ihan mamina - Banneri

Mä oon vasta ihan tuore bloggaaja, mutta jo silloin kun suunnittelin blogin perustamista googlettelin mitä tarvikkeita tähän tarvitsee. Toki moni on aloittanut bloggaamisen ihan vaan puhelimella, sillä on helppo kirjoittaa ja saa tosi hyvälaatuisia kuvia. Mä päädyin kuitenkin hankkimaan käytettynä MacBook Pron. Samaan aikaan herättelin mun valokuvaus himoa joten kone oli ehdoton, että sain kuvat talteen ja muokattavaksi. Muokkaan kuvat aina Photoshopilla mitä en vielä osaa edes käyttää. Ei mene mun järkeen miten se toimii oikeesti, toisaalta oon ollut tosi laiska opiskelemaan aiheesta. Tallennan kuvat aina parin viikon välein myös kovalevylle, koska yhden läppärin hajoamisen jälkeen opin että siinä voi menettää puoli elämää. Joten osta kovalevy!

Kameraksi hankin Olympus PEN E-PL 8 minijärkkärin. Mulla oli aikaisempaa kokemusta PEN kameroista, ensimmäisen sain mun papalta synttärilahjaksi vuosia sitten. PEN on täydellinen bloggajalle, koska kuvat saa siirrettyä wifin avulla sekunneissa puhelimeen ja kameraa voi ohjata puhelimen näytöltä. Otan 90% mun blogin kuvista itse wifin avulla. Nyt kun kokeilin tota vlogi juttua, niin huomasin että PEN soveltuu myös siihen oikein hyvin. Täytyisi vaan hankkia mikrofoni äänenlaadun parantamiseksi.

Objektiivejä mulla on kolme erilaista, mutta käytän niistä vain kahta. Lemppari objektiivini on M.ZUIKO 45mm f1.8 joka on kuvassa kiinnitettynä runkoon. Tuo objektiivi on täydellinen! Sillä saa parhaat henkilökuvat, kauniin blur taustan ja se on valovoimainen. Ainoa ”huono puoli” on se, että objektiivi tuo kuvattavan kohteen lähelle jolloin tarvitaan tilaa enemmän kuvan ottoon. Siksi ahtaissa tiloissa tai esim. tuotteiden lähikuvissa käytän LUMIX 20mm f1.7 objektiivia mikä on pieni, näppärä ja sopivan valovoimainen.

Kolmas tärkeä väline on iPhone. Mulla on puhelin kädessä melkein koko ajan. Vastailen sähköposteihin, instagramin direct viesteihin, katson blogin kommentit ja Analytics tilastot säännöllisesti. Lisäksi jos en aina muista ottaa kameraa mukaan niin puhelimella saa otettua myös kätevästi pikaiset blogikuvat. Siihen käytän selfiekeppiä mikä toimii minijalustana ja kaukolaukaisimena. Puhelin kiinni keppiin, kepin alaosan saa jaettua kolmijalaksi jolloin se pysyy pystyssä ja selfiekepin ”napin” saa irroitettua mini-kaukosäätimeksi mikä yhdistetään puhelimeen bluetoothilla. Niin kätevää! Lisäksi oon koukussa podcasteihin ja saan niistä paljon vinkkejä ja inspiraatiota bloggaamiseen. 

Kameran kanssa käytän minijalustana gorillapodia. Sen saa seisomaan pöydälle tai taipuisien jalkojen ansiosta kiinnitettyä vaikka puun oksaan tai tolppaan. Vain taivas on rajana mihin kaikkeen tän lenksukoiven saa kiinnitettyä. En halua kantaa mukana perinteistä kolmijalkaa koska se ei yksinkertaisesti mahdu käsilaukkuun.

Viimeisenä, mut ei vähäisimpänä on kalenteri ja muistikirja. Kalenteri kulkee mun mukana kellon ympäri ihan minne tahansa menen. Siellä lukee koko mun elämä, kaikki menot, yhteistyöt, postausideat ja kaikki maan ja taivaan välillä. Jos kalenterissa ei lukisi että mene töihin klo 8 aamulla, en varmaan tältä raskausdementialta muistaisi mennä. Lisäksi siellä lukee myös vapaapäivät ja päivät mitkä pyhitän siivoamiselle tai Tonille – koska muuten täyttäisin kalenterin jollain blogijutuilla ja unohtaisin nämä asiat. Rakastan suunnitella jutut paperille, teen myös aina blogipostauksen raakaversiot paperille jotta mun on helppo lähteä kirjoittamaan niitä ulos.

𝐼𝒽𝒶𝓃 𝓂𝒶𝓂𝒾𝓃𝒶 – 𝒩𝒾𝒾𝓃𝒶


Saattaisit pitää myös:


Äitiyspakkaus unboxing vlogi

Kommentit (5)

Tuhannet kiitokset 🙂 Tuo ja siis etenkin bluetooth nappihomma ratkaisee moooonta kuvausongelmaa 🙂

Huawei AF15 🙂 Löytyy esim verkkokauppa.com

Minkä merkkinen toi sun iPhonen selfiekeppi on/mistä hommattu?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X