äiti ja melukylän lapset - Banneri

Vihdoin saatiin juhlittua meidän vauvan ristiäiset. Koronan vuoksi maaliskuussa ristiäisten järkkääminen oli aika säätöä ja rajoitusten tullessa voimaan jouduttiin ne lopulta perumaan. Yhdessä vaiheessa tuntui, ettei niitä pian päästä viettämään ollenkaan, mutta nyt ne on juhlittu ja olivatpahan ihan erilaiset kuin meidän muilla lapsilla on ollut. Erilaiset mutta ihanat.

Olenkin aiemmin kertonut, että päätimme ristiäisten peruuntumisen takia ilmoittaa nimen itse maistraattiin ja käydä joskus myöhemmin kastamassa tyttäremme pienellä porukalla. Siinä suunnitelmassa pysyttiin loppuun asti, joten eiliseen kasteeseen paikalle saapui vain vauvan kummit ja heidän lapset.

Lisäksi tällä kertaa kaste pidettiin seurakuntatalolla. Meillä muut lapset on kastettu kotona, mutta tällä kertaa halusin välttää siivoamisen ja leipomisen. Ja olipahan ihana kokemus vain kävellä paikalle siisteihin tiloihin. Sillä meillähän ei toimi mikään etukäteen siivoaminen, vaan on joka kerta pitänyt siivota juuri ennen vieraiden saapumista. Nyt kun se vaihe voitiin skipata täysin, oli niin ihanan rento fiilis. Siis aivan ihanaa.

Olikin ihana pitää ristiäiset vauvan ollessa reilut 4kk

Tämän ikäinen vauva oli kasteessa aivan ihana. Siinä missä pienempi kastettava olisi ollut kummin sylissä makuulla halusi nelikuinen olla pystyasennossa ja katsella tarkkaan mitä ympärillä tapahtuu. Itsellä oli hymy koko ajan kasvoilla, kun katselin oman pienen hymyjä sieltä kummin sylistä. Pappikin puhui pitkän tovin katsoen tyttöä suoraan silmiin ja Eedit kuunteli tarkkaan, välillä hymyillen. Meidän isompia lapsiakin alkoi hymyilyttää, kun katselivat pikkusiskon hymyjä.

Alkuun mietin kuinka vauva malttaa olla siinä kummin sylissä kasteen ajan, kun vaan seistään paikoillaan, mutta meni kyllä niin hienosti. Jopa itse kastaminen, vaikka mietin sitäkin, mitähän mieltä mahtaa olla kun yhtäkkiä laitetaan vettä päähän. Hienosti sujui sekin ja meidän Sohvi kävi kuivaamassa Eeditin pään.

Oli ihanaa, kun vauva oli noin mukana itsekin koko kasteessa, eikä nukkunut kasteen ajan tai itkenyt, niin kuin meidän esikoinen aikoinaan. Myös kastemekko oli nyt juuri oikean kokoinen, eikä toinen melkein hukkunut siihen ja hihatkaan eivät vaatineet valtavaa käärimistä. Oli oikein ihana saada kokemus siitä, kun vauva olikin kasteen aikaan vanhempi.

Kahvitilaisuus vaihdettiin jäätelöihin

Päätettiin että virallinen kahvittelu, kakut yms skipataan ja se oli oikein hyvä ratkaisu. Säästyin siis leipomiseltakin, kun suuntasimme porukalla kuntamme laivarantaan jäätelölle ja miehet kävivät siinä juomassa huurteiset. Koska lapsia oli sen verran paljon, oli jäätelöt ihan loistava valinta ja näin helteellä maistui ihan jokaiselle. Mikäs sen ihanampaa näin kuumalla ilmalla kuin jäätelö, jonka maun jokainen sai valita itse.

Eedit nukahti sopivasti vaunuihin ja me muut saimme herkutella jäätelöitä puiden suojassa varjossa, nurmikolla istuen. Ihana tapa viettää aikaa ystävien kanssa. Tällä tavalla vältyttiin juhlien jälkeiseltä siivoamiselta, joten tämä oli ihan huippu ratkaisu. Ihanan stressitöntä ja saatiin oikein onnistunut päivä vietetyksi.

Loppuun vielä, että isovanhempia ja muita sukulaisia ei haitannut se, että tällä kertaa päädyimme pitämään ristiäiset näin. Esikoinen kuvasi kasteesta pätkiä, ja niitä sitten lähetin vanhemmilleni sekä näytin miehen vanhemmille. Lapsetkin tykkäsivät, kun meininki oli niin rentoa ja kastetilaisuuden jälkeen sai viettää aikaa ulkona.

Voit kurkata aiemmat tekstini ristiäisiin liittyen:

Sitä pitäisi kai alkaa järkkäämään ristiäisiä

Suunnitelmat uusiksi – Ristiäiset peruuntuivat

Tiedossa ihan erilaiset ristiäiset

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X