äiti ja melukylän lapset - Banneri

Laskettuaika lähenee ja kyselyt siitä, koska vauva mahtaa syntyä lisääntyy. Voi vauva, kun tietäisitkin kuinka monta syliä sinua täällä odottaakaan. Tai varmasti vatsaan kuuluu sellaista mekkalaa, että ei ole mikään yllätys sitten synnyttyä, kun menoa ja meininkiä ympärillä piisaa ja alkuun varmasti vaihdat sylistä syliin tiuhaa tahtia.

Täällä lasten suurin kiistelyn aihe on nyt ollut, kuka saa pitää vauvaa ensimmäisenä sylissä. Tätä keskustelua käydään päivittäin ja välillä useampi kerta päivässä. Hyvä etteivät jo vuoronumeroita ole tehneet tai arponeet järjestystä, hih. On nuo lapset niin ihania. Yksi isommista sitten sanoi pienemmille ”Kuulkaa, kyllä se on äiti joka ekana saa pitää ja me sen jälkeen sitten.” Toivottavasti kaikki menee niin hyvin, että se todella olen minä, joka saa pienen ensimmäisenä syliin.

Vauva on niin odotettu ja rakas

Täällä on arki pienten kanssa nyt viimein lähtenyt sujumaan normaalisti ja ovat loman jäljiltä tottuneet siihen kuinka isommat lähtevät aamuisin kouluun ja palaavat päivällä. Kiukuttelu ennen sisarusten lähtöä ja heidän palattua on siis onneksi taakse jäänyttä aikaa. Saa nähdä miten arki sitten muuttuu kun vauva tulee tähän mukaan. Varmasti se vaikuttaa, mutta uskon kuitenkin tälläkin kertaa kaiken menevän hyvin.

Pienet ovat niin kovasti hoitaneet nukkejaan nytten, että varmasti osallistuvat innolla pikkuveljen hoitoon tai ainakin auttavat siinä. Turha sitä oikeastaan on murehtia etukäteen tuleeko mustasukkaisuutta ja miten arki lähtee pyörimään. Asioilla on tapana järjestyä, vaikka muutos tuleekin jälleen olemaan iso. Varmasti tuo parivuotias vähän tulee osoittamaan mustasukkaisuutta, kun on sitä jo nyt isommille sisaruksilleen, mutta sekin on ihan normaalia. Onhan muutos hänelle varmasti se kaikista isoin.

Vauva on niin odotettu ja rakas. Osalla lapsista se on puheissa päivittäin. Pieniä vaatteita on hypistelty oikein urakalla ja turvakaukaloon laitettiin jo kaukalopussi valmiiksi. Eihän tässä kiire ole, mutta lapsistakin hauska, kun kotona alkaa näkyä yhä enemmän se, kuinka vauvan syntymä on päivä päivältä lähempänä. Eihän laskettuun ole enää kuin hieman reilut 50 päivää!
Seuraa myös instagramissa.

 

Kommentit (2)

Olipa ihana lukea, kuinka sisarukset odottavat pikkusisarustaan syntyväksi. Juuri tuo kuinka pikkusisaruksen syntymä alkaa tulla konkreettisemmaksi, kun kotiin alkaa ilmestyä vauvalle hankittuja tarvikkeita.
Itselläni on kaksi pientä lasta. Ja muistan, kuinka odottaessani kuopustamme esikoinen halaili & suukotteli kovasti vauvavatsaani ja odotti kovasti vauvaa. Kaikki meni lopulta hyvin. Mutta alkuun oli melkoista mustasukkaisuutta. Olihan esikoisemme hieman reilu 2 v. kun kuopus syntyi, joten ymmärrettävästi se oli todella vaikeaa meidän esikoiselle sopeutua täysin uuteen tilanteeseen, jossa hän joutuu jakamaan vanhempien huomion.
Ihanaa odotusaikaa teille!

Minun lapsiin liittyviä ym tekstejö. löytyy omasta blogistani: http://sonjanompelupaikka.blogspot.com (Vaikka keskittyykin enemmän ompelutöihin – ja projekteihin, sekä kestotuotteisiin. Joita alan myydä 14.10.2022 alkaen. IG-tili: @sonjanompelupaikka)

Kiitos, kiva kuulla. 🙂 Kyllä, he ovat innoissaan niitä laittamassa valmiiksi.♥
Voi miten ihana ja ihana juttu, että kaikki meni hyvin.♥ Mustasukkaisuus on kyllä niin normaalia, kun se on pienille kuitenkin todella suuri muutos.
Ja kiitos, niin nopeasti mennyt tämä odotus.♥

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X