Ihan mamina - Hero Header

Ensimmäinen neuvola ja neuvolalääkärin ultra

Tiistaina kävin ensimmäistä kertaa äitiysneuvolassa tästä raskaudesta. Sain saman hoitajan, joka on hoitanut minua esikoisen odotuksesta asti, olemme siis tuttuja jo melkein kahden vuoden ajalta. Silloin työskentelin vielä samassa sairaalassa, missä neuvola sijaitsee ja livahdin kesken työpäivän työvaatteita vaihtamatta neuvolakäynnille.

Ensimmäisessä neuvolassa lähinnä keskustellaan hoitajan kanssa raskauteen vaikuttavista asioista, lasketaan raskausviikot ja tutkitaan virtsanäyte, hemoglobiini ja verenpaine. Sydänääniä ei kuunnella näin varhaisilla viikoilla, sillä harvoin niitä saa vielä kuuluviin ja se voisi aiheuttaa turhaa huolta. Minulla kaikki arvot näyttivät hyvältä, mutta mun täytyy osallistua raskauden puolivälin jälkeen sokerirasituskokeeseen, samoin kun esikoisesta.

Lue myös: Sokerirasituskoe

Tänään meillä oli heti aamusta neuvolalääkärin terveystarkastus, missä tarkistettiin ultralla sikiön elonmerkit ja raskausviikot. Sikiö vastasi viikoilta pari päivää pienempää, kuin kuukautisista laskettuna, samoin kun varhaisultrassa. Raskausviikkoja on nyt 9+3 ja ruudulla näkyi syke ja pieni käden heilautus. Harmittaa, että meidän neuvolan ultralaitteet on niin kivikautisia, että kuva oli todella sumea. Pääasia kuitenkin, että raskaus näyttää etenevän normaalisti ja vauvalla on kaikki hyvin

Kahden viikon päästä menemme katselemaan vauvaa äitiyspolille niskaturvotusultraan, sitten pääsen arvailemaan vauvan sukupuolta NUB-teorian perusteella. Siinä katsellaan sikiön genitaalikyhmyn asentoa ja vauvan sukupuolen voi arvata siitä. Esikoisen kohdalla NUB-teoria piti paikkansa, kaikissa ultrakuvissa kyhmyä ei kuitenkaan valitettavasti näe kunnolla.

Muuttohommat on tämän viikonlopun jälkeen paketissa, raskaus sujuu hyvin ja esikoisen epilepsia ei ole oireillut melkein kahteen kuukauteen. Olo on siis todella onnellinen juuri nyt!

Kommentit

2 kommenttia
Niina Mantere

Ihanaa onnea kovasti! 😍 Mehän saatetaan olla samaan aikaan synnyttämässä 😊 Kiva kun tuut seurailemaan!

Avatar

Mulla tänään rv. 9+4 😀 Mulla nt-ultra vasta 14.8. lomien takia mutta rv. 8+1 varhaisultrassa löyty syke ja sikiö vastasi viikkoja <3 Jään seuraileen sun blogia 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä