äiti ja melukylän lapset - Banneri

Kaupassa käyminen on aika pakollinen juttu meille kaikille ja voitte varmasti kuvitella, että kahdeksan henkisen perheen ostokset eivät ole mitään kovin pieniä. Toki teen myös niitäkin reissuja kauppaan, jossa ostoksia tulee vähemmän, mutta järkevintä on ostaa paljon kerralla.

Yleensä nautin lähteä kauppaan, sillä silloin voin viettää aikaa hetken vain yksin tai jos minulla on lapsia mukana, niin aikaa heidän kanssa. He pääsevät myös vaikuttamaan ostoksiin, josta he tykkäävät. Kärryt täyttyvät nopeasti ja joskus on vielä pikkukärrytkin täynnä, mutta mikäs siinä, ainakin silloin tietää ostaneensa ruokaa useammaksi päiväksi.

Joskus kaupassa käyminen saa ärsyyntymään ja varsinkin näin raskaana ollessa kärpäsestä tulee härkänen

Vietimme nuoremman poikani kanssa yhteistä aikaa eräs päivä, käymällä ensin kirpputorilla, josta menimme toiseen kauppaan ja siitä suuntasimme vielä ruokakauppaan. Vietimme kivaa yhteistä aikaa ja poikani laittoi innoissaan ostoksia kärryyn. Lopulta kun saimme kaikki ostokset kerättyä, suuntasimme kohti kassaa, jossa oli kaksi asiakasta ennen meitä.

Aika pian meidän perään kertyi jonoa. Ja eiköhän sinne jonoon mahtunut yksi kovaääninen ihminen, joka päivitteli minun ostosten määrää ja miksei nyt jo ole pyydetty toista kassaa. Kamalasti jonoa ja tuolla noista ostoksiakin noin paljon. Ja tätä samaa jupinaa vain jatkui, kun hän päivitteli sitä siinä toiselle tyypille.

Oikeastihan kassa oli kutsunut jo paikalle toisen kassan, mutta kun kaikki ei tapahdu sillä sekunnilla jatkoi tämä henkilö samaa jupinaa siellä jonossa. Teki mieli sanoa tälle ihmiselle, että mihin sullakin on kiire! Mutta purin hampaat yhteen ja laitoin ostoksia hihnalle, pienen poikani avustaessa minua.

Ja olen kyllä tottunut siihen, että kerään taakseni usein jonoa ja että toinen kassa hälytetään monesti paikalle, mutta se kovaääninen jupina siellä takana on asia, johon en totu. En vain jaksa ihmisiä, joiden tarvitsee valittaa noin turhasta. Todellisuudessa kun minulla ei siinä kassalla mennyt kauan ja pakkaaminenkin sujui hyvin.

mahataudin jälkeen

Instagramissa laitoinkin tästä storeihin eräs päivä ja se herätti siellä paljon keskustelua. Todella moni kohtaa tätä, sekä mulkoilevia katseita ja tuuppimista. Tuuppimiseen (ja myös niihin katseisiin) olen itsekin törmännyt ja silloin en kyllä hievahda tahallanikaan yhtään eteenpäin tai tuuppaan takapuolellani kärryjä takaisin päin. En kyllä ymmärrä miten jotkut kehtaa sellaistakin harrastaa.

Jos musta itsestä tulee joskus vanhempana tuollainen käyttäytyjä kaupassa, niin saa kyllä tulla sanomaan, pää kiinni yms! Koska jokaisella on oikeus käydä kaupassa ja ostaa ihan niin paljon kerralla kuin haluaa. Lisäksi olen aika varma siitä, että kauppa tykkää kyllä mun isoista ostoksistani, hih.

