äiti ja melukylän lapset - Banneri

Viikko vierähti jälleen ja tänään alkoi jo raskausviikko 19 (18+0 – 18+6).  Ajatella, että vauvan kokonaismitta on noin 18cm, kuinka paljon hän onkaan näiden viikkojen aikana kasvanut. Sitä huomaa ajattelevansa usein, minkä näköinen hän mahtaakaan olla? Millainen hän on luonteeltaan ja paljon kaikkea muutakin.

Vaikka olen ollut raskaana monta kertaa, on tämä vaan joka ikinen kerta yhtä ihanaa ja jännittävää aikaa. Jokainen raskauteni on ollut ihan erilainen, vaikka niissä joitakin samoja juttuja onkin ollut. Hauska seurata myös oman kropan muutoksia, kun se on jokaisesta mennyt ihan eri lailla. Jokaisessa raskaudessa  esimerkiksi lähtöpaino on ollut eri, ja synnyttämään lähtiessä melkein kaikissa ihan sama. Vatsa on pompannut esiin eri aikoihin ja se on jokaisessa ollut hieman eri muotoinen. Saa nähdä millainen vatsa tällä kertaa kasvaa.

Raskausviikko 19 – Pari hankintaa tehtynä, muut saa vielä hetken odottaa

Koko syksy on ollut aika kiireistä aikaa ja tuntuu siltä kuin tämä raskaus vain viuhahtaisi ohi. En ole erityisemmin edes miettinyt tulevia hankintoja, joita voisi tehdä. Toki niillä nyt ei edes ole mikään kiire. Lisäksi meillä on Saagan jäljiltä vielä niin paljon kaikkea jäljellä, ettei tässä suuria hankintoja tarvitse tehdä. Jos vauva on poika, niin vaatteet saa ostaa kaikki uutena. Jos taas tyttö, niin aika paljon ihan niitä pienimpiä on vielä jäljellä. Isommista hankinnoista haluan meille uuden turvakaukalon, mutta sen hankinta saa jäädä lähemmäs vauvan syntymää.

Huomaan, etten anna periaatteessa edes itselleni lupaa suunnitella niitä hankintoja ennen kuin olemme käyneet rakenneultrassa. Ihan sama juttu oli Saagankin kohdalla. Tälle helmivauvalle olen ostanut ainoastaan Kaikon bodyn sekä Suloinen tarina Sinusta -vauvakirjan. Mutta onneksi rakenneultra on jo ensi viikolla. Se kun on ollut itselle sellainen raja, jonka jälkeen on antanut itselle luvan tehdä hankintoja. Katsotaan kuinka nopsaan alkaa pienelle kaikkea kotiutua.

Alkaa se vatsa hiljalleen jo päivisinkin näkyä, eikä ole enää vain iltaturvotusta

Lopuksi muutama sana tämän hetken pakko saada jutuista, jotka ovat vaahtokarkit ja suolatikut (tosi terveellistä). Oikeasti en erikoisemmin edes välitä vaahtokarkeista, mutta nyt voisin syödä niitä todella paljon. Myös suklaa on pieninä erinä alkanut maistumaan, mutta ainoa maku jota tekee mieli on maraboun daim. Olisin mielelläni pitänyt pakko saada porkkanoita fiiliksen, kuin nämä vaahtokarkit ja suolatikut. Onneksi ne porkkanatkin uppoaa, pitäisi vaihtaa niihin.

Raskausviikko 19 tarkoittaa sitä, että raskaudesta on kulunut nyt 45% ja päiviä laskettuun on jäljellä 154. Aika hurjaa, että kohta raskaudesta on puolet takana.

Kommentit (5)

Jotenkin hassua että sulla on raskaus jo puolessa välissä kun olet noin siro edelleen ja toki kun julkaisit tiedon vasta hiljattain niin tuntuu että johan sä kohta saat vauvan syliin eikä osa lukijoista meinaa ehtiä tarinaan mukaan ollenkaan 😅 Mutta ihanaa kun pääset pian pikkuista kurkkimaan, toivottavasti sulla ei taas ole joskus ilta-aikaan se ultra että hullut pyörivät täällä koko päivän jännityksessä 🤣

Olis kiva kuulla lisää fiiliksistä joita teillä oli edellisen raskauden jälkeen ja tämän raskauden alussa ja pikkuhiljaa edetessä (etenkin kun olitte jo sitä mieltä että lapsia ei enää taida tulla). Oletkin saattanut sanoa että postauksia tulee lisää raskauteen liittyen, ajattelin vain kertoa että mielenkiinnolla odotan postauksia! ☺️ Kaikkea hyvää tähänkin odotukseen ❤️

Kiitos.♥ odotukseen liittyviä postauksia on tulossa. 🙂

Hih, ihana sinä.♥ Täytyy sanoa, ettei tässä ole itsekään päässyt tähän odotukseen kunnolla mukaan ja viikot vain vierii ihan hullua kyytiä ja olen ihan että mitä täällä tapahtuu. 😀
No arvaa, onhan se. Puoli seitsemän illalla muistaakseni, joten jännitystä on kyllä luvassa niin itselleni kuin teillekin. Postaus tulee varmaankin vasta sitten loppuviikosta.

Eih! Epäreilua! 🙈🙈🙈

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X