ihan mamina - Banneri

Muuttoprojekti alle 2-vuotiaan taaperon ja kolmen kuukauden ikäisen vauvan kanssa ei ole ihan helppo juttu. Muuttaminen on aina stressaavaa, mutta kun siihen lisää kaksi pientä lasta on parisuhde koetuksella. Vähäinen yhteinen aika ja hirveä määrä tekemistä luo kitkaa ja turhautumista, mutta muutto ja työt on vaan pakko hoitaa ja pysyä aikataulussa.

Viime viikkoina ollaan käytetty kaikki yhteinen vapaa-aika muuton valmisteluun. Lajittelemme tavaroita pois heitettäviin ja mukaan otettaviin. Juostaan kaupoilla hakemassa tarvikkeita tulevaa remonttia varten ja puretaan kotoa löytyviä tavarakätköjä. Ihmeellisen paljon nurkkiin kertyy turhaa roinaa ja varmasti jokaisella perheellä on samanlaisia sekalaatikoita minne on jemmattu kaikki pieni tavara mille ei ole omaa paikkaa, mutta sitä ei myöskään saa hävittää. Kunnes vuoden päästä huomaa, että se tavara lojuu edelleen laatikon pohjalla tarpeettomana.

Taapero on antanut oman panostuksensa muuttoprojektiin levittämällä lajittelussa olevia tavaroita ympäriinsä ja työntämällä pienet sormensa kaikkialle. Ollaan siis vuoroteltu miehen kanssa hommia toisen viihdyttäessä lapsia ja yhteinen aika on ollut kortilla. Kaiken muun homman ohella pitää muistaa tehdä muuttoilmoitus, siirtää kotivakuutus ja ottaa sähkösopimus. Aikamoinen lista hommia siis ja stressin määrä on kova. Onneksi Kotimaan Energian palkitseva muuttodiili säästi meiltä ajan lisäksi rahaa ja listalla oli heti yksi asia vähemmän hoidettavana.

Uusi koti, uudelleen sähköistynyt parisuhde

Tunsin valtavaa jännitystä kun astelin meidän uuden yhteisen kodin ovista sisään. Pääsin vihdoin näkemään millainen koti meitä odottaa ja koko ilma tuntui sähköistyvän. En voinut olla hymyilemättä. Valtava stressi oli poissa meidän harteilta ja pystyimme huokaisemaan helpotuksesta. Uusi koti tuntui heti ensimmäisiä muuttolaatikoita kantaessa täydelliseltä, vaikka remontoitavaa vielä on. Kotimaan Energia huolehti, että meidän uudessa kodissa oli sähköä ilmassa yhtä nopeasti kun meidän parisuhde sähköistyi uuden kodin ovien auetessa.

Meidän yhteiselo otti valtavan harppauksen eteenpäin kun muutimme omistusasuntoon. Meillä on nyt jotain pysyvää ja sitovaa yhteisten lapsien lisäksi. Parisuhde kokee suuria harppauksia eteenpäin, kun tehdään isoja päätöksiä elämässä. On sitten kyse asunnon ostosta, naimisiin menosta tai yhteisen lapsen haluamisesta. Jokaista suurta muutosta edeltää suuri stressi, mutta kaikki on lopulta sen arvoista.

Muutto tuo stressiä etenkin kahden alle 2-vuotiaan lapsen vanhemmille ja silloin tarvitaan keinoja pitää sähköä ilmassa. Meidän suhteessa pysyy kipinä yllä kun muistutamme toinen toisiamme niistä yhteisistä haaveista ja tavoitteista. Määränpäähän pääseminen on joskus hankalaa ja koettelee suhdetta, on silti hieno fiilis istua tässä nyt yhdessä. Kotimaan Energia pitää joka kuukausi huolta, että kumppaneiden välillä pysyy sähköä ilmassa palkitsemalla heidät yhteisellä kivalla. Arvontaan pääset mukaan tästä.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X