Vaikka olenkin vanhemmusmedialle, omalle ihanalle Kaksplussalle, tehnyt töitä jo kohta kolme vuotta, en lueskele juuri koskaan mammojen keskustelupalstoja. Tai jos lueskelen, otan homman viihteen kannalta. On hassua lukea kommentteja, joissa jostain todella pienestä asiasta tehdään elämääkin suurempi kysymys. Koska sellaiseen jauhantaanhan keskustelut usein menevät: välipalan koostumus tai vaipan laatu merkitsevät toisille niinkin suurta roolia, että sen perusteella toisen äidin voi hyvin luokitella huonoksi kasvattajaksi, jopa lastensuojeluilmoituksen arvoiseksi heitteillejättäjäksi.
Törmäsin eilen taas sattumalta hassuun keskusteluketjuun. Eräs äiti kyseli btw-hengessä kanssasiskoiltaan, mitä sampoota kaksivuotiaan hiuksiin voi käyttää, ja sehän oli tietysti virhe. Pian keskutelu täyttyi tuomitsijamutseista, joiden mukaan ei MISSÄÄN tapauksessa lapsen hiuksia saa pestä sampoolla. Siinä sitten pesevät äidit yrittivät kilpaa selitellä, että eihän tässä muuten pestäisikään, mutta kun lapsi hikoilee/hieroo voikkaria hiuksiin/möyrii mullassa.
Anna mun kaikki kestää! Kai sitä karmeampaakin voi tehdä, kuin pestä lapsensa hiukset sampoolla. Tai vedellä. Ihan sama millä. Kunhan pestään.
Loppuun oma tunnustus: Täällä elelee niin karmeat vanhemmat, että lapsi käy suihkussa joka ilta. Ja hiuksetkin pestään melkein aina sampoolla. Tosin lapsi- ja ympäristöystävällisellä eco.kid:n kesäsateelle tuoksuvalla sampoolla, mutta kuitenkin. Joskus kylässä ja mökillä jätetään pesemättä kokoaan. Tai vedetään päähän myrkkyjä (jopa silikonia!) sisältäviä aikuissampoita. Repikääs siitä.
Sadepäivästä ja ihanista lapsiperhekamuista fiilareissa oleva: -Karkki-
P.S. Santen kookossuihkusaippualla on vedelty kersan hiekkavarpaat koko kesän pesureissuilla. Iho on edelleen pysynyt jaloissa kiinni, ja muutenkin emme ole huomanneet sivuoireita 😉
Pesutuotteet saatu blogin kautta: Sante // eko.kid //Weleda
Kommentit (4)
Mistä kaupasta tuota EcoKidiä voisi ostaa? Olen juuri metsästämässä tuollaista shampoota tyttelille 🙂
#meininki siis 🙂 ei ”meinki”
P.S.
Eko-meinki näkyy myös siinä, että sampota tulee laittaa hiuksiin TODELLA vähän. Riittoisuus ei tässä tapauksessa ole siis vain sanahelinää 🙂
Ainakin täältä: http://www.candyshop.fi/brandit/ecokid.html 🙂