etenee hyvin.

Avatar

Kiitos Hanna.♥

Avatar

Hei täälläkin vaihtuu juuri sama viikko, eli jään seuraamaan! 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä