ihan mamina - Banneri

Mitä tehdä, kun vauvalle ei kelpaa puuro enää? Keräsin 10 vinkkiä mitä voi tarjota vauvalle aamupalaksi ja iltapalaksi, siis muutakin kun sitä klassikko puuroa.

1. Puurorieskat

Mikäli puuro jäi tällä kertaa lautaselle, voit tehdä siitä ihanan pehmeitä rieskoja SIMPPELI SORMIRUOKAKEITTIÖ reseptillä. Pääset kurkkaamaan tämän reseptin tästä linkistä!

2. Hedelmälautanen

Pilko lautaselle tai kulhoon hedelmiä, meillä myös lusikalla syöty banaani on ollut ihan hitti.

3. Sokeriton jugurtti

Juustoportilla ja Valiolla on oma sarjansa sokeroimattomista jugurteista ja rahkoista, mitkä sopii hyvin jo 10 kuukauden ikäiselle. Meillä lemppariksi on kuitenkin valikoitunut Semperin jugurtti smootiet, niistä ei ole tullut ollenkaan vatsanväänteitä herkkä vatsaiselle, toisin kun normaalista jugurtista.

4. Smootie

Samalla voit surauttaa itsellesi smootien, tai ostaa valmiina vauvoille tarkoitettuja pussi-smootieita. Käytä mielikuvitusta ainesten kanssa. Avocado ja banaani sopivat hyvin vauvan makujen maailmaan, nesteenä voi käyttää vettä, korviketta, kookosmaitoa, mantelimaitoa, tavallista maitoa – ihan mikä vauvan ikään sopii!

5. Banaanilettu

Reseptejä löytyy netistä vaikka kuinka paljon. Mielestäni parhaat banaaniletut on yksinkertaisesti hieman ylikypsää banaania, kananmunaa ja ehkä hieman leivinjauhetta. Yksinkertainen on paras!

6. Leipä tai riisikakku

Vauvalle suositellaan mahdollisimman vähäsuolaista leipää, eli alle 0,7g suolaa per 100g. Yksi hyvä on Real ruis tai pelkkä suolaton riisikakku. Päälle voi tehdä avocadolevitettä, nam.

7. Tattarimurot tai TALKmuru

Nämä menevät kuivana tai esimerkiksi kookos tai mantelimaidon kanssa. Meillä 8 kk ikänen rouskutti muroja kuivana jo näppärästi. Jos suolan määrä mietityttää, niin lue tämä postaus! Siinä on perusteltu hyvin, miksi näitä muroja voi antaa silloin tällöin.

8. Maissisose

Maissisosetta löytyy esimerkiksi Piltiltä valmiina. Tämä on helppo vaihtoehto puurolle, varsinkin reissussa.

9. Munakas

Kananmunan voi paistaa pannulla, tai laittaa kahvikuppiin, vatkata haarukalla ja pitää mikrossa kunnes on kypsää. Huom! Varo ettei muna räjähdä mikrossa, kurkkaa lopputulosta 1min välein tai useammin. Mukakkaaseen on helppo kätkeä vaikka hernemaissipaprikaa sekaan.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X