Kommentit (12)

Juuri tänään sain kuulla, että minulla on näköjään kahden talouden ostokset. No, jos perheessä on kolme teiniä, 1-v ja kaksi aikuista, niin kyllä sitä ruokaa oikeasti kuluu, enkä joka päivä kauppaan jaksa juosta…

I know that feeling, vaikka 2aik+4 lasta. Ja joskus niitä katseita ku sulla on se yksikin lapsi vain mukana, muut tuskailee ku ottanu lapsen /lapset kauppaan mukaan, Suomi ei lapsi ystävällisin maa. XD joskus käynyt kaikkien kanssa kaupassa yksin, niin siinä on ollu kattomista, että miksi, no ei voi jättää kuumaan auto onkaan istumaan. :DJa kun korona episodi tuli kaikki katto hamstraajaksi, vaikka ihan normaali ostoksilla. 😀

Hih, joo täälläkin varmaan leimattiin silloin hamstraajaksi. 😀

Moikka! Inhottavaa tollainen käytös…
Mieleen juolahti semmoinen, että onko teilläpäin mahdollisuutta ”tilaa ja nouda” -ostosten tekoon? Voisi helpottaa joskus hyvin paljon arkea, kun ei tarvitse itse muuta kuin maksaa ja siirtää ostokset autoon 🙂

Se on. :/
Me käymme oikeastaan vain s-marketissa (koska on isoin kauppa kylällämme) ja siellä ei tämmöistä palvelua vielä ole. Olis kyllä kätevä. 🙂

Mielestäni todella rumaa käytöstä aikuisilta ihmisiltä. Miksi ihmiset ovat niin röyhkeitä, surullista.
Meillä vain 5 henkinen perhe, mutta ostosten määrä alkaa olemaa aikamoinen ja olenkin itse kokenut citymarketin verkkokaupan pelastaneen arkeni ja siinä sivussa olen säästänyt ajan lisäksi rahaa, koska mietin tarkkaan kotona mitä ostan ja oikeasti tarvitsen.
Tottakai välillä pitää käydä lähikaupassa ja hakea maitoa jos kulutus pääsi yllättämään tai vieraita varten jotain.
Suosittelen lämpimästi kokeilemaan jos mahdollista.

Kyllä jotkut osaa olla tökeröitä.:/
Me käymme oikeastaan vain S-marketissa, mikä on isoin kauppa kylällämme. Harmi kun siellä ei ole vielä tuollaista palvelua, olis niin kätevä.

Onpas ajattelematonta! Ostosten määrän ymmärrän hyvin! Meillä 7 henkinen perhe, ihan pian 8henkinen. Kaupassa pyrimme käymään 2 krt/vko ja kyllähän ne kärryt aika täyteen lastataan. Ite en ole kokenut vastaavaa käytöstä. Toinen kassa hälytetään kyllä paikalle 😉 enemmänkin olen kuullut hyväntahtoisia kommentteja ”ostit sitten vähän enemmän kerralla” ym.. Vaikuttaako lienee pieni paikkakunta ja pieni kauppa vai olenko vain sattunut säästymään töykeältä käyttäytymisestä.

Onneksi siellä ei ole ollut vastaavaa, sillä ei ole kyllä mikään kiva juttu. Hih, siinä alkaa kyllä aina hymyilyttää, kun huomaa kassan hälyttävän lisää henkilökuntaa kassalle. 😀
Täällä asutaan pienellä paikkakunnalla ja tähän törmään tasaisin väliajoin, joten luultavasti vain osun kauppaan juuri niiden kanssa, joilla sattuu olemaan huono päivä. 😀

Minulla on sairaus, joka vaikuttaa kykyyni liikkua: kroppa ei vain toimi, eikä ole niin nopea. Saan jatkuvasti sietää etuilemista, tuhinaa ja pitkiä katseita nimenomaan kassalla. Ei uskoisi, mutta kaikkein kiireisimmät kansalaiset taitavat asioida kaupoissa juuri arkisin puolen päivän tietämissä.

Itse kaupassa käymisessä eniten ottaa päähän se, kun joka päivä pitäisi keksiä, mitä seuraavaksi syötäisiin. Se on pidemmän päälle järjettömän työlästä 😅

Voi ei, todella kurjaa, että joudut sietämään tuota jatkuvasti. 🙁
Joo, tuo on kyllä ihan totta. 😀

Kuulostaa tutulta.:D Ja ei todellakaan jaksa kyllä joka päivä käydä ja edullisempaakin käydä harvemmin, kun ei tule niin paljon heräteostoksia.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X