äiti ja melukylän lapset - Banneri

Vauva täyttää pian jo viisi kuukautta, uskomatonta kuinka nämä kuukaudet vierii. Seuranamme on ollut nyt useamman viikon ajan nelikuisen hulinat. Yöllä herätyksiä on ollut normaalia enemmän ja nukahtaminen on välillä hieman haasteellista.

Eräs yö syötin vauvan yhden aikaan ja laitoin viereeni nukkumaan. Seuraavan kerran kun vauva heräsi syömään olin ihan, että ”Vau mitähän kello on? Oon nukkunut ihan super hyvin.” Hämmästys olikin suuri kun kello oli vasta kolme yöllä. No oli ilmeisen tehokkaasti nukutut pari tuntia, hih.

Vaikka herätyksiä on nyt öisin paljon enemmän, saan kuitenkin nukuttua hyvin ja aamulla heräilen ihan virkeänä. Vauvan hulinat eivät myöskään ole häirinneet sisarusten tai miehen unta mikä on ihana juttu. Vauvalla on nimittäin tapana alkaa huutaa kyllä kovaan ääneen jos sitä ruokaa ei kuulu alle minuutin sisään hänen sitä pyytäessä.

Nelikuisen hulinat lyhentäneet myös päiväunia

Meillä nyt ei koskaan ole mitään ihan super pitkiä päikkäreitä nukuttukaan, mutta nyt ne ovat kyllä välillä todella miniunia. Hän myös havahtuu nyt helpommin eri asioihin (kuten vaikka siihen jos siirryn hänen vierestä pois)  jonka vuoksi herää herkemmin ja herätessään ei sitten enää saa helposti unenpäästä kiinni.

Vaunuissa unet ovat pysyneet suht ennallaan ja jos herää silloin kesken unien, nukahtaa onneksi hyvin kuitenkin takaisin. Liikkeessä olevissa vaunuissa nukutaan parhaiten edelleen. Kerran kyllä jo googlailin vaunuihin sellaista ”hytkytintä” kun koitin kolata pihaa ja samalla pitää vaunuja jollakin tavalla liikkeessä, heh.

Nämä nelikuisen hulinat on myös vaikuttaneet illan nukahtamisiin. Mutta kunhan saa nukahtaessaan pitää kädestä kiinni, niin kyllä se uni sieltä lopulta tulee. Jos siellä muilla menossa nelikuisen hulinat tai jonkun muun ikävaiheen hulinat niin tsemppiä kovasti. Nämä vaiheet on usein onneksi nopeasti ohi. Ja toivottavasti kaikki lepoa kaipaavat vanhemmat saavat sitä tarpeeksi. Jännä nähdä vaikuttaako vauvan yön uniin tuo kellojen siirto.

Kommentit (2)

Ihanaa kuulla, että joku herää virkeänä. Meillä oli 3,5 kk kohdalla 4 kuukauden hulinat. Jaa… Ne jäi sitten päälle. Seuraavat 1,5 kk herättiin joka yö 10-20 kertaan, päiväunet sentään olivat ok, että sai itse päivällä nukuttua edes tunnin-pari, mutta ei tosiaan paljoa puolta tuntia pidempiä pätkiä nukuttu yöllä…
Sitten oli 5 kk jälkeen ehkä viikon niin, että herättiin yössä 2-4 krt ja nyt kun ollaan 6 kk niin yöllä taas herätään se 5-10 krt yö plus päiväunet menneet ihan pipariksi. Väsyttää..
Ihan toivottoman paljon. Lisäksi jotain ihme kitinää päivästä toiseen… Hampaita?
En tiedä. Toivon että on vaihe, joka sais viimein nukkua. Jotta vaan, saisin nukkua edes kohtalaisesti.

Isosti tsemppiä sinne ja toivotaan, että siellä saataisiin pian nukuttua.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X