äiti ja melukylän lapset - Banneri

Oi miksi tavarat ovat aina hukassa? Onko kukaan nähnyt missä on laturi? Tietääkö joku missä kaukosäädin menee? Onko joku jemmannut kaukosäätimen patterit? Onko joku nähnyt mun toista kenkää? Tarvis hanskoja, missähän ne mahtaa olla? Missä on hiusharja? Tietääkö kukaan missä olis ponnareita, edes yksi? Onko kukaan nähnyt mun puhelinta, voisko joku soittaa siihen? Mistähän löytyis tutti?

Kaikilla tavaroilla on ne omat paikat, paitsi aina on se yksi laatikko tai kori johon laitetaan ne joilla ei ole omaa paikkaa. No mutta pääosin kaikilla tavaroilla on ne omat paikat. Latureita säilytetään keittiön kaapissa, jonne vain isommat yltää ja kaukosäätimen löytää aina takanreunalta tai siis pitäisi löytää. Silti joka ikinen päivä niitä etsitään. Ne on milloin missäkin ja meidän kolmevuotias on tehokas jemmaamaan kaukosäätimen. Se löytyy milloin patterin päältä, sohvatyynyjen alta, vessan hyllyltä, jostain laukusta, kaapin alta, laatikosta, jonkun sängystä, keittiön kaapista, lelulaatikosta ja oikeastaan kaikkialta muualta paitsi siitä takanreunalta.

Teippaan sen laturin seinään ja kiinnitän kaukosäätimen kettingillä sohvaan, kun en jaksa kuinka aina on tavarat hukassa

Noh vielä niin ei ole tehty, muttei se kaukanakaan ole ollut, heh. Eräs päivä mieheni laturi ja se pistoke oli hukassa (eikä muuten ole todellakaan ensimmäinen kerta). Perus, kukaan ei ollut lainannut sitä tai nähnyt, mutta kummallisesti se ei ollut siellä minne mieheni sen oli laittanut. Etsittiin sitä ties kuinka kauan ja puhelimeen olisi saatava virtaa. No löydettiin siksi aikaa korvaavat, mutta kyllä otti päähän kun se muutama päivä sitten ostetun puhelimen laturi oli kadoksissa.

Paras tapa meidän perheessä on perustaa ”etsintäpartio”, jossa palkintona löytäjälle on rivi suklaata ja muuta osallistujat saavat palan. Hetken päästä alkoikin aika kuhina ja kappas pian lapsilla alkoi lamppu syttyä, minne oli laitettu johto ja missä pistoketta olikaan viimeksi käytetty ja alle vartissa oli molemmat löytyneet.

Sama on hiusharjojen ja pompuloiden kanssa. Niitä on tässä taloudessa vaikka kuinka paljon ja kaikki on kuitenkin jossain hukassa. Yleensä pompuloita löytyy nukeilta, poneilta, barbeilta yms. Samoin eri vaatteiden, laukkujen ja takkien taskuista. Mutta ei todellakaan vessan laatikosta, jossa pitäisi olla sekä harjat että ne ponnarit. Ulos lähtiessä on aina jonkun kenkä, hanska, pipo, lippis yms kadoksissa, vaikka se oli kuulemma laitettu juuri siihen omalle paikalle.

Ei olisi yhtään hullumpi ajatus teipata se laturi siihen seinään kiinni tai kiinnittää kaukosäädin jollain pitkällä narulla sohvanjalkaan. Ja on muuten jännä, miten minun pitäisi aina tietää missä kaikki tavarat on. Onko se sitten niin, että taidan olla tyyliin ainoa joka todella tietää ne tavaroiden oikeat paikat, hih.  Nyt kiinnostaisikin kuulla, onko teidän perheessä aina tietyt tavarat hukassa?

Kommentit (6)

Sakset, harjat, laturit, ponnarit.. Jossain vaiheessa ostin niin paljon saksia, että joku varmasti on paikallaan tai ainakin suht helposti löydettävissä. Yhtä harjaa pidän aina käsilaukussa, ponnareita jemmassa omassa kosmetiikkakorissa ja mies osti yhden oman laturi johdon jonka paikka on tyynyn alla. 😅

Meillä 4 lasta, kaikkien tavarat on aina kadoksissa. Myös omat ja miehen. Turhauttaa kun jokaisella on tästä syystä esim. syyspipoja/hanskoja 5 kpl kun muuten ei välttämättä tarvittaessa löydy yhtään. Ja sitten kaapit pursuaa…

Jep, meilläkin on ties kuinka monet ja silti nekin aina hukassa tai ainakin toinen pari. 😀

Meillä kaksvee piilottelee tavaroita ihan työkseen. Parhaita piilotettavia avaimet, tutit, kaukosäätimet, omat lempilelut- joiden perään sitten itketään kun ei itsekään enää löydä.😅
Lelulaatikosta on löytynyt puoliksi syöty karjalanpiirakka ja auton avaimet kylppärin lattiakaivosta. Jos joku tavara on mystisesti hukkunut, tietää ainakin kuka on ollut asialla.

Hih, ihana piilottelija siellä ja hyviä jemmoja hän on keksinyt.:D ♥
Mikä siinä onkin, että se kaukosäädin ja avaimet on niin mukava jemmata.

Hih, ihana tuo saksien määrä. 😀
Pitäisi kyllä tehdä itsellekin jotain tuollaisia omia jemmoja ponnareille ja harjoille yms. 😀 Olisi ainakin yksi paikka, josta löytyisi.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X