kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 10.04.2023

Pääsiäinen, joka rentoutti

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Heippahei maanantai-iltaan. Me saatiin juuri pienet unille, ja nyt näyttäisi vihdoin sille, että kellojensiirrosta johtunut rytmin sekaisin meno on saatu hallintaan. Johan se kestikin, mutta hyvä, että nyt on taas rytmi balanssissa.

Meidän pääsiäisloma on mennyt enemmän kuin hyvin. Tuntuu jopa ihan hassulle, että lomaa on ollut vain neljä päivää, koska on sellainen fiilis kuin olisi ollut viimeksi töissä viikkoja sitten. Mehän aloitettiin loma torstaina matkaamalla Hankasalmelle mun vanhemmille. Oltiin siellä pari vuorokautta mun vanhempien ja mun toisen pikkusiskon ja tämän miehen kanssa. Pulkkailtiin, syötiin laavumakkaraa, kokattiin yhdessä ja ehdittiinpä me aikuiset käydä mökilläkin saunomassa ja kylmäuimassa lasten mentyä unille. Lauantaiaamupäivän brunssin jälkeen minä, mies ja pienet tytöt käännettiin nokka kohti Tamperetta, esikoinen halusi jäädä mummolaan vielä loppulomaksi ja hän tuli muutama tunti sitten junalla kotiin.

Tuntui hyvälle jakaa lomaa näin kahteen osaan, mummolaan ja kotoiluun. Kotona me ollaan A:n kanssa kannettu kevät- ja kesäkamppeet sisään ja pesty talvitamineet varastoon ja kirppiskasseihin laitettavaksi. Itse asiassa mä inventoin ihan kaikki vaatekaapit ja nyt olkkarin nurkassa odottaa VALTAVA röykkiö kirppikselle meneviä pieniä vaatteita. Koti tuntuu ihanan väljälle. Varsinkin eteinen, josta lähti valtavan kokoiset talvitakit odottamaan seuraavaa talvea. Mies laittoi kaikki viisi pyörää myös kesäkuntoon ja kaiken tämän touhun lisäksi on ehditty onneksi nähdä ystäviä. Eilen pienet vietti ensin kaksistaan aikaa Noora- ja Matti-kummien kanssa, ja me aikuiset suunnattiin heille myös iltapäiväksi. Syötiin pizzaa, miehet kävi padelissa ja nautittiin löllöilystä. Illalla tuli vielä A:n pitkäaikainen ystävä iltapalalle. On ollut ihana nähdä lapsista, miten innoissaan he ovat olleet koko tästä lomasta – aika isovanhempien, tädin, sedän ja kummien kanssa kun on saanut lapset niin hyvälle tuulelle.

Mä pidin liikunnasta taukoa melkein koko loman. Mulle iski nimittäin ekana Hankasalmi-yönä joku outo, puolen vuorokauden flunssa. Nenä tuntui tukkoiselle ja kurkku kipeälle. Ajattelin jo, onko mulla poskiontelotulehdus. Jotenkin kummallisesti olo parani päivän aikana kuitenkin liki kokonaan, ja viimeistään sauna ja avanto tappoi alkavan taudin. Loppuloma onkin ollut ihan tavallinen olo…mitä nyt edelleen allergianuhainen. Niinpä otin breikin liikunnastakin, ja kävin ekan kerran hikoilemassa vasta tänä aamuna. Teki kyllä hyvää. Jännä, miten kroppa ja mieli kaipaa nykyisin hikoilua niin nopeasti. Tauot ja lepo on totta kai normaalia ja välttämätöntäkin, mutta pakko sanoa, että kyllä olo liikunnan jälkeen on vaan niin loistava, että siihen jää jopa koukkuun.

Tajusin aamulla, että tämä pääsiäinen oli ekoja lomia (ehkä joululoman jälkeen?) kun loma tuntui varmasti myös meistä aikuisista palauttavan voimia. Vaikka meillä on ollut ihania lomia ja kivoja reissuja, ja perheen kanssa touhuaminen on parasta, kyllä vielä muutama vuosi sitten lomat myös kuormitti tosi paljon. Muistan ajan, kun lomien jälkeen oli tosi väsynyt olo kaikesta siitä ruuan laitosta ja yleisestä valppaana olosta. Nyt voi oikaista sohvalle lukemaan kirjaa ja lapset pärjää ja touhuilee keskenään. Esikoinen on valtavan omatoiminen ja pienistä on taas seuraa toisilleen. Ihan jo fiilistelen etukäteen kesää ja ensi kuussa siintävää etelänlomaa – voi olla, että nekin on jo ihan erilaisia kuin kesät ja altailla olot tähän asti. Olen huomannut, että perheenä olo on vähän samanlaista kun elämä parisuhteessa – dynamiikka ja olot vaihtelee ajassa. On ihanaa, että yhdessäolokin kehittyy ja kasvaa.

Miten sun pääsiäinen meni?

-Karoliina-

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X