kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 14.06.2015

Wanhan ajan (ja mummon) raparperi-riisipuuro

Teksti
Karoliina Pentikäinen
10 kommenttia

Minun mummoni, F:n isomummo (tai wanhamummo, kuten meillä sanotaan), on 98-vuotias. Tämän vuoden puolella mummolleni on tullut ensimmäiset(!) merkit siitä, että asioita unohtuu hänen pääkopastaan. Varsinkin niitä kaikkein uusimpia asioita ja tapahtumia. Vanhoja asioita mummo ei kuitenkaan unohda. Kuten esimerkiksi vanhoja herkkureseptejään. Kun viikonloppuna kävin mummon luona, kysyinkin häneltä, kuinka lapsuuteni herkkuruoka, raparperi-riisipuuro valmistettiinkaan. Mummoni kertoi ohjeen, katkoin äitini raparperipenkistä pääainesosan ja keitin puuron kotona Helsingissä. F:lle puuro ei maistunut, mutta minulle kylläkin. Tuli taas olo, kuin olisi ollut itse lapsi. MUTUTUNTUMAOHJE RAPARPERI-RIISIPUUROON MENEE NÄIN:

  • Keitä pari desiä puuroriisiä kypsäksi vedessä.
  • Keitä raparperikiisseli (5-10 raparperivartta, vähän vettä ja maun mukaan sokeria).
  • Yhdistä kiisseli puuroon, tarkista sokeri (ja suurusta hiukan perunajauhoilla).
  • Tarjoile lämmin puuro kylmän maidon,sokerin ja mansikoiden kanssa.

Mikä on sinun lempparireseptisi raparperista? -Karoliina-

 

Kommentit (10)

Oo Nams! Oma suosikki on raparperikiisseli tai raparperipiirakka:)

Oi, kiitos tuosta inkivääri-kanelivinkistä!

Mitkä kemakuumat ? 🙁

Oi, kuulostaa ihanalle!!

No niinpä!

Raparperihillo on ykkönen sen monikäyttöisyyden takia. Se käy ihanasti puuroon, rahkaan, jogurttiin, piirakkaan, jäätelöön.. Uusimmassa kokeilussa oli mm. inkivääriä ja kanelia – nam! Nyt oli kokeiltava myös raparperismoothiee ja tosi herkullista siitä tuli (aivan täydellistä kesäkuumille, sellaisia ootellessa..) Saavutti myös lasten suosion sokerittomuudesta huolimatta.

Raparperihillo, koska se on niin monikäyttöinen – puuroon, rahkaan, piirakkaan, jäätelön kanssa jne. Uusin hilloreseptini sisälsi mm. aavistuksen inkivääriä ja kanelia, nam! Nyt smoothieaikana oli pakko kokeilla tietenkin raparperismoothiee ja olihan se herkullista, kesäkuumillekin sopisi ihanasti <3 Saavutti myös lasten suosion sokerittomuudesta huolimatta.

Olen raparperifanaatikko aina näin alkukesästä. Äidin talon reunustalla sopivasti koko päivän auringossa johon kasteluvedet tulevat rännistä putken kautta suoraan puskan ytimeen. Ensimmäiset piirakat saamme yleensä äitienpäiväksi jatkuen heinäkuuhun. Näin keskikesällä sesonki on kovimmillaan. Yleensä leivon niin paljon kuin mahdollista. Viime vuosina suureksi suosiksi on tullut raparperivispipuuro vanilijavaahdon kera. Älyttömän hyvää! Viime kesän söin raparperikiisseliä kera maitorahkan. Lapsille kiisseli perinteisessä muodossa ei oikein uppoa, mutta yhdistettynä mansikkaan lapsetkin tykkäävät eli siis mansikkaraparperi kiisseliä. Joka kesä jotain uutta joten tossa perjantaina tein ekaa kertaa rapoffeeta, pannoffeen tapaista mutta raparperista ja muropohjataikinalla. Tajuttoman hyvää! Teen toistekin. Ystäväni suosikki on yleensä raparperibrita ja tänäkin juhannuksena syömme sitä :).

Alkaa olla raparperit takapihalla jo niin isoja, että saa monta piirakkaa 🙂

Oi! Pitääkin juhannuksena tehdä raparperi-marenkipiirasta 🙂

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X