äiti ja melukylän lapset - Banneri

Siitä on aikaa, kun viimeksi olemme kotona juhlineet lasten syntymäpäiviä, koska tässä tilanteessa emme ole halunneet juhlia kuin perheen kesken. Juhlia on jäänyt välistä useat, mutta onneksi lapsille on riittänyt ne meidän perheen omat pirskeet. He ymmärtävät miksi niitä perinteisiä juhlia ei ole pidetty, tai ainakin koittavat ymmärtää.

Meinattiin pienen pienet kaverisynttärit järjestää tässä yhdessä vaiheessa. Ideana olisi ollut se, että osa lapsista olisi mennyt siksi aikaa mummulaan, mutta sitten sekin idea kariutui erinäisten sairastamisten takia ja ne jäi välistä. Harmitti ihan hitsisti, mutta eihän näille mitään mahda.

Ihan kuin siitä olisi pieni ikuisuus, kun olemme viimeksi jotakin juhlineet

Kaipaan sitä juhlien suunnittelua ja järjestämistä. Sitä, että saadaan läheiset, ystävät ja lasten kummit samaan aikaan saman katon alle. Sitä lasten riemua, kun häntä on niin moni tullut juhlimaan. Viimeksi juhlittiin esikoisen rippijuhlia ja ne juhlat pidettiin mökillä. Tuntuu että siitä hetkestä, kun olemme kotona jotakin juhlineet on jo pieni ikuisuus. On siitä ainakin yli vuosi jo.

Monet on pitäneet juhlia, mutta me olemme tulleet siihen tulokseen, että emme. Kokoontumisrajoitukset tietysti myös vaikuttavat paljon, koska oma perheemme on sen verran iso. Lisäksi en taas halua jakaa juhlioita niin, että tulkaa te tuolloin ja te sitten niiden jälkeen jne. Se tarkoittaisi meidän kohdalla sitä, että juhlat venyisi heti parille päivää ja kestäisi aamusta iltaan. Ja ihan suoraan sanottuna, en jaksa parin päivän juhlia järjestää.

Ensi kuussa on meidän kahden tyttäremme syntymäpäivä, mutta ollaan jo aika varmoja, ettei niitäkään päästä järjestämään. Jos tilanne kesällä helpottaa, niin ajattelin, että silloin juhlittaisiin lasten syntymäpäiviä. Vaikka kaikkien sitten kerralla, mutta kunhan saataisiin ne jotenkin vietettyä. Eeditillä ei ollut kunnon ristiäisjuhlia ja ensimmäiset syntymäpäivätkin jäi viettämättä. Tietysti oltaisiin silloin voitu pitää ihan pienen pienet, mutta tuntui kivemmalta ajatukselta siirtää ne. Mutta onneksi hän on sen verran pieni, ettei haittaa onko juhlittu kuinka, hän on ollut onnellinen meiltä saamastaan huomiostaan niinä päivinä.

Oletteko te juhlineet syntymäpäiviä nyt kuinka? Onko siellä monta, jotka skipanneet tai siirtäneet juhlia kesälle paremman tilanteen toivossa?
Instagramissa @_terhin_

Kommentit (4)

Vuoteen ei olla juhlittu kuin oman perheen kesken ja hyvin ovat onnistuneet ihan omalla porukallakin (meillä neljä lasta). 🙂 En oikeastaan edes kaipaa perinteisiä synttärijuhlia sukulaisten kera, koska niitä edeltää vain hillitön leipominen ja siivoaminen, en edes ennätä jutella kunnolla kaikkien kanssa. Niin ja eri päiville vieraiden jakaminen lisää vain leipomista (+ rahan menoa) ja stressiä. Enkä voisi enää kuvitella palaavani entiseen tapaan missä samassa karkki-/ sipsikulhossa käy kaikkien kädet!? :/ Miten ällöttääkään nyt kun tietää/ muistaa miten kukaan ei pessyt käsiäkään missään vaiheessa (meille tullessa, ennen kahvittelua jne).

Syyskuussa yritettiin juhlia kahden lapsen yhteissynttäreitä pienissä osissa sukulaisten kera. Yhtenä vkl ennätti käydä 3hlön porukka ja sitten iski nuha ja loput suunnitelmat peruttiin. Stressaavaa se oli, en enää halua tuota jaotteluakaan. Niin ja käsidesi pullo oli näkösällä mutta kukaan näistä keski-iän ylittäneistä ei sitä käyttänyt (eikä pessyt käsiään!).

Yhdet kaverisynttärit ollaan meinattu pitää (kaksi kaveria joiden kanssa on tiiviisti koulussakin, ajateltiin että pöpöt kulkeutuisi joka tapauksessa) mutta nekin viime hetkellä peruutti yskä.

Odotan jo toukokuisia 5v synttäreitä, koska tiedän meidän viettävän ne taas rennosti oman perheen kesken ja nautin siitä! 🙂

En kovin helpolla halua/ uskalla palata entiseen, mieluiten vietän vielä loppuvuodenkin oman perheen kesken (vauva syntyy kesällä). Tuntuu oudolta miettiäkään väenpaljoutta omassa kodissa..

Meillä pidettiin lasten sukulais- ja kaverisynttärit pienellä porukalla ulkona. Toiset kotipihalla ja toiset pulkkamäessä, kun Etelä-Suomeenkin saatiin sopivasti tammikuussa talvi. Liian kova pakkanen vain meinasi sotkea suunnitelmat. Lapset (7 v & 9 v) olivat onnellisia, kun juhlat saatiin pidettyä.

Kuulostaa ihanalta tuollaiset juhlat ja varmasti olleet mieluiset. 🙂

Hyviä pointteja, miksi on kiva juhlia ihan oman perheen kesken. 🙂
Ja nkyllä juhlien järjestämisessä on hirveä homma ja lisänä vielä se, jos ne järjestää jotenkin osissa. Sillon hommia tuntuu olevan tuplasti, siksi ennemmin sitä juhlii kerralla koko porukalla. Ja kyllä se mahtaa olla outoa, kun joskus taas pääsee juhlia järjestämään.:D
Oikein ihanaia oman perheen kesken pidettäviä juhlia sinne teille ja vauvan odotusta.♥ Teille on tulossa ihana kesä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X