äiti ja melukylän lapset - Banneri

Juhannus tuli ja meni. Mehän pohdimme ennen juhannusta lähdetäänkö jonnekin vai jäädäänkö kotiin. Lopulta päätimme jäädä kotio, mikä tuntui parhaalta vaihtoehdolta. Emme kuitenkaan olisi jääneet yöksi, joten säästymme pakkaamiselta, hih.

Meidän juhannus sujui aika leppoisasti. Lasten serkkupoika tuli mummulaan ja meidän kolmevuotias oli serkusta ihan innoissaan, niin kuin joka kerta kun hän tulee kylään. Perjantaina oltiinkin todella paljon pihalla, aivan mahtavan sään vuoksi.  Lopulta minulle iski valtava päänsärky, enkä loppupäivänä meinannut kyetä ulos ollenkaan. Niinpä mieheni pelaili lasten kanssa pihapelejä ja valmisti toisen ruuan, minun koittaessa selvitä päänsärystä. Illasta muutama tuttu tuli grillailemaan.

Vaikkei juhannus mennyt ihan kuin ajattelin, se oli hyvä näin

Lauantai oli se päivä, kun olimme alkuun suunnitelleet lähteä saareen saunomaan ihan vain oman perheen kesken, mutta peruttiin se aika kovan tuulen takia ja lopulta vettäkin satoi aika huolella jonkin aikaa. Sateen vuoksi uintireissukin peruuntui, muttei lapsia haitannut, kun myöhemmin leikkivät vesipyssyillä. Ulkona soi musiikki, lapset olivat pihalla aina kun ei satanut ja kolmevuotias kyllä halusi sateellakin ulos. Siellä sitten sadetakki päällä, isi seuranaan kuljeskeli.

Grilliruokaa on syöty nyt sen verran paljon, ettei kyllä tarvitse hetkeen syödä. Mutta onhan se niin hyvää, ettei mikään ihme jos tuli syötyä hieman liikaa. Lauantaina kärsin itse vielä pienestä päänsärystä, mutta hiljalleen sekin siitä helpotti ja illasta olo oli jo tosi hyvä.

Itselläni oli tietyt suunnitelmat miten juhannus sujuisi, kuten jommalla kummalla mokillä käyminen, siellä saunominen, uiminen ja makkaranpaisto tai kotona ollessa uimassa käyminen yms. Mutta muutama muuttuja tuli matkaan, kuten minun päänsärky vähän sotki suunnitelmia ja se sää, mutta oli se juhannus näinkin kiva. Isäntä lähti lauantaina illasta käymään ystävien kanssa kylällä ja me katseltiin isompien kanssa sohvalla Netflixiä yhdessä kasassa, se oli mukavaa.

Juhannus ei ollut mitenkään erikoinen, mutta lapset sanoivat että oli kiva viikonloppu, joten ei nuo oikeasti edes ihmeitä vaadi. Se että ollaan yhdessä ja tehdään on se tärkein. Se tuppaa välillä unohtumaan, varsinkin kun ollaan ihan vaan kotona.

Mutta hei, kertokaa millainen juhannus teillä oli?

Kommentit (2)

Kuulostaa kivalta teidän juhannuksenvietto.

Meilläkään ei mennyt suunnitelmien mukaan… Oli tarkoitus veneillä omalla perheellä johonkin uuteen laavupaikkaan saaristossa, mutta kova tuuli sotki meidänkin veneilysuunnitelmat. Onneksi olimme kekseliäitä ja saimme viettää tosi kivan juhannuksen.

Perjantaina oli naapurin lapsella kaverisynttärit ja siellä olimme koko perheellä juhlimassa. Onneksi oli edes ne synttärit, koska emme ukkosen takia voineet oikein muita suunnitelmia toteuttaa. Meidän neidin [1,5v] kanssa kävin keräämässä kimpun luonnonkukkia maljakkoon.

Lauantaina aamupäivästä kävimme lasten kanssa vähän veneilemässä saariston suojissa, rantauduttiin parin kilometrin päähän ja tehtiin siellä trangialla ruoka. Tuuli alkoi yltyä, joten palasimme takaisin laituriin ja kotiin grillaamaan ruokaa. Alkuillasta päätimme, että lähdemme teltan kanssa yöksi luontoon. Se oli kyllä hyvä retki, koska olemme lähdössä kesälomareissulle pohjoiseen ja saimme tältä yhden yön reissulta paljon hyviä vinkkejä telttaelämää varten.

Sunnuntaina retkeilimme telttapaikan lähistöllä olleella luontopolulla ja laitoimme ruokaa luonnossa. Kotiin palattua saunoimme ja herkuttelimme mustikkakukolla [ja jäätelöllä].

Juhannuksen ruokalistalla oli grilliruokaa, mutta makkaraa kului vain yksi paketillinen [5hengen perheelle], koska laitoimme grillissä [ja nuotiolla] kaikkea muuta: paprikaa, vesimelonia, sipulia, retiisiä, kaalta, maissia, kesäkurpitsaa, kanaa, haukea… (”Eilen keitetyt” varhaisperunat oli muuten melko hyviä retkimuurikalla paistettuna luontoretken jälkeen. 😋)

Lapset olivat innoissaan pienestäkin veneretkestä ja telttailu oli kanssa kiva juttu. Muut nukkuivat tosi hyvin, mutta itse valvoin, kun mietin lasten tarkenemista ja sitä, että kaatuuko puut teltan ympäriltä niskaan siinä tuulessa. 😜

Semmoinen juhannusjuhlinta meidän perheen osalta tänä vuonna. Joskus on kiva olla vain omallA perheellä ja panostaa yhdessäoloon ja -tekemiseen. Sukulaisten ja ystävienkin kanssa kylästelyt on ihania, mutta joku toinen juhannus sitten sellaista aktiviteettiä.

Voi että, teidän juhannushan kuulostaa oikein ihanalta.♥
Kiitos kun kerroit siitä.
Ihanaa viikkoa sinne. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X