ihan mamina - Banneri

Tiistaina kävin ensimmäistä kertaa äitiysneuvolassa tästä raskaudesta. Sain saman hoitajan, joka on hoitanut minua esikoisen odotuksesta asti, olemme siis tuttuja jo melkein kahden vuoden ajalta. Silloin työskentelin vielä samassa sairaalassa, missä neuvola sijaitsee ja livahdin kesken työpäivän työvaatteita vaihtamatta neuvolakäynnille.

Ensimmäisessä neuvolassa lähinnä keskustellaan hoitajan kanssa raskauteen vaikuttavista asioista, lasketaan raskausviikot ja tutkitaan virtsanäyte, hemoglobiini ja verenpaine. Sydänääniä ei kuunnella näin varhaisilla viikoilla, sillä harvoin niitä saa vielä kuuluviin ja se voisi aiheuttaa turhaa huolta. Minulla kaikki arvot näyttivät hyvältä, mutta mun täytyy osallistua raskauden puolivälin jälkeen sokerirasituskokeeseen, samoin kun esikoisesta.

Lue myös: Sokerirasituskoe

Tänään meillä oli heti aamusta neuvolalääkärin terveystarkastus, missä tarkistettiin ultralla sikiön elonmerkit ja raskausviikot. Sikiö vastasi viikoilta pari päivää pienempää, kuin kuukautisista laskettuna, samoin kun varhaisultrassa. Raskausviikkoja on nyt 9+3 ja ruudulla näkyi syke ja pieni käden heilautus. Harmittaa, että meidän neuvolan ultralaitteet on niin kivikautisia, että kuva oli todella sumea. Pääasia kuitenkin, että raskaus näyttää etenevän normaalisti ja vauvalla on kaikki hyvin

Kahden viikon päästä menemme katselemaan vauvaa äitiyspolille niskaturvotusultraan, sitten pääsen arvailemaan vauvan sukupuolta NUB-teorian perusteella. Siinä katsellaan sikiön genitaalikyhmyn asentoa ja vauvan sukupuolen voi arvata siitä. Esikoisen kohdalla NUB-teoria piti paikkansa, kaikissa ultrakuvissa kyhmyä ei kuitenkaan valitettavasti näe kunnolla.

Muuttohommat on tämän viikonlopun jälkeen paketissa, raskaus sujuu hyvin ja esikoisen epilepsia ei ole oireillut melkein kahteen kuukauteen. Olo on siis todella onnellinen juuri nyt!

Kommentit (2)

Mulla tänään rv. 9+4 😀 Mulla nt-ultra vasta 14.8. lomien takia mutta rv. 8+1 varhaisultrassa löyty syke ja sikiö vastasi viikkoja <3 Jään seuraileen sun blogia 🙂

Ihanaa onnea kovasti! 😍 Mehän saatetaan olla samaan aikaan synnyttämässä 😊 Kiva kun tuut seurailemaan!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X