kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 16.02.2016

Cake Pops - maailman helpointa leivontaa

Teksti
Karoliina Pentikäinen
10 kommenttia

Mä olen viime viikoina huomannut, että joissain asioissa voi mennä vähän helpomman kaavan kautta. Ensin annoin F:n valmistaa valmisjauhoseosmuffineja, ja ystävänpäiväksi me ”leivoimme” kakkutikkareita. Leivonta siksi lainausmerkeissä, koska hommahan eteni näin:

Helpot Cake Popsit

  1. Murskaa muutama paketti keksejä muovipussissa pieneksi hipuksi (meillä oli gluteenittomia ”Dominoita” + suklaakaurakeksejä).
  2. Kaada muruset kulhoon ja sekoita joukkoon paketillinen maustamatonta tuorejuustoa sähkövatkaimella suristellen.
  3. Muotoile massasta palloja, tökkää grillitikku palluraan ja anna sitten koko komeuden jähmettyä jääkaapissa yön yli (varmaan pari tuntiakin riittäisi).
  4. Dippaa kovettuneet kakkutikut valkosuklaaseen, elintarvikevärillä värjättyyn valkosuklaaseen ja koristeisiin.
  5. Herkuttele!

Mietinpähän vaan, voisiko tällä tavalla tehdä juustokakku-kaurakeksi-vadelmapalloja. Tai jotain ihania voileipäkakkupalluroita. Nams!

-Karoliina-

Kommentit (10)

Näitä voisikin tekaista pojan 3 vee synttäreille kuukauden päästä! Sopivan nopeaa ja helppoa sen kaiken muun hässäkän keskellä. Kiitti vinkistä! 🙂

Hah 😀

Juurikin niin 🙂

Olisikohan ollut joku 15kpl!

UUh!!! Kuulostaa herkullisille!

Ole hyvä 🙂

Olenko ainoa, joita ajatus kakkutikkareista ällöttää?
En ole koskaan voinut niitä tehdä, saati kutsuilla maistaa, kun yök…

Kakkutikkarit on mielessäni yhtä kuin ruualla leikkkminen. Enkä nyt tarkoita sellaista leikkisän kokeilevaa keittiötä, vaan mielikuvani on lähinnä siinä lasten eväsretkileivässä, jonka lopun he likaisin käsin pyörittelevät palloksi, kun eivät jaksa sitä syödä…
Mielikuva on niin vahva, että sen yli ei vaan pääse. Tämä käsissä pyöreäksi pyöritelty ruokatahna ei vaan saa vettä herahtamaan kielelleni 🙂

Ps Ja kyllä. Tiedän, että pullat ja sämpylätkin pyöritellään käsin ( Ja paistetaan uunissa).
Tiedän myös, että varmasti jokainen kakkutikkareita minulle tarjonnut pikku kokki on pessyt kätensä huolellisesti ennen ruuanlaittoa.
Joo joo, mutta silti… 🙂

Kinuskikissalla ainakin on monenlaisia kakkutikkariohjeita. Suolaisiakin muistan jossain nähneeni! Mutta ei varmasti olisi vaikea soveltaa, jotain saaristolaisleipää, tuorejuustoa ja vaikka vähän sattumia lohesta tms. Mmm. Täytyyköhän tässä ihan avata koekeittiö 😀

Löysin itse vastaavanlaisen ohjeen, jossa käytettiin kaksi pötköä dominoja, yksi tuorejuusto ja yksi levy suklaata. Ohjeessa ei kerrottu kuinka monta tikkaria tästä määrästä tulee? Kuinka monta itse teitte?

Me tehtiin joskus töissä lasten kanssa noita ruisleivästä ja tuorejuustosta (tais siinä jotain muutakin olla), ja tuli kyllä hyviä! Lapsetkin tykkäs

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X