äiti ja melukylän lapset - Banneri

Onko jonkun muunkin mielestä sopivien D-vitamiinien etsiminen vauvalle ihan täyttä tuskaa? Meillä se on ainakin ollut ja D-vitamiinia on syöty todella vähän, koska aina ne ovat aiheuttaneet oireita. Sopivaa etsitään edelleen, mutta instagramin puolella sain hyviä vinkkejä ja ajattelin vinkata niistä teillekin, jos joku muukin tuskailee saman asian kanssa.

Me ollaan testattu Saagan kanssa nyt monet D-vitamiinit ja kertaakaan ei olla päästy yhden tipan annosta suurentamaan. Aloitimme D-vitamiinien antamisen vasta noin kuukauden iässä, koska Saaga oli muutenkin herkkävatsainen. Neuvolasta saadut tipat eivät käyneet alkuunkaan. Pidimme parin viikon taukoa ja koitimme toista merkkiä, jotka eivät sopineet myöskään. Tauotimme hieman reilummin ja vauvan olo helpottui aina selvästi.

Kolmannella kerralla koitimme Jekovittia joka on vesipohjainen, mutta eipä sopinut sekään. Jo muutaman tipan jälkeen tytölle palasi samat oireet kuin muistakin tipoista. Levottomuutta, hervotonta  puklailua, vatsakipuilua ja kitinää joka kesti koko päivän. Osasta myös vatsa meni ihan sekaisin. Hän ei ollut yhtään oma itsensä, reppana. Tauotimme jälleen pidemmän pätkän ja koitimme vielä niitä Rela-tippoja. Oireet palasivat ja muutaman päivän jälkeen lopetimme, koska en vain kestänyt katsella toisen pahaa oloa.

Sitä sanotaan, että kyllä lapsi siedättyy, kun sitkeästi vain jatkaa

Se on kyllä varmasti totta joidenkin kohdalla, mutta kun lapseni pulauttelee hervottomasti ja hän itkee vetäen itseään suoraksi ja sitten heti kippuraan, soi itsellä ainakin hälytyskellot, ettei toisen ole hyvä olla.

Koitin nyt viime viikolla pidempään kestäneen tauon jälkeen vielä Relan D-tippoja uudestaan ja lopetin ne yhtä nopeaan kuin aloitin. Ei, ne eivät vain sovi. Turhautti, joten kyselin instagramissa muilta vinkkejä ja aika moni kamppaillut ihan samojen juttujen kanssa. Sieltä kuitenkin nostettiin pinnalle pari ihan selvää suosikkia, jotka eivät ole pahemmin oireita aiheuttaneet.

Toinen näistä oli D-vitamiinisuihke Dlux. Se liukenee suoraan limakalvoille, jolloin se ei vaikuta vauvan vatsaan. Joillakin vauvoilla, joilla oli ollut refluksi, se ei kuitenkaan ollut sopinut. Mutta todella paljon positiivista kuulin tuosta.

Toinen joka sai vieläkin enmmän ääniä oli Super D-tippa. Sitä annetaan vain yksi tippa päivässä, eikä annos nouse ollenkaan. Tämän lisänä suositeltiin otettavan Baby Probiootteja. Mutta maitohappobakteereista oltiin kahta mieltä. Toisille tuo tippa ei ollut sopinut, jolloin se annettiin jauheena. Nuo molemmat D-vitamiinit pääsevät meillä testiin nyt jossakin vaiheessa. Ensin kuitenkin jälleen kerran tauotamme, ettei heti aleta koittamaan uutta.

Yllätyin todella, kuinka moni vauva saa oireita D-vitamiineista ja kuinka moni yrittää etsiä sitä juuri omalle vauvalle sopivaa valmistetta. Meillä käytiin Sisullakin aikoinaan monet tipat läpi ja kesti kauan, kunnes löydettiin sopiva. Nyt on Saagan kanssa sama edessä. Toisaalta en pidä mitään kiirettä, vaan rauhassa etsitään se meille sopiva. Samaa mieltä oltiin neuvolassakin.

Kertokaahan, mitä D-vitamiinia teidän vauvat syö vai etsitäänkö teillä vielä sopivaa?

