kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 11.08.2014

Back to arki, osa 3 : Päiväkotikassin sisältö

Teksti
Karoliina Pentikäinen
4 kommenttia

Aika pakata minin kassi hoitopäivää varten. Ja sehän menee seuraavasti.

HOITOKASSIN PERUSVARUSTUS VUODENAJASTA RIIPPUMATTA

  • Aluspöksyt
  • Sukat
  • Kauteen sopiva sisävaatekerta (Esim. näin kesällä leggarit, t-paita ja pitkähihainen t-paita)
  • Lapsen omat lääkkeet
  • Unilelu (jos sitä ei jätetä hoitoon)
  • Mahdollinen varatutti pienelle

 

HOITOKASSIIN LISÄOSAT, ELI KAUSITTAIN VAIHTUVAT VARUSTEET

  • Ekstraulkokamoja ja -varusteita, eli kesällä mm. aurinkolasit ja –rasva. Talvella ja kylmemmillä säillä keväällä ja syksyllä mm. vaihtopipot, -hanskat ja villasukat, sekä villapuku, jos alkuperäiset vaatteet vaikka kastuu, tai keli kylmenee aamun pukeutumisesta.

 

HOITOON KANNATTA JÄTTÄÄ (JOS VAIN SAA )

  • Osa niistä kamoista, joita hoidossa tarvitaan lähes päivittäin. Meillä on mm. erikseen hoitokumisaappaat ja tuplamäärä kurakamoja, jotta yhdet voi olla aina suoraan päiväkodilla.
  • Juomapulla (sitä tarvitaan usein kuumilla ilmoilla ulkona)
  • Sisätossut
  • Unilelu (niin ei ainakaan unohdu ja aiheuta katastrofia)
  • Mahdollista päiväkotiharrastusta varten tarvittavat vaatteet ja välineet. F:llä on esimerkiksi päiväkodissa tanssitunti, jonne tytöt haluavat pukeutua balettiasuihin. Pari kertaa puvun unohtaneena päätin, että syksyllä asu saa asua päiväkodin kaapissa.
  • Vaippoja ja nimikoituja tutteja, jos niille on vielä tarvetta.

Näin siis kuin itse olen kokenut hoitotarvikerumban sujuvan parhaiten. Toiset jättävät tuon koko laukun tai sen sisällön vakkaristi hoitoon. Se on varmasti kätevää, ettei tarvitse roudata samaa kassia edestakaisin, mutta kuten taisin jo aikaisemminkin mainita, mulle se tapa ei sovi. Mun mielestä on kivempi laittaa F hoitoon niin, että voin joka ilta tarkistaa, että hänellä on juuri oikeat kamat mukana (voi se morkkiksen määrä, kun lapsen jätettyä jo hoitoon tajuaa, että pipo on esimerkiksi päivään liian ohut, tai että päivästä onkin tulossa helteinen ja minillä on mustat kollaripöksyt jalassa).

Itse teen muuten vielä niin, että hautaan ne peruskamat – sukat ja muut – aivan laukun pohjalle, ja laitan etumaiseksi ne, jotka arvelen F:n tarvitsevan päivän aikana. F:llä kun harvoin aamulla autolla hoitoon mennessä on niin paljon päällä, kun päivän pitkiin ulkoiluihin esim. talvella vaaditaan. Silloin villahaalari ja kauluri löytyvät joko repusta etumaisena, tai jos ehditään aamulla päiväkodin eteisessä säätää, jo suoraan F:n haalarin hihaan tungettuina. Ajattelen, että näin vähän autan hoitajienkin työtä, ettei heidän tarvitse arpoa, mistä F:n vaatteet löytyy, vaan koko setti on kätevästi saatavilla ulkoiluja varten.

Tällä tavalla meillä on menty nyt kaksi vuotta. Välillä väkisinkin unohtuu jotain. Jopa itse se kassi (ESKO!)

Mitä itse lisäisit listaan? Tai onko jokin tuote listassani sinusta täysin turha?

Meillä oli tänään muuten eka päivä oikeaa arkea, päiväkotia ja töitä. Ja Ihan hyvinhän se meni! Täältä tullaan syksy 🙂

-Karoliina-

P.S. Muut Back to Arki -sarjan osat täällä ja täällä.

Kommentit (4)

Tapana on, että lämpimilläkin ilmoilla lapsilla on päiväkodissa erikseen sisä- ja ulkovaatteet. Siis vaikka kahdet shortsit, toiset ulos ja toiset sisälle.

Listaan lisäisin vielä tytöille oman pussukan, jossa pinnejä ja pampuloita, kampa ja jopa pieni peilikin. Aamulla kotona kauniisti laitetut hiukset ovat pystyssä viimeistään päiväunille jälkeen. Pampulavaradto on tarpeen myös silloin, kun on isin vuoro viedä, eikä hiustenlaitto aamukiireessä luonnistu.

F:llä molemmat, mutta päiväkotikassina se suurempi! Kiva, jos voin auttaa 🙂

Tuiki tarpeellisia tietoja, kiitos! Onko tyttärelläsi käytössä Kånkenin mini- vai perusreppu? Aikeissa on hankkia tulevaa hoitoelämää varten omalle minimiehelleni samainen reppu, mutta mietin että onko miniversiolla mitään käyttöä..mahtuuko sinne mitään?

Hyviä vinkkejä!!

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X