äiti ja melukylän lapset - Banneri

Onnellinen ja ihana arki, sitä se on tällä hetkellä, ihan oikeastikin. Ei mitään feikattua onnellisuutta tai hattaraa, vaan ihan sitä tavallista onnellista arkea. Ehkä näen kaiken vaaleanpunaisten lasien läpi, kun elelen tässä vauvakuplassa, mutta koen kyllä arkemme olevan tosi kivaa juuri nyt.

Olen saanut kyselyitä siitä kinaako meidän lapset paljon tai miten arki on nyt sujunut vauvan synnyttyä ja etäkoulun alettua. Ja miten arki sujuu taaperon ja vauvan kanssa. Voin sanoa, että sisarusten kinaamiset on tosi minimissä, oikeastaan sitä ei ole ollut juuri enempää kuin yleensä. Arki olisi varmasti aika rankkaa, jos he ottaisivat jatkuvasti yhteen ja joutuisin olla erotuomarina setvimässä niitä.

Isoin kinaamisen aihe tulee oman huoneen siivoamisesta ja joskus siitä kuka on pelannut pleikalla eniten ja kuka vähiten. Lopulta ne kinaamiset on tosi vähäisiä ja ei edes päivittäisiä. Olen aina ollut onnellinen siitä kuinka hyvin sisarukset tulevat keskenään toimeen ja varsinkin nyt olen siitä erityisen kiitollinen.

Tällaista ihan normaalia arkea, onnellista sellaista

Vauva on sulautunut perheeseen niin kuin hän olisi aina ollut osa sitä. Taapero on alusta asti ollut täysin rakastunut vauvaan, haluaa pitää sylissä ja suukottelee. Välillä on ollut hetkiä, kun huomaa kuinka taaperoa ärsyttää vauvan olemassaolo, mutta hän ei koskaan ole purkanut sitä tunnetta vauvaan vaan joko meihin vanhempiin tai isompiin sisaruksiin. Niitä hetkiä ei ole kuitenkaan kovinkaan montaa ollut, mikä on ollut kiva juttu.

Meille on muovautunut arkeen nyt uudenlainen rytmi vauvan synnyttyä ja etäopetuksen alettua ja meillä ne rytmit on aina olleet arjen pelastajat. Ehkä sekin on osaltaan vaikuttanut tähän paljon ja arki sujuu siksikin niin mukavasti. Lisäksi tietyt rajat ja siihen yhdistetty rentous on tuntunut juuri meille sopivalta.

Ja ei, en väitä etteikö itselläni olisi myös huonoja päiviä ja arki tuntuisi raskaalta. Niitä on varmasti ihan jokaisella. En kuitenkaan jää niitä märehtimään vaan ajattelen positiivisesti ja nautin siitä että saan viettää aikaani lasten kanssa. Joskus kun koittaa se aika, kun näitä hetkiä ikävöi itku kurkussa.

Niinpä haluan nyt nauttia täysin ja elää tätä meidän arkea, joka on juuri nyt aivan ihanaa ja kivaa. Juuri sellaista perus arkea, johon kuuluu ihan kaikenlaisia tunteita, halauksia, suukkoja, kiukkua ja vauvan itkua.

Kommentit (2)

Hei, kiva kuulla!
Meillä myös etäkoulu sujuu ja sopii kyllä koko perheelle. On kiva saada olla yhdessä.
Meillä sisarukset ovat aina olleet hyvää pataa keskenäön – iästä tai sukupuolesta riippumatta. Ehkä siksi koulupäivät kotona eivät ole aiheuttaneet meillä riitoja tai tappeluita. Kun ei normaalistikaan ole tapana tapella, niin miksi nytkään.

Kevätvaloa päiviinne!

Voi että, ihana juttu että siellä kaikki sujuu myös noin hienosti.♥
Kiitos ja sitä samaa sinne. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X