Kommentit (37)

Valheellisesti väitetään ettei vauva saisi rintamaidosta d-vitamiinia , mutta se on hölynpölyä. Miten kaikki muut vitamiinit maidon kautta vauvaan siirtyisivät paitsi d? Käsittääkseni Suomessa kansa nauttii pääsääntöisesti (ja suosituksetkin ovat) liian vähäisiä määriä d-vitamiinia. Näin ollen on ”helpompi” annostella tarvittava määrä suoraan vauvalle…

https://lahiomutsi.fi/2015/05/13/vauva-saa-d-vitamiinia-myos-aidinmaidosta-mutta-riittaako-se/
Tuossa aiheesta hieman…

Kiitos linkistä, pitää käydä lukemassa. 🙂

Bioteekin SuperD ihan paras keksintö! Meillä kokeiltiin esikoisen kans kaikki mahdolliset D-vitamiinit ja voi kun joku olisi silloin kertonut SuperD-tipoista. Nuoremmalla oli samat vatsaoireet ja yksityiseltä lastenlääkäri suositteli tätä SuperD-tippoja ja kas kummaa se sopi ja ilman niitä sydäntä raastavia huutoja. Suosittelen siis lämpimästi! Meillä vielä lisänä Gefiluksen maitohappobakteeritipat.

Ihan mahtavaa, että nuo tipat lopulta sopivat teille. Mä olen täällä kahden vaiheilla, koitetaanko ensin tätä Super D-tippaa vai sitä Dlux suihketta. Niin paljon molempia kehuttu. 🙂 Mahtavaa jos niistä sopisi jompi kumpi sitten meille. 🙂

Meillä on myös hyvin herkkävatsainen neitokainen (nyt 1v7kk).
Alussa itkeskeli vatsavaivoja ja epäilinkin lievää maitoallergiaa. Pulauttelu oli myös herkässä. Hän reagoi voimakkaasti kaikkiin d-tippoihin. Sitten löysin Dluxin! Ihanan mustikan tuoksuinen suihke, josta vatsa ei reagoinut mitenkään, vaan suihke imeytyi limakalvolta.
Nyt käytössä on gefilus päärynän makuiset tabletit, jossa d ja maitohappobakteerit samassa. Sen neiti pureskelee puolitettuna ?

Hienoa kuulla taas positiivinen kokemus tuosta suihkeesta. 🙂 Sitä me kyllä todennäköisesti koitamme seuraavaksi. Ja pureskeltaviin varmaan siirrytään, kun niiden syöminen alkaa onnistua. 🙂

Meilläkään ei oo vauvoille sopinut d-vitamiinit, joten aloitin siten et annoin yhtä tippaa vähintään pari viikkoa ennen kuin lisäsin kahteen tippaan ja sitä annosta taas pitemmän ajan ennen ku lisäsin annosta tipalla. Kahden nuoremman kanssa piti käyttää tuon tyylin lisäksi disflatyl-tippoja(apteekista), joka auttaa masuvaivoihin ja ne oikeasti auttoivatkin meillä ja voin siksi suositella niitä! Rela-tipat ei ole auttaneet meillä kenenkään masuvaivoihin.
Toivottavasti oikea d-vitamiini löytyy!
-Jamr

Hienoa, että löysitte teille toimivan yhdistelmän. 🙂
Meillä tuli vauva niin mahdottoman kipeäksi, ettei olisi ollut järkevää enää jatkaa edes sen yhden tipan antamista. :/ Me tässä nyt pidetään taukoa ja kokeillaan sitä Dluxin suihketta ja katsotaan sopisiko se mitenkään. Jos ei vovi niin testataan seuraavaa. Kyllä varmasti jossakin vaiheessa löytyy sopiva. 🙂

Jos tauotatte d-vitamiinia, kantsii itse syödä reilummalla annoksella niin vauva saa hiukan enemmän maidon mukana 🙂

Aivan totta. Oon nyt syönyt tauotuksella ton 30, mutta vois varmaan nostaa sitä annosta vieläkin.

Ootteko kokeilleet gefilus D-tippoja?meillä sopi ne aivan loistavasti kun reloista meni massu sekasin..enpä ollut ennen noista Dlux-tipoista kuullutkaan,kiva saada uutta vinkkiä.Hyvä postausaihe sulla!☺♥

Kiitos.♥
Ei olla koitettu noita, hienoa että teille on sopinut ne hyvin. 🙂
Tota Dlux suihketta on todella moni nyt kehunut ja tosi moni sanonut, että se on sopinut. Se kun imeytyy suun limakalvoille suoraan. 🙂

Meillä oli käytössä Jekovit ja Biolatte original L. En uskaltanut antaa mitään öljypohjaista kun aattelin että tulis vatsavaivoja niin kuin esikoisella oli. Parin viikon iässä vaiva alkoi kitistä vatsaa jolloin aloitin tuon Biolatte original L jauheen antamisen ja vatsaoireet helpotti. En tiedä auttoiko jauhe vai helpottiko muuten vain 🙂

Noista Biolateista joku mulle vinkkasi myös instagramiin. 🙂 Hyvä, että siellä vatsaoireet helpottivat. 🙂

D lux!!!! Jekovit eikä ne neuvolasta saadut (en muista nimeä) sopineet mutta d lux sopi heti!!!.:) kannattaa ehdottomasti kokeilla! 🙂

Tätä on kyllä kehuttu nyt niin paljon, että varmaan seuraavaksi testataan tätä. 🙂

Me ollaan kai onnekkaita, kun neuvolasta saatu minisun ei aiheuttanut mitään oireilua. Sitä ostin jo toisen purkin tolle 4-kuiselle!

