äiti ja melukylän lapset - Banneri

Meillä alkoi lapsilla hiihtoloma ja mentiin maanantaina mummulaan parin päivän lomalle lasten kanssa. Ennen kuin koko mummulaan edes päästiin lähtemään, kului minulle lähes neljä tuntia koota meidän kamat kasaan ja pakata ne autoon. Jep, ei ole mikään hetken juttu lähteä tämmöisen köörin kanssa pariksi yöksi kotoa.

Ensinnäkin, se että autossa on rajallinen määrä tilaa on jo yksi haaste. Meillä on seitsemänpaikkainen auto, josta jokainen paikka oli käytössä ja takakontti on oikeasti aika onneton, joten mitään ylimääräistä ei mukaan pakata. Isojen kassien sijaan suositaan pienempiä kasseja, joita saa helposti jalkatilaan tai rattaiden päälle ja väleihin peräkonttiin.

Yllättävän paljon sitä tavaraa kertyy vain parin päivän lomalle

Ja jottei sitä ylimääräistä tavaraa tulisi, minä pakkaan kaikkien muiden tavarat, paitsi esikoisen. On keskustelun paikka, kun kolmevuotias haluaisi mukaansa kaikki seitsemän unikaveria ja saakin ottaa vain yhden. Ei ole muuten mikään helppo juttu, mutta onnistuu kuitenkin kun varaa neuvotteluun aikaa.

Siinä sitten koitat muistaa pakata kaikille tarpeeksi, mutta niukasti vaihtovaatetta, yhdelle lääkkeet, jokaiselle hammasharjat tahnoineen ja muistaa vauvalle kaikki mahdollinen (kuten oma peitto). Pian kasseja onkin kertynyt jo mahdoton määrä ja omat vaatteet on vielä pakkaamatta. Lopulta heität vain pari vaatetta mukaan ja kaikki on kasassa.

Lopulta koitat sulloa autoon kaiken mahdollisen ja aika luovuutta vaatii saada kyytiin kymmenen pientä pussukkaa, reppua, rattaat yms niin, että ne ovat turvallisesti pakattu autoon. Ei mikään mun mieluisin tehtävä ja tuo pakkaaminen vie tuhottoman paljon aikaa.

Noh, kun vihdosta viimein päästään matkalle, kuluu puolet matkasta siihen, kun äiti miettii tuliko se ja tämä pakattua. Muistinko varmasti tämän ja tuon. Yleensä kaikki on mukana vaikka perillä niistä pussukoista etsiessäni jotakin tiettyä voin olla varma, etten ole edes pakannut koko tavaraa.

Vaikka siinä on aika iso homma lähteä tämän kokoisen perheen kanssa reissuun, tuntuu ihan kivalta vaihtaa maisemaa ja lähteä sinne parin päivän lomalle. Ensi kerralla joku muu voisi kyllä hoitaa pakkaamisen.

Kommentit (6)

Niiiin tuttua! Mä en vaan tajua miten teillä ylipäätään mahtuu rattaat autoon?! Meillä ei oo mahtunut edes matkarattaat, kun kaikki penkit on käytössä! Onneksi on suksiboksi! Se tavaran määrä pariksi yöksi on kyllä jäätävä! Ihan naurattaa itseä!

Hei. Löysin blogisi vasta vähän aikaa sitten, miten onkaan niin osuvia tekstejä ja samoja ajatuksia.
Kiitos,että kirjoitat❤️ Mukavaa lomareissua teille mummolaan!
T. Viiden äiti

Moikka, kiva kun löysit blogini ja jätit kommenttia. 🙂
Mukavaa viikonloppua sinne.♥

Hei 😊

Hih miten tutun kuuloista 😁Meillä oli vain kolme lasta silloin, kun nuo isot pojat oli pieniä, mutta samanlaisten asioiden kanssa painin. Minun hommahan oli aina tavarat pakata. Ja kuinka monta kertaa unohtui asioita. Itselleni sain aina stressin aikaan pakkaamisesta ja kesti kauan päästä lomatunnelmaan. On ollut sama homma ilmeisesti äidilläkin, kun kerran lapsuudessani mentiin Juvalle niin perillä huomattiin, että kaikki muut tavarat olivat mukana paitsi minun ja äidin alushousut 😂Ensimmäisenä kauppaan siis. Ei se ole ihme, jos kaikesta huolehtivalta äidiltä jotain unohtuu. Meilläkin on lapsilla ollut ne elintärkeät unilelut ja yhdellä säännöllinen lääkitys. Asioita jotka on muistettava. Mutta oli kyllä huvittavaa yhtenä kesänä, kun päiväksi mentiin Puuhamaahan, niin meillä oli tila-auto ja suksiboksi täynnä tavaraa. Silloin alkoi jo itseäkin naurattamaan 😂Näin meidän perhe menee päiväretkelle… Silloin tosin oli yksi pojista vauva jolle piti vaunut olla ja yksi sen ikäinen, että rattaat oli hänelle. Onneksi te pääsitte kuitenkin lomaa viettämään 😊Vaihtelua arkeen.

Hih, taitaa tuo pakkaaminen monesti olla meidän äitien harteilla. 🙂 Olisin tosin aika varma, että jos mieheni hoitaisi pakkaamisen kaipaisimme reissussa montaa asiaa. 😀
Aina sitä melkein jotakin unohtuu, vaikka kuinka koittaisi muistaa pakata kaiken. Onneksi usein ne kaikista tärkeimmät on pakattuna.
Hih, mutta oikeasti toi suksiboksi olis tosi kätevä, sillä tila-autoissa sitä tilaa tavaroille lopulta todella vähän.
Oli kyllä mukava loma, vaikka siihen sisältyikin eräs pelottavakin tilanne. Siitä tulossa postausta viimeistään sunnuntaina.
Kivaa viikonloppua sinne.♥

Suksiboxi olis niin kätsy, mut me ei olla sitä vielä hommattu. 😀
Meillä onneksi noi rattaat menee tosi pieneen. Runko laitetaan aina peräkonttiin ja sinne jää sitten pussukoille ja repuille vielä tilaa. Ratasosan laitan jätesäkkiin ja pujotan kuskin tai repsikan penkin taakse jalkotilaan, johon se menee tosi tiiviisti (ei pääse lentämäänm siitä mihinkään), eikä häiritse siinä oikeastaan ketään. 😀 Aika kikkailua tuo auton pakkaaminen kyllä on. 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X