äiti ja melukylän lapset - Banneri

Täysimetys on ollut mielessä jo odotusajoista lähtien. Silloin mietin, että jos vain imetys saadaan sujumaan hyvin, olisi mahtava juttu jälleen täysimettää vauvaa sinne 6kk ikään asti. Imetys lähtikin heti hyvin käyntiin, paitsi pientä panikointia oli ilmassa, kun alkuun kelpasi vain toinen tissi ja toista hyljittiin. Lopulta sekin huolittiin ja imetys sujui hyvin, jopa niin hyvin, etten tällä kertaa kärsinyt edes rintatulehduksesta ja imetysote oli heti hyvä.

Saagan 4,5kk neuvolalääkärissä ollessa lääkäri kyseli mitä vauva syö tällä hetkellä? Sanoin hänelle vauvan syövän vielä pelkkää rintaa. Lääkäri kysyi, onko tavoitteenamme 6kk täysimetys? Ja onhan se ja toivon todella, että se onnistuu. Lääkäri sanoi, että tällä hetkellä käyrät näyttävät hyvältä ja voimme ainakin vielä jatkaa pelkällä imetyksellä. Katsotaan kuulemma miltä näyttää sitten 5kk neuvolassa vieläkö voidaan näin jatkaa.

Toivon todella, että onnistumme 6kk täysimetyksessä ilman ongelmia. Ainakin tällä hetkellä maitoa tulee todella hyvin ja vauva syö rauhallisesti (ei kiinnitä ympärillä tapahtuvaan liikaa huomiota) ja viihtyy rinnalla vielä hyvin. Jos emme onnistu, olisi se itselleni ehkä jonkinlainen pettymys. Imetys on minulle tärkeä asia ja rakastan niitä hetkiä kun saamme istua sohvannurkassa, vauva pyörittelee käsissään imetyskorua, tuhisee ja juuri sillä hetkellä ei ole kiire minnekään.

Maitoa tulee hyvin ja se on ihana asia täysimetyksen jatkoa ajatellen

Mitään imetysmaratoneja meillä ei koskaan ole ollut, vaan isoveljensä tavoin syöminen tapahtuu lopulta aika nopeasti, ellei uni meinaa iskeä ja havahtuu taas syömään. Maitoa tuntuu tulevan helposti, muttei mitenkään suihkuamalla. Tosin joskus jos on ollut pidempi imetysväli, niin siten tulee tosi runsaasti.

Saaga on syömisen jälkeen kylläinen ja tyytyväinen tyttö, joka kertoo siitä, ettei kiinteillä ole vielä kiire. Hän on ollut aika herkkävatsainen ja ihan senkin vuoksi tuntuisi hyvältä, että 6kk täysimetys onnistuisi.

Saaga ei ole myöskään itse vielä näyttänyt kiinnostusta ruokaan. Hän on usein joko minun tai isänsä sylissä, kun syömme. Pöydällä olevista jutuista häntä kiinnostaa eniten maitopurkki tai sitten hän hymyillen hihkuu sisaruksilleen pöydän toiselle puolelle. Meidän lautasilla olevat ruoat eivät ole vielä kiinnostaneet. Tästäkin voi päätellä, ettei olisi vielä otollinen hetki aloitella kiinteitä.

Täysimetyksellä nyt sitten mennään ja se tuntuu erittäin hyvältä. Vielä olisi reilu kuukausi siihen 6kk ikään ja minusta tuntuu, että tämä voi onnistua. Kunhan vain pienen paino ei lähde laskemaan ja maitoa tulee tarpeeksi pitäen vauvan tyytyväisenä.

Kommentit (6)

Meillä myös Minean aikana neuvolasta sanottiin , että nykyään suositellaan kiinteiden aloitusta 4kk iässä. Mä sanoin hymy huulilla,että onneksi se on VAIN suositus? Meillä mentiin imetyksellä sinne puolen vuoden ikään ja ei mitään notkahdusta tullut painoon!

Ihania imetyshetkiä teille,mulla on niin ikävä sitä tuhinaa rinnalla❤❤

Itsellä vajaa kuukauden ikäinen poika ja kahden edellisen kanssa on pitänyt aloittaa kiinteät pikkuhiljaa jo alle 5kk iässä. Nyt toiveena sinne puoleen vuoteen täysimetys ja yksi syy juurikin nuo vatsavaivat ?Ja toivon että voisin jatkaa imetystä vuoden ikäiseksi kunhan vain maito riittää… Oletko aloittanut minkäikäisenä d vitskut? Me ei vielä olla uskallettu mutta tarkoitus ois kuukauden iässä aloitella jekovitilla, ja etsiä pojalle sopiva vitamiini. Ite syön nyt 100mg tablettia josko vauva sitä kautta saisi myös dvitamiinia vähän edes.

Onnea sinne pikkuisesta.♥
Toivotaan, että pääsette tavoitteeseen. 🙂

Mä itseasiassa kirjoittelin postauksen meidän D-vitamiini kokemuksista. Laitan linkin tähän alle

Meillä ei tyttö syö tällä hetkellä mitään D-vitamiineja (noi jekovitit ei sopineet meille, niin kuin ei moni muukaan). Itse nostin oman D-vitamiini annoksen ja tyttö huusi siitäkin, joten nyt ollaan tilanteessa, jossa en itsekään syö nyt yhtään D-vitamiinia. Toivottavasti teille löytyy helposti sopiva D-vitamiini.

Meillä myös täysimetettiin puolen vuoden ikään asti ja nyt on vajaa viikko maisteltu kiinteitä. Neuvolassa sanottiin, että nykyään suositellaan aloittamaan kiinteiden maistelu jo neljän kuukauden ikäisenä. Meillä oli kuitenkin Eetulla ummetusta ja vatsavaivoja enkä siksikään halunnut kiinteitä aikaisemmin aloittaa. Ja meillä myös hyvin rintamaidolla tuli painoa. Pienihän meidän Eetu on, kun on kuukauden etuaikaisena syntynyt. Minä käytin asiassa omaa harkintaa ja tämä oli meille paras ratkaisu. Toivottavasti teilläkin onnistuu ?

Oi, ihana juttu ja mukavia maisteluhetkiä sinne.♥ Ne pienten ilmeet on välillä niin huippuja.:)
Niinhän sitä nykyään suositellaan, muistaakseni se oli jo meidän Sisunkin ollessa vauva. Ja ihan samoilla linjoilla kanssasi, näissä kannattaa käyttää myös sitä omaa hartkintaa ja tehdä juuri niin, mikä on sille omalle lapselle paras.

Oikein, sillä sehän on vain suositus ja niin ihanaa, että paino ei notkahdellut ja imetys onnistui hyvin.♥
Imetys on kyllä oikeasti niin ihanaa ja näitä hetkiä tulee varmasti vielä ikävä. Niin on käynyt jokaisen lapsen jälkeen. Mutta lopulta siihenkin arkeen tottuu, kun päällensä voi pukea mitä vaan ajattelematta, voiko se päällä imettää helposti. 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X