Hienoa, ettei tullut oireita. 🙂 Meille ei käynyt alkuunkaan.

Toi super D-tippa on ollu meillä hyvä, ei mitään oireita tullut ! Luontaistuote kaupasta saa ?

Toi vaikuttaa kyllä niin hyvältä. 🙂 Ajattelin ensin testata sen suihkeen, mutta saanut nyt kuulla tästäkin niin paljon hyvää, että täytyy miettiä kumpaa koitetaan ensin. 😀

Meillä kans super D-tippa ollut vauvasta asti molemmilla lapsilla käytössä:)

Se on kuulemma hyvä. 🙂 Tulee meilläkin testiin joko ennen suihketta tai sitten sen jälkeen, jos se ei sovikkaan.

Meillä kans oli tuskasta, Jekovitista melkein pahimmat kipuitkut, vaikka pitäis muka kaikille sopia…parin kokeilun jälkeen siirryttiin suosiolla Dluxiin, ja sillä mentiin kunnes aloitettiin kiinteät puolen vuoden iässä. Lähes siihen asti oli muutenkin tosi herkkä vatsa ja kapeahko imetysdieetti. Nyt on menossa jo toinen pullo ihan jotain perustippoja, ja enää ei vatsa reagoi, kun ikää on jo yli 8kk.

Voih, ei ole ollut helppoa sielläkään. :/ Tosi monelle se Jekovitti sopii hyvin, mutta sit on näitä joille ei meinaa löytyä sopivaa ollenkaan. Pitääpä meidänkin varmaan testailla tuota suihketta seuraavaksi. Jospa se sopisi. Nyt kuitenkin pidetään ensin taukoa. 🙂

No onpa harmi kun ei tunnu sopivaa d-vitamiinia löytyvän?.
Mulla on 3-kuukautinen vauva joka saa rela d-tippoja niitäkin pitää antaa 6 tippaa päivässä, koska syntyi keskosena. Iso keskonen kyllä oli, 3 kiloa?. Mahavaivoja ei oikeastaan ole, pientä kätinää joskus.
Tuntuu että on niin tarkkaa neuvolassa, että vauva saa tarvittavat d-vitamiinit , miten teillä jotka että pysty antamaan niitä vauvoille niitä tarvittavia määriä…??

On se, oikein turhauttaa tämä kokeilu ja sen toteaminen, ettei taaskaan löytynyt sopivaa. :/ Hienoa, että teille tuo Relan D sopii ja ei aiheuta mitään.
Meillä neuvolassa ymmärretään tilanne, eikä vaadita vain antamaan jotakin. Ihan rauhassa etsitään se meille sopiva ja näin tein meidän Sisunkin kohdalla. 🙂

Mä oon havainnut hyväksi Minisun Oliiviöljy d-tipat. Siinä on sellainen kätevä annostelupipetti.

Meillä oli noita normaaleja minu sun tippoja jotka oli ihan kamalat. En tiennytkään, että niitä on myös oliiviöljypohjaisena. 🙂

Ääni Super D-tipalle!

Se tuntuu kuuleman perusteella sopivan monelle. 🙂

Meillä nuorimainen ei vaan kestänyt d vitamiiniä.oli myös maito allergia vauvana.lykkäsin d vitamiinin antoa 1,5 kuukaudella ja sit jo alkoi paremmin sietää.ei se maailmaa kaada jos lykkää..

Ei kaadukaan. 🙂 Mekin pidetään nyt pidempi tauko ennen seuraavan koittamista 🙂

Meillä esikoisen kanssa koitettiin neuvolasta saatuja tippoja aluksi, mutta ne olivat aivan kamalia. Vaihdoin Relan tippoihin ja ne sopivat selvästi paremmin. Toisen kohdalla en edes yrittänyt antaa neuvolasta saatuja vaikka suositeltiin edes koittamaan vaan annoin heti Relan tippoja. Ne on onneksi molemmille sopinut heti eikä ole tarvinnut niiden kanssa taistella. Toivottavasti teillekin löytyy sopivat D-vitamiinit ?

Ne neuvolasta saadut tipat on kyllä kaameita. :/ Onneksi teille löytyi sopiva noin nopsaan, niin ei tarvinnut monia testata läpi. 🙂 Kyllä meillekin varmasti vielä sopiva löytyy.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X