eveliina matilda - Banneri

Adeliina kyseli aamulla päivän ohjelmasta ja ehdotti, että lähdetään kirppistelemään. Meillä ei ollut tänään autoa käytössämme, mutta Adeliinan mukaan mummi voisi tulla hakemaan meidät autolla. Hän soitti samantien mummille ja pian me olimme jo matkalla shoppailemaan!

Murut odottelee kyytiä.

Kirpputori Turku

Kirppiskohteeksi valikoitui tänään Turun Länsikeskuksessa sijaitseva SPR:n Kontti.

SPR Kontti

Kontin tuotteista on tehty kivoja asetelmia ympäri tilaa.

Tämä ei ollut suinkaan meidän ensimmäinen vierailu Konttiin. Kerta toisensa jälkeen paikassa vetää puoleensa sen siisteys, valoisuus, tasalaatuisuus sekä hintataso. Tältäkään kirpputorilta ei tule aina kotiutettua tavaraa, mutta viihtyisässä paikassa kiertely on muutenkin kivaa. Tavanomaisiin loossi-kirppareihin verrattuna pidän siitä, että Kontissa tuotteet on lajiteltu teemoittain. On helppoa esimerkiksi tsekata pelkät naisten vaatteet ja niistä vielä vain merkkivaatteet. Taulut, astiat, huonekalut, pelit, lelut ja koriste-esineet löytyvät myös kaikki omista osioistaan.

Suomesta löytyy muuten 12 Kontti-myymälää, joten ei huolta jos et asu Turun seudulla! Voit tarkistaa lähimmän myymäläsi Kontin nettisivuilta. 

Alex halusi aluksi ostaa tämän naamarin, mutta myöhemmin tuote vaihtui pieneen lukkoon ja avaimeen.

Kontissa on reilu määrä valoisia ja siistejä sovituskoppeja.

Minä löysin itselleni käyttämättömän oloisen silkkisekoiteneuleen. Tunikalla oli hintaa käsittämättömät 4,5 euroa, josta sai vielä -50% alennuksen. Viime kerralla ostin Kontista Muotikuun upouuden neuletakin viidellä eurolla. Minulla on tapana etsiä itselleni kirppareilta erityisesti luonnonkuiduista valmistettuja vaatteita.

Stara puettuna sadekelin mukaiseen asuun.

Adeliina löysi itselleen tietysti paikan suurimman pehmolelun. Koiran nimeksi tuli Stara.

Tämän päivän löydöt: silkkisekoiteneule minulle, Espritin housut Adeliinalle ja Marimekon söpö paita Maxmilianille.

Kontissa myytävät tuotteet ovat lahjoitettuja. Ostamalla tuotteita tuet SPR:n auttamistyötä.

Suosittelen Turun Konttia kaikille muille kirpparihaukoille sekä kirppareita vielä hieman vierastaville. Tässä paikassa saat taatusti mukavan ja ekologisen shoppailukokemuksen.

Me taidetaan vielä tällä viikolla vierailla jossain toisessakin second hand -liikkeessä, sillä meidän olohuone kaipaa hieman taidetta yhdelle seinälle. Onko kenelläkään antaa vinkkiä kivasta huonekaluihin keskittyvästä kirpputorista Turun seudulla?

Kommentit (6)

Tämä oli kiva vinkki ensi viikon Turku visiittiä varten. Mitä muita paikkoja suosittelet lasten kanssa Turusta? 🙂 Ja olisiko erityisesti jotain ravintolasuositusta?

Me käytiin myös isommalla porukalla ihailemassa taas pitkästä aikaa Turun Kontissa. On kyllä siististi pidetty paikka ja hintataso kohdallaan. Vaikka käyn toki Ekotorillakin, niin kyllä Kontti vie näistä voiton.

Ihana kuulla, Eveliina, että Konttimme Turussa on onnistunut. Kiitos kauniista kirjoituksesta. Ystäväni huomasi tämän ja jakoi minulle. Me kaikki Kontti-ketjussa yritetään tehdä parhaamme.

Olette todellakin onnistuneet!
Äitini kanssa juttelin eilen siellä kierrellessä, että työntekijöillä on todella silmää, kun tuotteista on koottu aina niin houkuttelevia asetelmia ympäri liikettä.
Kiitos kivasta paikasta!

Suosittelen itse Turussa prrinteistä Turun linnaa. Sinne voi suunnata vierailulle huonommassakin säässä ja erityisesti lapsille suunnattu opastettu ritarikierros lumoaa myös perheen pienimmät.

Yläjuoksulle päin kun lähdetään, niin Forum marinum on myös suosikki.

Seuraavaksi joen rannalta toiselle voi risteillä Turku-Åbo-Turku -risteilun Förillä ja nousta funikulaarilla ihastelemaan ”rappioromantiikkaa” Kakolan vankilamäelle. (Sielläkin on muuten hyvä ravintola, ihana leipomo ja pieni myymäläkin).

Kaupungin ruokatarjontaan voi tutustua perinteikkäässä kauppahallissa ja ehkä kauneimmat kahvit juoda Qwenselillä. Linnankadun alkupäästä löytyy joen rannalta ehkä kaupungin parhaimmat ravintolaterassit. Hygge, Tiirikkala…
Kaupungin kattojen yllä pääsee ihailemaan Wiklundin kattoterassille. Näköalahissillä ajelee ylös sadesäälläkin.

Yhden kokonaisen, aktiivisen päivän Turussa viettää myös Kupittaan puistossa. Seikkailupuisto, maauimala, liikennepuisto, lintulammikko, keilausta, jalkapallo-otteluita, rullaluistelua
– Kupittaalta löytyy kaikkea.

Turusta löytyy myös paljon mielenkiintoisia museoita, joissa vierailla. Biologinen museo on aina ollut ainakin meidän lasten suosikki, kun siellä ei ole tarvinnut varoa ”koskemasta ja rikkomasta”. WAMissa on nykytaidetta ja ihana kahvila-ravintola myös. Vartiovuoren mäellä Käsityöläismuseossa on tallella pala vanhaa Turkua.

Tätä kaupunkiahan ei päivässä nähdä 😉

Kiva juttu! Suosittelen tätä jokirannan tuntumassa olevaa merimuseota, jossa on paljon nähtävää lapsillekin: https://kaksplus.fi/blogit/eveliina-matilda/2019/03/13/turun-paras-leikkipaikka-lasten-oma-merimuseo/

Ruokapaikkoja löytyy paljon, mutta löysimme viime viikolla yhden kivan mainitsemisen arvoisen paikan, jonka nimi on Kortteliravintola Navetta. Tämä on tosin hieman keskustan ulkopuolella, mutta autolla näppärä liikkua. Raattaat mahtuu hyvin sisälle tai ulos sisäpihalle ja paikassa on pieni lasten leikkinurkkaus. Buffetpöytä, lapset maksavat 1e/ikävuosi ja jälkkärit kuuluu hintaa. Gluteeniton pizzapohja on kuulemma tosi hyvä!

Tervetuloa Turkuun!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X