äiti ja melukylän lapset - Banneri

Eväät peräkontissa yksi reissujen kohokohta

Teksti Terhi

Mikä on sinun lapsuudessa ollut aina reissujen kohokohta? Minä muistan omasta lapsuudesta, kuinka yhdelle mökille mennessä pysähdyttiin kauppaan jossa oli minikokoinen pallomeri ja sinne pääsi aina hetkeksi. Se on jäänyt mieleen ja parasta oli kun sinne pääsi aina, kun siihen kauppaan pysähdyttiin. Ja eväiden syöminen, oli ne eväät sitten mitä vaan ja reissu kuinka lyhyt tai pitkä tahansa.

Olenkin halunnut jatkaa omien lasten kohdalla tätä perinnettä eväiden kanssa. Meidän kokoisen perheen syömiset ei myöskään ole mikään halpa homma ja kun itse kohteetkin imaisevat ison siivun on eväät järkeväkin ratkaisu. Ihan joka reissulla ei toki eväitä ole, mutta isommassa osassa kyllä. Ja ihana, kun lapset sitä jopa odottavat.

”Syödäänhän taas eväät peräkontissa?”

Meidän lapsilla yksi reissujen kohokohta on eväät peräkontissa. Tehdään yleensä reissuille eväät kuten vaikka leipää, itse tehtyä pitsaa, pullaa tai käydään kaupasta ostamassa jotakin jota on helppo popsia, kuten viinirypäleet, hedelmät, lihapullat, smoothiet, suolatikut, keksit yms. ja syödään niitä sitten auton peräkontissa.

Eväiden syöminenhän on ihan parasta ja joku eväsleipäkin maistuu reissussa niin hyvältä. Monesti hyvät eväät löytyvät reissun päällä myös paistopisteeltä, jos ei kotoa asti kaikkea halua kuljettaa. Meillä on iso kylmälaukku, joka pitää hyvin kylmänä, joten ei haittaa vaikka eväät olisivatkin autossa pidemmän aikaa.

Tänä kesänä ollaan syöty eväät nyt kahdesti peräkontissa. Ensimmäinen kerta oli, kun käytiin Tuurissa Miljoona tivolissa. Silloin käytiin Tuurin paistopisteeltä ostamassa syötävää ja juomat samalla kertaa. Hintaa tuli vajaa 20€. Seuraavalla kertaa eväät pakattiin kotoa, kun mentiin Ähtärin eläinpuistoon. Nuo kaikki eväät löytyi kotoa valmiina jääkaapista.

Välillä kun reissussa syödään paikan päällä, ovat lapset vielä kyselleet syödäänhän eväät vielä peräkontissa, joten sekin kertoo hyvin siitä, kuinka he ovat tästä tavasta tykänneet. Onko teillä tapana pakata eväitä mukaan vai styöttekö paikan päällä? Eväät peräkontissa, harrastetaanko teillä tätä?
Seuraa myös instagramissa

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä