operaatio äiti - Banneri

Kun sitä mokaa lapsen kanssa.. ensimmäinen tunne on kauhea häpeä. Sitä haluaa peitellä tapahtunutta ja muokata tarinaa. Sitä tuntee itsensä maailman epäonnistuneimmaksi äidiksi ja miettii, että mihinhän hävisi kaikki aivosolut.

Meillä kävi tänään vahinko. Siitä vahingosta voin syyttää oikeastaan vain itseäni. Ei paljoa järjen ääni päässä kolkuttanut. Päädyin kädet veressä soittamaan elämäni ensimmäistä kertaa ambulanssin paikalle.

En aio peitellä juttua, koska tässä maailmassa voi olla muitakin, joille tämä asia ei satu tulemaan mieleen. Nolottaa kyllä puhua tapahtuneesta, mutta ei koskaan tullut mieleenikään, että näin voisi todella käydä. Nyt asia on ilmiselvä eikä samaa virhettä tulla meidän perheessä koskaan toistamaan.

Turvavyö autossa mielletään suojaksi kolaritilanteeseen. Lapsi ei lennä ja niin edespäin. Mutta turvavyöllä on toinenkin tarkoitus ja me opimme sen tänään kantapään kautta. Itsehän istun tällä hetkellä takapenkillä lasten välissä, jotta voin tarkkailla vauvan hengitystä. Autoon meno ja autosta lähteminen on aikamoista säätämistä vielä, että kuka poistuu milloin ja kenet uskaltaa laskea autosta ensimmäisenä odottamaan.

Perille päästyämme ajattelin helpottaa autosta poistumista ja avasin pojan turvavyöt auki. Huikkasin asiasta etupenkille, mutta en saanut vastausta. Kaikki tapahtui nopeasti. Pojan ovi avattiin reippaalla liikkeellä juuri samaan aikaan, kun poika päätti itse kurottautua avaamaan oven. Syöksyin kädet ojossa kohti pojua, mutta kädet tavoittelivat vain tyhjää.

Ensimmäinen tunne oli kauhu ja kuulin itseni huutavan paniikissa, että nyt kävi tosi pahasti. Näin kuin hidastettuna pojan putoavan pää edellä asfalttiin muun kropan rysähtäessä päälle. Meillä on korkea auto, joten pudotus oli iso. J kaappasi pojan samantien syliinsä ja sanoi, että verta tulee. Hän hapuili kännykkäänsä ja sanoi soittavansa isälleen, jonka pihassa olimme. Itse huusin, että jumankauta kellekään soita, vaan ambulanssi paikalle nyt heti!! Asioiden tapahtuessa liian hitaasti kaivoin oman puhelimeni ja näpyttelin ruutuun hätänumeron. Muistan itkeneeni hysteerisenä, mutta puhelun ajan olin rauhallinen.

Verta tuli ihan jumalaton määrä. En varmaan ikinä ole nähnyt sellaista määrää verta missään ja en osaa järkevästi kuvata sen hetken fiiliksiäni. Verenvuoto kuitenkin tyrehtyi nopeasti ja 10 minuutin päästä ambulanssi saapui pillit soiden paikalle.

Lopulta verta oli enemmän kuin haavaa. Päätä koristi vain noin 3mm reikä, joka ei vaatinut edes paikkausta. Ambulanssi tutki pojan kaikinpuolin, kun itse hytisin kauhusta ulkopuolella vauvan kanssa. Hätää ei ole. Kaikki on hyvin. Äiti itki varmaan enemmän kuin lapsi. Poika tuli lanssista iso hymy naamallaan ja lähdettiin vielä lastenklinikalla käymään, mutta selvittiin ilman aivotärähdystäkin.

Aika julma tapa muistuttaa turvatuotteiden käytöstä ja tarkkuudesta lasten kanssa. Noh.. minä olin idiootti ja tein sen virheen, että en miettinyt loppuun asti. Älä sinä ole, vaan muista tarkkuus tässä asiassa. Huonomminkin olisi voinut käydä.

PhotoGrid_1449956029932

Kommentit (5)

Hui! Tuli oikeen kylmät väreet, hyvä ettei käynyt pahemmin <3 Ei olis kyllä tullu mieleen tommonen, nyt osaa sitäkin sitten varoa tulevaisuudessa.. Ton häpeän tunteen kyllä tunnistan. Ihana kun uskallat kirjottaa asioista suoraan vaikka kyseessä oliskin ollut oma moka (mikä tää tilanne ei musta kyllä oikeestaan ollut, vaan sattumusten summan aikaansaama inhimillinen vahinko). Siks tykkäänkin sun blogista 🙂

Hui ? tässä meinas itsellekin tulla itku voi pientä onneksi ei käynyt pahemmin

Hei Anette! Meillä ollut myös sama tilanne ja vilu saanut oven auki. Tosin mitään ei ole sattunut ainakaan vielä. Meillä on nyt ovessa lapsilukko ettei vahinkoa pääse käymään. Tsemppiä sinne! Ja paranemisia Topille ❤️

Meillä on lapsilukko ovessa niin poitsu ei edes yritä aukaista ovea, kun tietää ettei se aukea sisäpuolelta.

Meilläki oli 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Anette - Operaatio Äiti.

Anette - Operaatio Äiti.

Lauttasaarelaisen perheen elämää ja arjen kiemuroita höystettynä lastenvaatteilla sekä lukemattomilla kuvilla. Blogi sisältää paljon pohdintaa sekä realistisen katsauksen perheen arkeen.

Äiti -90. Isi -96. Poika 10/12. Tyttö 11/15. Tyttö 12/17. Poika 02/21. + 🐕🐕🐰🐰🐹

Arkisto

X