eveliina matilda - Banneri

Vietimme sunnuntaina Alexin ja kummipoikani Maxin syntymäpäiviä Turun Kupittaalla sijaitsevan seikkailupuiston liepeillä. Alex täytti 6-vuotta huhtikuussa ja Max täytti 3-vuotta nyt toukokuussa. Meidän suvussa kun näitä syntymäpäiviä riittää ja juhlavieraat ovat joka juhlissa lähes samat, ajattelimme siskoni kanssa yhdistää poikien juhlat.

Vietimme syntymäpäiviä Kupittaan seikkailupuistossa.

Puisto valikoitui juhlapaikaksi, koska siellä on helppo pitää huolta turvaväleistä. Olemme juhlineet monia kertoja myös sukumme laavulla, mutta tällä kertaa päätimme kokeilla julkista paikkaa. Seikkailupuisto oli erinomainen paikka synttäreille, koska juhlien ohjelma rakentui itsestään ympärillä olevista puiston toiminnoista.

Kävimme juhlia edeltävänä päivänä tutkimassa alueelta sopivaa paikkaa ja sellainen löytyi aivan puiston ytimestä, suurten kuusien suojasta. Suojaisa paikka teki juhlasta intiimimmän ja ympärillä oleva puusto mahdollisti koristeiden ripustamisen.

Max vastaanottaa lahjaa minun serkkutytöltäni.

Pojat saivat ihania lahjoja.

Juhlapaikka oli erinomainen myös sijainniltaan. Suurimmalla osalla vieraista oli todella lyhyt matka keskustan liepeillä olevaan puistoon. Ennen juhlien alkua lähetimme vieraille lasten piirtämän kartan parkkipaikoilta juhlapaikalle. Sunnuntaina myös parkkipaikat olivat ilmaisia.

Maxmilian lyö pinjataa.

Pidimme kemut mahdollisimman pieninä ja kutsuimme paikalle vain pojille läheisimmät sukulaiset.

Pinjata ei revennyt aivan oikeaoppisesti, vaan se vain tippui Alexin lyönnistä.

Juhlapaikalla riitti lapsille paljon ohjelmaa, mutta nykyään meillä ei taida olla synttäreitä ilman pinjataa. Karkilla täytetty pinjata oli Alexille ehdottoman tärkeä elementti juhliin. Muita toiveita synttärisankareilla ei oikeastaan ollutkaan. Mummin kysellessä lahjatoiveita, Alex käski mummin yllättämään hänet.

Käsidesit kuuluvat puistosynttäreiden varusteluun.

Puiston pöytä kävi hieman pieneksi tarjoiluille.

Puistosynttärit vapauttivat meidät ennen juhlia tehtävältä siivoamiselta, mutta työtä aiheutui jonkin verran tarjoiluiden kuljettamisesta. Tarjoilimme juhlissa porkkanakakkua, muffinseja, keksejä, hedelmävartaita, kasvispiirakkaa, kolmioleipiä sekä suolaisia cocktailpaloja.

Kolmioleivät ovat ehdoton piknikherkku!

Perinteisen täytekakun tilalla tarjoilimme siskoni valmistamaa porkkanakakkua.

Lauloimme sankareille onnittelulaulun.

Sankarit olivat tyytyväisiä juhliinsa. Alexin mielestä parasta oli leikkiminen muiden lasten kanssa.

Rakas pieni 6-vuotias. <3

Rakas kolmevuotias. <3

Kehotimme kutsussa vieraita ottamaan mukaan oman piknikviltin tai retkituolin. Kahvittelimme vuorotellen pöydän ympärillä, tuoleilla sekä vilteillä. Tarjoilimme kahvit takeaway-kupeissa, jolloin aikuiset saattoivat kahvitella samalla kun seurasivat lasten leikkejä lähistöllä olevassa kiipeilytelineessä.

Lapset käväisivät viltillä syömässä ja pinkaisivat sitten takaisin leikkeihin.

Välillä pelattiin Mölkkyä.

Maltillinenkin koristelu toi puistoon juhlan tuntua.

Puistosynttärit olivat ihan loistavat ja aiomme ehkä jatkossakin käyttää tätä ideaa. Puitteiden sijasta juhlan tekevät vieraat, mutta toki pieni koristelu ja tarjoilu lisäävät päivään juhlan tuntua. Kiitos kaikille vieraille mukana olosta sekä lahjoista! Ainakin meillä kaikki lahjat ovat olleet jo kovassa käytössä!

Kommentit (3)

Kiva idea nuo puistosynttärit, meilläkin tutut on niitä järjestäneet 😊 Omilla lapsilla on talvella synttärit, niin kerran pidettiim synttärit joissa käytiin pulkkamäessä.
Onnea Alexille 🎉🎈😊

6-vuotias mutta 6 vuotta, ei 6-vuotta, eikös niin 🙂
Onnea Alexille!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Eveliina

Eveliina

Tervetuloa kurkistamaan täällä Turun Port Arthurin 120-vuotiaassa hirsitalossa asuvan uusperheemme elämään.

Sinut mukaan toivottavat blogin kirjoittaja Eveliina 28v sekä Pete 43v ja lapset 8v ja 9v.


Ota yhteyttä:
eveliinamatilda.blogi@gmail.com

Seuraa:
Facebook / Eveliina Matilda
Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

X